Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започна есенното почистване на Берковица

Снимка: Община Берковица

Почистването е традиционно и включва цялата територия на града. Той е разделен на осем зони, които ще бъдат обходени от служителите на ОП "Комунални дейности" по график.


До 27 ноември ще бъдат почистени обществените пространства – градинки, площадки, тротоари, от натрупаните растителни и битови отпадъци от дворовете. Графикът е публикуван на сайта на и във фейсбук страницата на Общината. От кметството апелират да се спазва утвърденият график.


Започна и цялостно почистване на гробищния парк в Берковица. Той е в полето на дейност на ОП "Обредни дейности". Почистването се извършва с подкрепата на наетите лица по Регионалната програма за заетост в община Берковица. Активно се извършват комунално–битови дейности по почистване, отстраняване на растителност и на дървесни видове, премахване на рушащи се и създаващи предпоставка за инциденти сгради.


През изминалите 2 седмици са извозени над 60 камиона с отстранени клони и храсти, строителни отпадъци, разрушена е опасна постройка. Предстои почистване, изравняване и насипване с пръст на нов парцел, предвиден за нови гробни места. Предвижда се да бъдат възстановени и двете чешми, намиращи се в парка.


Акцията по благоустрояване на гробищния парк в града продължава. Много от гробните места не бяха почиствани с години, а това затрудняваше достъпа до други и дори възпрепятстваше берковчани да стигнат до местата за вечен покой на близките си. Община Берковица призовава хората да почистват гробните места на близките си, както и да изхвърлят отпадъците на предназначените за това места.


Вижте още

Снимката на 1 март 2021

Точно в 12 часа преди 12 години  беше прерязана  лентата  на технологичния и студиен комплекс на Радио ВИДИН. За тези 12 години, седмата регионална радиостанция на Българското национално радио, която стартира с 6-часова самостоятелна програма, вече има своя 24- часова програма.   Заведенията  за хранене и развлечения от днес възобновяват..

публикувано на 01.03.21 в 18:00

Деца изработиха мартеници за изложба

Изложба на ръчно изработени мартеници подредиха в Етнографския музей в град Берковица. Червено-белите мартенски символи са изработени от деца в Културен център "Йордан Радичков". Под ръководството на Валентин Пешков те са сътворили амулети за здраве, като са спазили традициите в изработката им, каза за Радио ВИДИН Станислава Витанова, временно..

публикувано на 01.03.21 в 17:28

Пролетното почистване на Монтана стартира от Слънчевата градина

Започна почистването на хълма в един от най-старите паркове на Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Изрязани са храсти, прикриващи локални сметища, засети са зелени площи и е направена профилактика на осветлението. В този район се намира  обединения детски комплекс, в който се обучават 800 деца. Покрай двора  му преминава и най-натоварения..

публикувано на 01.03.21 в 16:46

Баба Марта посети Радио ВИДИН

Баба Марта посети екипа на Радио ВИДИН на рождения ден на радиото и направи наричания за здраве по стар обичай:    "Честита Баба Марта, Радио ВИДИН,  да сте здрави, успехи да имат! Цяла година съм плела бял и червен конец - така съм го усукала, както момите се усукват около момците и съм наричала,  колкото са бели конците, толкова да са..

публикувано на 01.03.21 в 16:11

Баба Марта гостува на децата в Долна Кремена

Днес превъплатилата се в Баба Марта Милка Милева, библиотекар в НЧ „Просвета 1897-Долна Кремена”, традиционно гостува на децата в Детската градина. С пролетна песен и стихове децата посрещнаха Баба Марта, а тя ги закичи с мартеничка, разказа им за посланието,което носи мартеницата, значението на червената и бяла нишка,за това кога трябва да я..

публикувано на 01.03.21 в 15:52

Личните лекари във Видин получиха ваксини срещу COVID-19

Спазва се изискването половината от получените ваксини да отидат при личните лекари. Това каза за Радио ВИДИН директорът на Регионална здравна инспекция - Видин, д-р Венцислав Владински. "От тази бройка, която е пристигнала, половината вече се раздават на общопрактикуващите лекари - другата ще бъдат за медицинските центрове и за болниците...

публикувано на 01.03.21 в 15:44

Патриотите във Враца се регистрираха за изборите

Днес ВМРО - Враца регистрира пълната листа за участие на Парламентарните избори.  Дванадесет представители от различни гилдии и професии са включени в листата за гласуване, която се оглавява от народния представител Красимир Богданов. Другите участници са д-р Георги Комитски, който е началник на отделението по ортопедия и травматология във врачанската..

публикувано на 01.03.21 в 15:09