Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Център за обществена подкрепа в Берковица търси деца с умения

Снимка: Център за обществена подкрепа- Берковица, кв. Раковица

"Нека те открием"- това е новата кампания на Центъра за обществена подкрепа в кв. "Раковица" - Берковица. Идеята всяко дете да има шанс да даде най-доброто от себе си се ражда от постоянните срещи на директора Теодора Генова и на социалните работници с много деца и младежи от семейства в риск или със здравословни проблеми. 


Екипът вижда много скрити и неразработени заложби у тези деца, които нямат подкрепа в средата, в която живеят, понякога и в училище. Така екипът на ЦОП - "Раковица" решава да предприеме своето ново вълнуващо начинание - търси да открие и да подкрепи деца с изявени дарби от уязвими семейства на територията на община Берковица. 


"Ако си дете със специфична съдба и забележителни умения в спорта, изкуствата или науката, то ние търсим точно теб!” - пише на страницата на Центъра. Екипът се обръща и към всички учители, приятели, съседи на такива деца, които също могат да се свържат с Центъра и да помогнат за сбъдването на мечтите им! Търси се всяко такова дете - не само от кв. Раковица.  


Подкрепата ще бъде индивидуална, според конкретния случай и нужда на децата - финансова, организационна, логистична. Те ще получат и най-важната подкрепа - че някой е повярвал в тях, убедени са от Центъра за обществена подкрепа.  

Вижте още

Вяла е търговията на цветя за 8 март във Видин

Ден преди празника на жената 8 март, Радио Видин провери как върви търговията на цветя по централната пешеходна зона във Видин. Според един от продавачите, нямам никакво търсене. Очакванията му са на утрешния ден да има повече продажби. Цените варират от 80 стотинки за карамфилите до 4.50 лв. за розите. "Сега събота и неделя тръсенето е много..

публикувано на 07.03.21 в 14:30

Над 1 800 лева събраха за Родилното отделение във Враца

Събраната сума от вчерашния благотворителен базар "Дари Любов", който се проведе във Враца, е в размер на 1 805.27 лв. Към момента има все още налични дрехи, играчки и стоки, които ще се продават през идната седмица, каза Лидия Иванова от организаторите. "Имаше граждани, които закупиха доста от продуктите. Имаше и граждани, които в деня на..

публикувано на 07.03.21 в 13:00

Откриват обновената зала „Вестител“ във Враца

Днес ще открият обновената зала „Вестител“ във Враца. Спортното съоражение е дом на борци и джудисти. То беше обновено през изминалите 2 години, благодарение усилията на общинската управа. Първоначално беше подменена дограмата на залата, а през изминалите 13 месеца сградата беше санирана и обновена със средства по проект „Красива България“...

публикувано на 07.03.21 в 09:50

Месни Заговезни е

На 7 март е църковният празник Неделя месопуснта, наричан още Месни Заговезни. Празникът е с плаваща дата. Денят винаги съвпада с неделята, осем седмици преди Великден и е първият празник, свързан с настъпващата пролет. Той получава названието си от традиционната вечеря с месни ястия, след която е забранено да се яде месо до края на Великденския пост...

обновено на 07.03.21 в 09:39

62 са новите случаи с COVID-19 в Северозапада

1 426 нови случаи на коронавирус у нас през последното денонощие, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Положителните проби са 13,6% от направените 10 473 теста. Враца продължава да е най- силно засегнатия регион в Северозапада. Новите случаи там са 48, в Монтана те са 11, а във Видин - 3.  Хоспитализирани са 5 629 души,..

публикувано на 07.03.21 в 08:14

Подготвят се за "Празника на мама" в Белоградчик

В навечерието на международния празник - 8-ми март , служителите на Дневния център за подпомагане на деца и младежи с увреждания и техните семейства в Белоградчик, съвместно с децата - потребители на центъра, с много удоволствие и старание  довършват заедно подготовката за празника на най-добрия човек - мама.  Проведените през седмицата..

публикувано на 06.03.21 в 14:28

Месопустна задушница е

Нарича се Месопустна , защото е в събота преди Месни Заговезни и седмица преди началото на Великденския пост , каза за Радио ВИДИН Отец Илия Симеонов, служител на Видинска епархия. "На задушниците ние поменаваме паметта на всички починали християни и най-вече молим се за тях - Бог да спаси техните души, защото знаем, че тялото е..

публикувано на 06.03.21 в 09:14