Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

5 нови случая на COVID-19 установиха за денонощие във Врачанско

Снимка: БГНЕС

По данни на Единния информационен портал, на 30 септември са установени 5 нови случая на болни от коронавирусна инфекция, съобщават от Областна администрация Враца. Диагностициран и настанен за лечение в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания- Враца, е 84-годишен мъж от града. Той е установен като контактно лице на вече диагностициран случай. 43-годишна жена от Враца е приета за лечение в същото лечебно заведение. Случаят е проучен и са предприети съответните противоепидемични мерки. Хоспитализирана за лечение е и 66-годишна жена от село Селановци, която е открита като активен случай по повод оплаквания.


За домашно лечение и наблюдение са диагностицирани мъж на 45 години от Враца и 42-годишен мъж от село Камено поле. Двамата са без симптоми, като са предприети изолационни мерки спрямо контактните лица.


Един случай на починал с COVID-19 е регистриран на 30 септември. Става въпрос за мъж на 65 години, хоспитализиран и лекуван в Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Света Анна" София.

Общо регистрираните случаи на COVID-19 в областта са 150, като от тях 109 са напълно излекувани. 35 са активните случаи. Хоспитализирани в болнично заведение са 9 пациенти, 26 от положителните за коронавирусна инфекция са на домашно лечение. 6-ма са починалите.


32 проби са направени от екипите на Регионална здравна инспекция Враца. 22 от тях са на контактни лица от Козлодуй, Враца и Криводол. Пет от пробите са контролни на вече потвърдени случаи от Враца и Мездра. Три проби са взети на вероятни случаи по бързи известия, а 2 проби са взети превантивно от персонала на КОЦ – Враца. На 65 лица е наложена карантина.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

2 май ще бъде неучебен и в Монтана

Кметът на Монтана Златко Живков ще обяви 2 май за неучебен ден . Заповедта се подготвя и ще бъде подписана утре, съобщи Живков, който участва днес в 160-тото редовно заседание на Комитета на регионите в Брюксел. По силата на Закона за предучилищно и училищно образование кметовете могат да обявят за неучебни до три дни в годината...

публикувано на 18.04.24 в 11:33

Творци от Мездра ще почетат поета Веселин Ханчев

Литературен клуб "Хр. Ботев" и читалищната библиотека в Мездра организират днес, 18 април, вечер, посветена на творчеството на поета Веселин Ханчев . Инициативата е под надслов “Жив съм” и е по повод 105 години от рождението му.  Организаторите канят любителите на поезията да си спомнят за поетичния свят и творческата личност на Веселин..

публикувано на 18.04.24 в 11:30

2 май е неучебен ден в община Враца

Учениците от Враца получиха неочаквана ваканция, след като кметът на общината Калин Каменов обяви за неучебен ден 2 май. Съобщението си градоначалникът направи в профила си в социалните мрежи, като избра доста нестандартна форма, за да поднесе очакваната вест на децата и техните родители: „След като вчера спрях горещините и пуснах дъжда,..

публикувано на 18.04.24 в 10:02

Клисурският манастир ще е домакин на четвъртия открит урок на проф. Венелин Терзиев

На 19 април от 11.00 часа в Клисурския манастир „Св. св. Кирил и Методий“ край гр. Вършец ще се проведе четвъртият открит урок на проф. Венелин Терзиев с учениците от Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ - гр. Брегово - "Среща с думите". Събитието включва среща с писателя Тони Теллалов, обясни директорът на бреговското училище Илияна Кръстева..

публикувано на 18.04.24 в 09:00

По-малко безработни отчитат във Враца и Криводол

Безработните в общините Враца и Криводол са намалели с 35 през март и по данни на бюрото по труда в града под Околчица вече са 1 804-ма. Отчетените стойности обаче са със 164 повече от третия месец на миналата година, което прави равнище на безработицата в двете общини от 6.32 на сто. Като относителни стойности това е 1 257 за Враца и околните..

публикувано на 18.04.24 в 07:21

Снимката на 17 април 2024 година

12 състезатели на видинските клубове по бокс, самбо и джудо, лека атлетика, ММА и кану-каяк бяха наградени от кмета на Общината д-р Цветан Ценков и заместник-кмета Борислава Борисова с грамоти за високи спортни постижения от началото на годината.  Предстои изграждането на още един паркинг във Враца , съобщиха от общинската управа...

публикувано на 17.04.24 в 18:00

Две общински избирателни комисии в Монтанско са с нови председатели

Смениха председателя на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм . Промени има и в избирателната комисия в Бойчиновци . Валери Димитров е новият председател на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм, реши Централната избирателна комисия. Промяната е направена след постъпило заявление до ЦИК от областния координатор на ГЕРБ – СДС в..

публикувано на 17.04.24 в 17:12