Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отпуснаха допълнителни средства за ремонти във Врачанско

Снимка: Радио Видин

852 хил. лева са отпуснати на област Враца за извършване на дейности за намаляване на риска от бедствия, възстановяване на разходи за проведени спасителни и неотложни работи при овладяване на бедствени положения и за възстановяване на инфраструктурни обекти, съобщават от пресцентъра на Областна администрация. Средствата са отпуснати с Постановление на Министерски съвет.


Трансферът по бюджета на община Враца е в общ размер на 151 604 лвС отпуснатите средства се предвижда укрепване и корекция на р. Лиляшка - с. Лиляче с цел подобряване проводимостта при средни и високи води, за външен и вътрешен ремонт на жилищна сграда на ул. "Цвета Кръстенякова", гр. Враца, както и за частичен ремонт на покрив на жилищна сграда на същата улица. Двете частни сгради пострадаха при извънредна ситуация след бурен вятър през май тази година, когато падналата покривната конструкция на Военното окръжие причини сериозни материални щети. 


140 600 лв. са средствата по бюджета на община Козлодуй за възстановяване покривните конструкции на сградата на детска градина "Първи юни" в с. Бутан и на сградата на "Детска млечна кухня" в гр. Козлодуй. 


Трансфер в размер на 299 163 лв. е постановен по бюджета на община Оряхово за аварийно-възстановителни работи на църквата "Св. Богородица", гр. Оряхово. В Постановлението на Министерски съвет са отпуснати средства в размер на 151 611 лв. по бюджета на община Роман за възстановителни работи на сградата и оградата на музей "Ханчето" ("Васил Левски"), с. Курново. Със средства в размер на 109 351 лв. от Държавния бюджет чрез Министерство на културата ще бъде възстановена покривната конструкция на Професионална гимназия по каменообработване, с. Кунино в община Роман.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана. В колата му е намерен канабис. Водач на лек автомобил с 1.80 промила алкохол в издишания въздух установили полицаи от Монтана при проверка. Пробата за алкохол на 38 годишния водач от село Дългоделци била положителна. При направения тест за наркотици уредът отчел амфетамин. На водача..

публикувано на 14.07.24 в 11:50

Пленер по "батик" се проведе в село Слатина

Студио "Рени Арт" - Монтана организира тридневен пленер по "Батик" в село Слатина , Берковско.  Днес е последният ден от пленера, в който се включват  15 участници, бивши и настоящи ученици на студиото. Това е една стара традиция, създадена от основателя на студиото Рени Петрова. Организатори са Момчил Владимиров  и Таня Василева, казва Таня Василева,..

публикувано на 14.07.24 в 10:15

Турнир по плуване се проведе във Враца

Във Враца проведоха турнир по плуване. Надпреварата беше организиран а от СК "Спартак" и беше посветена на професионалния празник на МВР, който се чества на 5 юли. При плувците на свободен стил при 40 и повече години на първо място се класира Васил Найденов  с време 28,77 секунди. Втори е Валери Белниколовски с време 31,52 секунди, а..

публикувано на 14.07.24 в 09:40

Деца от Враца с призови места от международен конкурс

Възпитаници на музикалния педагог от Враца Олга Младенова се завърнаха с призови класирания от ХІ Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето". Надпреварата се проведе преди дни във Велико Търново, съобщават от НЧ „Развитие 1869". Жури в състав: проф. Борислава Танева, проф. Томислав Байнов, проф. Александър..

публикувано на 14.07.24 в 09:00

Огнеборци овладяха голям пожар в село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево. В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители.  Огънят е засегнал дворове, земеделски постройки и площи в околностите на Софрониево. Няма..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Слушател: Необезопасена дупка на пешеходна пътека крие риск от инциденти

Слушател на Радио Видин сигнализира за дупка на пешеходната пътека на бул. Панония", откъм блок 9 на жк "Вида", която непрекъснато се разширява, но до момента не е обезопасена и сигнализирана. По думите му, вероятно се касае за теч, който подкопава асфалтовата настилка. "На самата пешеходна  пътека преди 2-3 дни започна да се образува една..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда сутринта от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва. На място е изпратен екипи на Главна..

публикувано на 13.07.24 в 15:05