Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плаща ли се туристическият данък проверяват в Монтана

Снимка: Любо Андреев


Започват целенасочени проверки за плащане на туристически данък от хотелиерите в община Монтана. В хазната се очакват да влязат доста средства от този налог. "Хотелите в региона са пълни от месеци, заради работниците, които работят на компресорна станция "Расово" от Балкански поток", съобщи кметът на Монтана Златко Живков.

"Проверката на туристическия данък е нещо, за което рядко се говори. Това ще бъде годината, в която в Монтана няма свободно място в хотелите".

Стриктно се следи и за плащането в „синята зона“ в града. Приходите са се увеличили с 40 %. 7000 лева са събрани от такса "куче", допълни Живков.

"Гражданите не искаха да плащат, не знам защо. Сега картината е различна".






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Читалището в село Ослен Криводол търси архивни снимки

Народно читалище „Развитие 2022” в мездренското село Ослен Криводол  започва акция за събиране на стари снимки с ученици от училището, духовата музика на селото, дамския хор и от други културни мероприятия, организирани в населеното място през 50-те и 60-те години на миналия век. Архивните материали са необходими за създаване на изложба и..

публикувано на 11.07.24 в 16:16

Монтана отбелязва годишнина от рождението на културен деец

Деветдесет години от рождението на културния деец от Монтана Павел Илиев отбелязват днес. Документалната изложба ще бъде открита в 17:00 часа в Държавен архив. Павел Илиев е роден на 13 юли 1934 г. в град Фердинанд, днешна Монтана. Още в началото на професионалната си кариера се свързва с културните прояви в града, разказа Ангелина..

публикувано на 11.07.24 в 15:23

Почина Лора Владимирова - доайен на видинската журналистика

На 83-годишна възраст почина Лора Владимирова , емблематична фигура във видинската журналистика.  Лора Владимирова е работила като редактор в бившия вестник "Червено знаме" и повече от 15 години и до последно бе част от колектива на вестник "Видин". Носител е на годишната награда за журналистика на в-к "Видин" през 2000 година и първият и единствен..

публикувано на 11.07.24 в 15:21

"Библиотечно лято" започна в Кула

Образователната инициатива "Библиотечно лято" започна в Кула . Проявата е част от програмата за работа с деца и ученици по време на ваканцията на Народно читалище "Просвета-1882" в града. От културния институт са подготвили целодневна програма с полезни и забавни занимания за малките читатели, която включва четене на препоръчаната от..

публикувано на 11.07.24 в 14:58

Спешна помощ-Видин: Над 10 души са пострадали от горещините тези дни

Горещините са сериозна предпоставка за здравословни проблеми, най-вече при възрастните хора. Това каза д-р Любомир Виденов , завеждащ Филиала на Спешната медицинска помощ във Видин. Той допълни, че високата температура може да доведе до припадък или топлинен удар, които не са изключение през последните дни: "Днес все още няма, но вчера е имало..

публикувано на 11.07.24 в 14:35

Бели извор е домакин на фестивала "Бели нощи"

Във врачанското село Бели извор днес, 11 юли, ще бъде открито предното издание на фолклорния фестивал „Бели нощи" .  Тазгодишното издание ще продължи до 13 юли.  Всички концерти ще са на откритата сцена пред кметството, което е основният организатор на проявата.  Веселбата ще започва от 20:00 часа. На 11 юли за доброто настроение ще се погрижи..

публикувано на 11.07.24 в 13:00

Берковица посреща "Мото рок фест" 2024

Берковица ще бъде домакин на "Мото рок фест" от 12 до 14 юли. Организатор на събитието е мотоклуб "Планински братя" със съдействието на Община Берковица, а програмата е разнообразна и интересна, каза за радио Видин Олег Петков , президент на клуба. "В петък откриваме, посрещаме гости, следва рок концерт на група SWEET POISON, рок..

публикувано на 11.07.24 в 12:25