Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Нека те открием" търси талантливи деца в Берковица

Снимка: Център за обществена подкрепа- Берковица, кв. Раковица

Центърът за обществена подкрепа в квартал "Раковица" в Берковица търси да открие и да подкрепи деца с изявени дарби от уязвими семейства на територията на общината. От екипа на центъра нарекоха кампанията "Нека те открием". Желанието е да дадат шанс за развитие  на деца в риск от община Берковица, които притежават дарба, но по една или друга причина не са подкрепяни, обяснява директорът Теодора Генова:

„Това е нашето най-ново начинание от цялата ни палитра със занимания и видове подкрепа, която предлагаме на хората. "Нека те открием" е едно много вълнуващо нещо, което се случва за нас, а надявам се и за децата, които ще попаднат в тази инициатива. Тя е насочена към деца с изявени дарби, с таланти в науката, в спорта, в изкуствата, но които са от уязвими общности, от рискови семейства, както ние казваме, със специфична съдба. Много искаме да им подадем ръка, защото много често има деца, които са със страхотен талант, но няма кой да бъде техен мотиватор, тяхна подкрепа, просто да им даде един лъч светлина и вяра, че и на тях могат да им се случат чудеса."

От Центъра за обществена подкрепа в квартал "Раковица" очакват учители, приятели, съседи на такива деца да ги потърсят и да помогнат да се сбъднат мечтите им. Вярват, че така дори могат да променят човешка съдба. За всички такива случаи могат да се обърнат към директора на центъра Теодора Генова. Информация е публикувана в страницата на Център за обществена подкрепа- кв. "Раковица", Берковица.

Там могат да се видят и снимки от всички събитията, които са организирани, а през последните седмици те никак не са малко- ателие по готварство, нов кът за игра в квартал "Раковица" и пикник за децата.


Вижте още

Гласуваха рекорден в историята на община Видин бюджет

Бюджетът за 2021 година , който е в размер на 52 милиона лева , което е с близо 10 милиона повече от миналогодишния, приеха с 23 гласа "за", 5 "против" и 2 "въздържал се" общинските съветници във Видин днес.  Приходите с държавен характер са 33 950 879 лв., а приходите с общински характер - 18 763 618 лв. Общата субсидия за делегирани..

обновено на 26.02.21 в 17:59

Центърът за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация" във Видин поетапно отваря вратите си за потребители

Темите в "Едно" на 26 февруари 2021 година: В Центъра за социална рехабилитация и интеграция към Фондация "Подкрепа за реализация" във Видин се готвят да започнат присъствено занимания с всички потребители. Продължават да търсят и нови възможности за работа и общуване, затова и екипът премина обучение за използване на дигитални мрежи за..

публикувано на 26.02.21 в 17:15

В саниран блок във Видин чакат строителите да поправят щетите от некачествен ремонт

По Радио Видин разказахме за неволите на живущи във вход "И" на блок 19 в жилищен комплекс "Крум Бъчваров", които се оплакаха от некачествен ремонт. Оказа се, че потърпевши са не само те, а проблеми има и в другите входове в блока. Ремонтът е извършен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.  За..

публикувано на 26.02.21 в 16:30

Оборска тор и купища боклуци на един входовете на ромския квартал във Видин

В сметище  е превърнат един от входовете на видинския ромски  квартал "Нов път".  Боклуците, изхвърляни  от двете страни на улица "Стара планина", тормозят живеещите наоколо от години, сигнализира слушател на Радио Видин. Проблемът се задълбочава и от купчините кравешка тор от кравеферма, която се намира в квартала. Торта се изхвърля редовно с..

публикувано на 26.02.21 в 11:30

Най-красивата мартеница търсят в Мизия

Конкурс "Българската мартеница през Вашите очи" организира община Мизия. Инициативата е насочена към  всички жители на общината, без ограничение на възрастта. Така всеки един ще покаже как вижда мартеницата, каза за Радио ВИДИН Елица Руменова от местната администрация: "Целта е може би по-скоро развлекателна и всеки един гражданин да покаже как..

публикувано на 26.02.21 в 11:13

Подкрепа за заетост в условията на пандемия от COVID-19

Пандемията от коронавирус изправи пред сериозни изпитания икономиката и пазара на труда в цяла Европа. За да смекчат удара върху бизнеса и да запазят поминъка на хората, Европейският съюз и държавите членки въведоха извънредни мерки. България също въведе мерки в помощ на  запазване на работните места в условията на пандемия. Компанията, която..

публикувано на 26.02.21 в 10:50

РИК Видин работи добре въпреки, служебното ѝ назначаване

Районната избирателна комисия във Видин работи добре и няма проблеми между членовете ѝ , въпреки, че бе създадена служебно от ЦИК, тъй като по време на консултациите за създаването ѝ не бе постигнато споразумение между политическите партии. Това каза в интервю за Радио Видин председателят ѝ Даниел Боянов. По думите му няма регистрирани..

публикувано на 25.02.21 в 17:55