Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Военни правят празник в Монтана с кампанията "Бъди войник"

Снимка: Радио ВИДИН

Демонстрации на техника и ръкопашен бой, стрелба и спускане на специалните части- това са част от инициативите, включени в информационната кампания "Бъди войник". Националната кампания на министерство на отбраната за втори път гостува в Монтана, съобщи кметът Златко Живков:


"Миналата година Министерството на отбраната даде много висока оценка на за начина, по който беше представена програмата."


Ще има информационна борса, демонстрация на техника и бойни умения, каза началникът на военното окръжие в Монтана подполковник Илиян Илиев.


"Информационната борса ще бъде организирана в информационни щандове на видовете въоръжени сили, Централно военно окръжие, Военна полиция, Национален военен университет Велико Търново, Висше военноморско училище "Н. Й. Вапцаров' Варна. Щандовете ще представят специфичните дейности, ще представят условията за работа, модела за развитие на желаещите. Динамичния показ ще включва показ на участници от съвместното командване на специалните операции. Ще се демонстрират техники от ръкопашния бой, ще има действия със стрелба с маркиращи патрони, със съдействието на РЗИ ще използваме част от сградата, за да покажем спускане на специалните части по сградата. Планирано е участието на изтребителна авиация..."


Националната информационна кампания на министерство на отбраната "Бъди войник" се организира за набиране на войници за българската армия, в райони, където няма постоянни военни формирования, разясни още началникът на военното окръжие подполковник Илиян Илиев. Той допълни, че за жителите и гостите на града са предвидени и някои изненади за сряда – 14 октомври.


Събитието започва в 15 часа на площад "Жеравица" в центъра на Монтана. На финала, след всички демонстрации, от 18 часа ще започне концерт на Представителния ансамбъл на въоръжените сили на Република България на откритата сцена пред паметника на "Септемврийци".


Вижте още

Снимката на 21 януари 2021

17 години от смъртта на писателя Йордан  Радичков  отбелязаха в Монтана. На паметника на писателя венци и цветя поднесоха ученици от СУ "Йордан Радичков", Регионалната библиотека "Гео Милев" и общината. Без  тържество , но с поздравления  отбелязаха Бабинден  във Видин. Парична помощ  в размер на 500 лв. за нуждите на Акушеро-гинекологичното..

публикувано на 21.01.21 в 18:05

Личните лекари в Монтана записват желаещите за имунизация срещу COVID-19

Желаещите да си поставят ваксина срещу коронавирус в Монтана могат да се запишат при личния си лекар. До 15 февруари джипитата трябва да предадат списъците в Регионалната здравна инспекция в Монтана. Изрично условие е желаещите да са здравноосигурени. Хората с  нарушени здравни права ще се ваксинират в имунизационния кабинет на хигиенната..

публикувано на 21.01.21 в 16:49

Електронни рецепти и ваксинацията на фармацевти във Видин - от февруари

Само един от фармацевтите във Видин досега е пожелал да бъде ваксиниран . Това съобщи председателят на фармацевтичната колегия във Видин, Николай Тодоров: "За Видин само един засега е дал официална заявка, за Фармацевтичния съюз, тъй като през него минават - засега минават през съюза. За да започне ваксинирането, първо трябва..

обновено на 21.01.21 в 15:41

В Ново село отпразнуваха бабинден през фейсбук (видео)

Във видинското Ново село отбелязаха обичания за селото празник Бабинден по нетрадиционен начин, заради условията на пандемия. Самодейци от местното читалище " Земеделец-1874" посетиха  д-р Наташа Петкова,   единствения лекар в общината, който се грижи и за възрастни, и за деца. Те изпълниха традиционния за деня ритуал " Поливане на бабата", а д-р..

публикувано на 21.01.21 в 14:45

Нова услуга за хора с увреждания предлага Община Видин

Нова социална услуга "Асистентска подкрепа"  стартира  Община Видин.  Тя предвижда ежедневна почасова грижа в домашна среда, предоставяна от социални асистенти. От специализираната социална услуга могат да се възползват деца и пълнолетни лица с трайни увреждания с определена чужда помощ, които не ползват асистентска подкрепа. Услугата е и за..

публикувано на 21.01.21 в 14:15

Четирима с COVID са приети в болница във Врачанско за денонощие

Новите заразени с  коронавирус във Врачанско  са 20, съобщават здравните власти. Потвърдените случаи са от общините  Борован,  Бяла Слатина,  Враца,  Козлодуй и Криводол. Четирима са хоспитализираните в болнични заведения. Двама мъже с са починали през изминалото денонощие.  От общо 4771  регистрирани случаи в област Враца, 768 са..

публикувано на 21.01.21 в 14:15

Почетоха паметта на Радичков в Монтана

17 години от смъртта на писателя Йордан Радичков отбелязаха в Монтана. На паметника на писателя венци и цветя поднесоха ученици от VII СУ "Йордан Радичков", Регионалната библиотека "Гео Милев" и общината.  "Трябва да не забравяме, че нашият региони край раждат талантливи хора, родолюбци, сериозни хора, за които родното място по един или друг..

публикувано на 21.01.21 в 13:35