Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Ребърково се грижат за благоустрояване на селото

2
Снимка: Община Мездра

Село Ребърково да се превърне в образцово- това е амбицията на кмета Петър Петков. В мездренското село използват хубавото време за подобряване на чистотата и за благоустрояване. По инициатива на кмета е извършено продълбочаване и почистване на коритото на Малата река, която преминава през селото, съобщават от Община Мездра. 


С цел намаляване на риска от наводнения, в участъка от гробищния парк до стадиона напълно са премахнати натрупаните наноси, камъни и избуялата растителност - дървета, храсти и треви, с което е подобрена проводимостта на речното легло. За пореден път е премахнато и нерегламентираното сметище в местността "Край село", в района на "Казана". 

Работници по временната заетост почистват от наноси, пясък, пръст и растителност банкетите на улиците в квартал "Гарата", след което варосват бордюрите.

Амбицията на Петър Петков е постепенно да превърне Ребърково в образцово село. Разположено е до международния път Е-79  и е едно от населените места, които дават лицето на община Мездра, убеден е кметът. 

Галерия

Вижте още

Видински огнеборци спасиха лебед

Трима видински пожарникари участват в акция за спасяване на лебед в река Дунав. Акцията приключва успешно- птицата е уловена, изпратена в София до фондация "Дивите животни", които са препратили лебеда до спасителния център на "Зелени Балкани" в Стара Загора. Един от спасителите е Цанко Цанков - служител на регионална дирекция "Пожарна и..

публикувано на 28.09.20 в 13:37
Безлюдно е в района на с. Шипиково

Задържани са иракчани при опит да минат границата край Видин

Осем иракчани, задържани при опит за незаконно преминаване  на държавната граница в района на с. Шипикова махала, остават в ареста. Инцидентът е от 22 септември, информират от държавното обвинение.  Чужденците направили опит да излязат през границата на страната - от България в Сърбия,  в района на с. Шипикова махала, община Бойница, н а 22..

публикувано на 28.09.20 в 13:21
Школа по народни танци

Видинското читалище търси таланти за своите школи

"Ела при нас, открий таланта си" - с тази покана видинското читалище "Цвят" се обръща към всички, които обичат изкуствата и желаят да се включат в школите на културната институция, обясни секретарят Любомир Илиев: " На 28 септември, от 17:30 часа, на площад "Бдинци", пред сградата на читалище "Цвят", ще направим хепънинг за малки и големи...

обновено на 28.09.20 в 12:54

Смениха кметския наместник на видинското село Цар Симеоново

Сменен е кметският наместник на видинското село Цар Симеоново. Няма политически интереси, породили смяната, а единствената причина е конфликтът между досегашния изпълняващ длъжността и живеещите в селото хора, каза за радио Видин д-р Цветан Ценков , кмет на Община Видин: "Искам да видя наистина какви са проблемите на хората и как ги виждат те. Там..

публикувано на 28.09.20 в 12:43

Завърши театралният фестивал в Лом

Голямата награда на фестивала на любителските театри на името на Кръстьо Пишурка беше присъдена на Театрална работилница "Мариан Бачев и Аркадия Фюжън Арт" при читалище "Николай Хайтов" от София за спектакъла "Ромео и Жулиета" по Уйлям Шекспир.  Пиесата получи и наградите на публиката и на Община Лом.  Театралите от читалище..

обновено на 28.09.20 в 11:49

Пешеходец загина при катастрофа край Видин

Товарен автомобил е ударил пешеходец на околовръстния път на Видин. От удара пешеходецът е загинал, информират от ОД на МВР-Видин.  Рано тази сутрин, в 3.58 часа, на тел.112 постъпил сигнал за катастрофа с жертва на околовръстния път на Видин, в близост до бензиностанция Съни Ойл. Според първоначалната информация,  32-годишният пешеходец..

публикувано на 28.09.20 в 11:36

Задържаха мъж да шофира след употреба на наркотици във Видин

26-годишен видинчанин, управлявал лек автомобил след употреба на наркотици, е бил задържан в ареста за срок до 24 часа, съобщават от ОД на МВР-Видин.  На ул. "Стара планина" в областния град полицейски служители проверили "Рено Меган". При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на канабис. От него униформените..

публикувано на 28.09.20 в 11:22