Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За хулиганство е задържан 16-годишният нападател на възрастен мъж във Видин

Снимка: Радио Видин

Задържаното за безпричинна агресия 16-годишно момче, което снощи, около 20 часа, нападна в гръб възрастен човек на централна улица във Видин, не е имало криминални прояви и до момента не е било известно на полицията. Това заяви директорът на полицията старши комисар Петър Коцин:

"Още сме в самото начало на проверката, материалите ще бъдат докладвани на Районна прокуратура до края на деня, за да се прецени как ще се процедира. Това което знаем към момента е, че е провокиран от човека, който е жертва на неговото деяние. Той, заедно с няколко момчета са седели в парка на пейка, въпросния мъж е минал подгонил ги е, напсувал ги е и това го е провокирало, макар че това по никакъв начин не го оправдава... Официален сигнал при нас и до момента няма. Към момента самоличността на пострадалия е установена, като чисто физически той все още не е установен, тъй като най-вероятно е бездомник и ще трябва да го търсим, без да знаем адрес, близки и къде да може да го намерим."Пострадалият човек е 58- годишният Васко Георгиев, научи Радио Видин. Той не знае, че полицията го издирва и обясни, че не е провокирал младежите, не ги познава лично и снощи не е разговарял с тях:

"Няколко момчета там, 5 - 6 човека. Не ги познавам лично. Имаше други случаи, с други хора правиха така. Не съм потърсил помощ. Това е до възпитание. Ако трябва, ще мина през полицията да свидетелствам. Искам, естествено, да не правят така с хората, просто е грозно това“.

Васко Георгиев допълни, че не е пострадал вследствие на падането. Той е без дом и без работа.


В Професионалната гимназия по туризъм, в която учи десетокласникът, казват, че до сега не е проявявал агресия.


 „В никакъв случай не оправдаваме такава постъпка. Неприятно сме изненадани, че този ученик е направил това нещо, тъй като той има склонността да бъде вербално невъздържан… По-скоро го отдавам това, и така, коментирайки с неговите връстници, че по-скоро това е някакъв стремеж да се покаже, избиване на някакви младежки комплекси"-каза Евлогия Манджукова, директор на Професионална гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев" 

След инцидента, който стана популярен в социалната мрежа, в училището вече са разговарят с учениците.


"Ще продължи да се работи, за да се преодолее тази криза във връзка с инцидента. Все пак много от учениците са и негови приятели. Ще вървим в посока да не се извърши повторно такова деяние от въпросния ученик-" съобщи педагогическият съветник Мария Петкова.

От Апелативна прокуратура- София съобщиха, че под наблюдението на Районна прокуратура – Видин вече се води разследване на хулиганската проява на центъра на Видин. Сезиран е отдел "Закрила на детето" към Дирекция "Социално подпомагане" във Видин.


Вижте още

Над 600 души получават евтина храна в Монтана

450 души в Монтана и селата на общината получават храна от Домашния социален патронаж . 370 са в Монтана и 80 от филиала в Смоляновци.  При спазването на всички противоепидемични мерки работи трапезарията за диетично хранени в Монтана. Към момента 180 са ползвателите, които плащат по 2,50 лв. за обяд, обясни Златко Живков:..

публикувано на 19.01.21 в 15:00

Неуспешен опит за смяна на председателя на Общинския съвет в Ново село

Общински съветници от ГЕРБ  свикаха  извънредно заседание на Общинския съвет в Ново село с предложение за освобождаване на настоящия председател Иво Вергилов и процедура за избор на нов председател на Общинския съвет.    В своите мотиви групата посочва шест причини , между които погазване или непознаване на нормативните уредби, незачитане на..

публикувано на 19.01.21 в 14:45

Яслите и детската кухня в Монтана работят при висок интерес

На пълен капацитет работят четирите детски ясли в Монтана . Постепенно посещаемостта се увеличава, има и новозаписани деца, съобщи кметът Златко Живков": "Между 80 и 90 процента е пълняемостта в момента на четирите детски ясли. За януари това е висок процент. Ние следим тези показатели" Детска млечна кухня в Монтана също е..

публикувано на 19.01.21 в 14:16

Активните случаи с COVID-19 във Врачанско са 752

Новите случаи на инфектирани с коронавирус във Врачанско са 19, сочат данните в Единния информационен портал.  Най-много - 13, са положителните случаи в община Враца, има двама от община Борован , съобщават от РЗИ Враца.  По един нов случай е констатиран в общините Криводол и Оряхово, като в МБАЛ "Христо Ботев" - Враца е хоспитализиран 77- годишен..

публикувано на 19.01.21 в 14:03

Все още не е ясно какви са пораженията от ледолома на "Петрохан"

Все още не могат да бъдат установени точно колко са пораженията от ледолома на "Петрохан". Пораженията са от паднал дъжд, замръзнал върху клоните на дърветата. Най- пострадалите дървета са от 600 до 1 000 метра надморска височина. Над 1 500 метра надморска височина няма такива повреди, защото е валял сняг. "Има страшно много пречупени върхове,..

публикувано на 19.01.21 в 13:54

Разследват мъж, опитал да изнесе диазепам през Дунав мост 2

Разследване за незаконно пренасяне на диазепам през "Дунав мост 2" Видин - Калафат разследват от прокуратурата,  съобщават от институцията. Осуетеният опит е от 14 януари, около  13:15 часа, в района на Граничен контролно-пропускателен пункт "Дунав мост 2" Видин - Калафат, митническите инспектори са отклонили за проверка лек автомобил с британска..

публикувано на 19.01.21 в 12:57

Улица "Бдин във Видин става еднопосочна

Въвежда се еднопосочна организация на движение по ул. "Бдин" , съобщават от пресслужбата на Община Видин.  Със заповед на кмета Цветан Ценков, считано от 20 януари (сряда) движението по ул. "Бдин" става еднопосочно от кръстовището с ул. "Антон Страшимиров" към кръстовището с ул. "Райна Княгиня". За целта ще бъде поставена съответната вертикална..

публикувано на 19.01.21 в 11:41