Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена загина при пожар в дома си във Враца

Снимка: Жоро Александров

Жена е загинала в пожар у дома си в събота вечерта, съобщават от полицията във Враца. Сигнал за нещастието бил подаден вчера към 19.30 часа. Врачанин съобщил, че малко по-рано в една от стаите на къща, обитавана от самотноживеещата жена, е лумнал пожар. Мъжът се втурнал да помага, но намерил жената бездиханна на пода. Огънят бил потушен от местната пожарна, допълват от полицията. Трупът на 68- годишната жена е транспортиран за аутопсия. Причините за произшествието се изясняват, а по случая е образувано досъдебно производство. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 24 юли 2024 година

Уникални рокли с приказна визия ще представи на първото си самостоятелно ревю модният  дизайнер Иванка Найденова . Под мотото "Еклектика" авторката е събрала изцяло нови модели, ръчно рисувани, чрез прилагане на няколко японски текстилни техники.  Във видинския участък на река Дунав няма регламентирани плажове .  Авария по водопроводната мрежа..

публикувано на 24.07.24 в 17:55

Шахматни занимания в Мездра

Занимание, посветено на шахмата се проведе в рамките на инициативата  " Лято в библиотеката"  в  Мездра .  Специален гост в библиотеката към читалището бе  Данаил Димитров - историк и майстор по кореспондентски шах. Той разказа на малките читатели какви са правилата на шаха и какви са видовете шах. По време на заниманието децата играха под..

публикувано на 24.07.24 в 17:04

Песента "Нашият град" на група "Тангра" ще е новият химн на Белоградчик

Град Белоградчик ще има нов официален химн. Това ще бъде песента "Нашият град" на група "Тангра" , чиито клип е сниман в населеното място. Това каза за Радио Видин Боян Минков , кмет на община Белоградчик. "Направихме среща с част от музикантите от група "Тангра" и авторът на текста на песента - Александър Петров, който има и..

публикувано на 24.07.24 в 15:43

В петък заседават комисиите към Общински съвет- Кула

Всички постоянни комисии към Общинския съвет в Кула ще заседават едновременно на 26 юли /петък/ по 8 точки. Ще бъде разгледана докладна записка, внесена от кмета на общината - Владимир Владимиров , относно включване на СУ „Васил Левски" – гр. Кула в Списъка на средищните детски градини и училища за учебната 2024/2025 г. Съветниците ще..

публикувано на 24.07.24 в 13:55

Деца от Видин учиха как да пазят гората

Деца от  детска градина "Славейче " във Видин учиха как да пазят гората и нейните обитатели. Откритият урок се проведе със съдействието на Р егионалната дирекция по горите в Берковица ,  Държавно горско стопанство Видин и Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Видин.  Под формата на игра децата се запознаха с дивите..

публикувано на 24.07.24 в 13:36

Чужденец причини катастрофа на Петрохан и избяга

Водач, причинил ПТП с материални щети в прохода „Петрохан" и напуснал местопроизшествието, е установен и санкциониран със съдействието на служители на РУ Костинброд, съобщават от ОД на МВР-Монтана.  Сигнал за катастрофа в Петроханския проход е получен около 16 часа вчера, но  единият водач е напуснал и продължил движението си в посока град София...

публикувано на 24.07.24 в 12:23

Фолклорен фестивал "Да съхраним българското" ще се проведе в село Слатина

Фолклорен фестивал "Да съхраним българското" и 12-та поред земляческа среща ще се проведат на 27-ми юли (събота) в село Слатина , община Берковица. Организатори са кметството в Слатина, местното читалище  "Христо Ботев" и Община Берковица.  Фестивалът се провежда за втора поредна година и в него ще участват 160 танцьори, каза за Радио..

публикувано на 24.07.24 в 11:16