Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мобилно приложение на КНСБ помага на работници и клиенти срещу некоректни работодатели

Над сто сигнала срещу некоректни работодатели са подадени досега на мобилното приложение на КНСБ, каза Любен Любенов, областен координатор на Регионален съвет на КНСБ- Видин. Приложението VOX KNSB е активно от юни миналата година и е част от кампанията "Сивото убива". Чрез него за нередности могат да съобщават и потребители, но платформата е и място за позитивни примери. Четири от подадените досега сигнали са от Видин. 


"Най-често срещаните сигнали относно нарушени трудови и потребителски права са неплащане на заплати и осигуровки, извънреден труд, заплата в плик, липса на касова бележка, работа без трудов договор, насилие на работното място, лоши условия на труд"- каза Любен Любенов. 

Любен Любенов, регионален координатор на КНСБ за Видин

Сред секторите, за които са постъпили най-много сигнали, са търговията, услугите, туризма, хотелиерството и транспорта. Досега са обработени 67 сигнала, за 30 се очаква отговор от институциите. За други е поискана допълнително информация. Гарантирана е анонимността на подателя на сигнала, каза още Любен Любенов.


"Най-лесно е, когато се случи даден проблем, да се подаде сигнал от телефона, или чрез таблет, което е възможно най-бързата връзка с институциите. От тях получаваме обратна информация."


Над сто хиляди са изтеглянията досега на мобилното приложение, а платформата е активна 24 часа в денонощието.


Вижте още

Снимката на 20 октомври 2020 година

В  Белоградчик и  Видин  днес бяха открити нови социални услуги- Център "Домашни грижи". Първите четири центъра за домашни грижи са открити в област Враца през 2012 година.  Mаските на открито стават задължителни от 22 октомври (четвъртък).  Това стана ясно след заседание на Експертните съвети и здравния министър..

публикувано на 20.10.20 в 18:00

Маските на открито отново задължителни

Mаските на открито стават задължителни от 22 октомври (четвъртък).  Това стана ясно след заседание на Експертните съвети и здравния министър проф. Костадин Ангелов преди броени минути. Мярката ще бъде в сила до края на ноември.  Експертните съвети по епидемиология и по инфекциозни болести към МЗ подкрепят носенето на маски на открито,..

публикувано на 20.10.20 в 17:05

Археологът Георги Ганецовски продължава да разбулва тайните на "Калето" в Мездра

Започна вторият етап от археологическите разкопки на античната и средновековна крепост „Калето” в гр. Мездра, които бяха възобновени в началото на месец октомври след няколкогодишно прекъсване. Първата седмица на обекта работи доц. д-р Сергей Торбатов от Националния археологически институт с музей при БАН, акцентирайки върху културния пласт от..

публикувано на 20.10.20 в 16:10

В началото на ноември гледат делото за убийството на Андреа от Галиче

Врачанският окръжен съд насрочи за 2 и 3 ноември съдебно заседание, на което ще бъде разгледано Наказателно от общ характер дело № 231/20 г. Подсъдимият по това дело е непълнолетният Аксел Олеков . Срещу него са повдигнати четири обвинения, като най-тежкото престъпление, в което е обвинен е, че на 11.01.20 г. в с. Галиче умишлено е умъртвил Андреа..

публикувано на 20.10.20 в 15:40

В Монтана представиха сборник с документи за българската история

Сборникът "Ватикански извори за българската история 17 век" бе представен в Художествена галерия "Кирил Петров" в Монтана.  Автор на изданието е Йоанна Списаревска, каза директорът на Държавния архив в Монтана Ангелина Емилова: "Документите са издирени в библиотеката на Ватикана от доц. д-р Йоанна Списаревска и са разчетени и преписани..

публикувано на 20.10.20 в 13:40

Рекордно висок ръст на заразените с коронавирус във Враца за ден

Трима са починалите с COVID-19 през последното денонощие, въпреки усилията на лекарите, в Белодробната болница във Враца .  Най-младият от починалите е на 42 години от близкото до града село Згориград. Другите двама също са мъже - на 66 и на 71 г. от Враца, които са имали съпътстващи заболявания. Рекорден е и броят на положителните тестове,..

публикувано на 20.10.20 в 13:25

Обявиха победителите в литературния конкурс на името на Яна Язова

Първа награда за разказ в тазгодишния Национален литературен конкурс "Яна Язова" бе присъдена на Елена Немска от Габрово за разказа "Най-голямото вълшебство". Наталия Тарантинова от гр. Хаджидимово получи втора награда за творбата ѝ  " Майка " , а Таня Томова от Свиленград е отличена с трета награда за "Годината 2184".  Специални награди..

публикувано на 20.10.20 в 11:49