Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ерденчани остават на върха във Втора лига

4
Снимка: Любо Андреев


Кариана направи 2:2 у дома с Добруджа /Добрич/ в среща от 10-ия кръг на Втора лига. Точката остави ерданчани на върха, след като преследвачът Локомотив /София/ почива.

В 54-та секунда момчетата на треньора Веселин Великов откриха резултата. Евгени Игнатов – Бамзе центрира от корнер, с глава Боби Дамянов насочи топката, която бе отбита от вратаря Василев. При добавката Николай Дичев бе точен за 1:0. До почивката ерданчани бяха по-прибрани в собственото си поле. Още при първата атака след подновяването на играта Борислав Дамянов можеше да реши мача, но Василев изби в тъч. Последва удар от близо на Предев, но стражът на гостите отново се справи. С глава капитанът на Добруджа Цветелин Радев засече центриране на Капитанов от фаул и изравни в 71-та минута. В 84-та дамитиър Василев засече центриране от дясно на Капитанов и изведе напред гостите – 1:2. В 93-та минута Предев от воле матира Василев за 2:2 след корнер на Игнатов.

Ето какво сподели след мача наставникът на Добруджа Светослав Петров:

"Може би ни липсваше концентрация. Категорично бяхме по-добри на терена. Равен като гост на този стадион е добър резултат, но по-скоро съм разочарован. Не е допустимо да ти вкарват от статично положение, камо ли да инкасираш в първата и последната минута. Кариана не ме изненадаха, гледал съм им мачовете - те не играят открито, за разлика от нас".

Шансът ни изневери и изпуснахме трите точки, каза Християн Казаков от гостите:

"Трудно влезнахме в мача, особено с този ранен гол. Второто полувреме беше добро. Допуснахме колективна грешка накрая. Стремим се да играем открито и офанзивно".

Заради нарушения тренировъчен процеспрез седмицата Кариана игра на контраатака, каза Веселин Великов:

"Можеше да загубим, така че равният е приемлив. Тренирахме в намален състав, момчетата бяха без мен. Наложи се да променим стила си".

Във вторник, от 15 часа, в Ерден Кариана приема Царско село в мач от 1/16 финала в турнира за купата на България.

Кариана – Добруджа 2:2

1:0 Дичев /1/

1:1 Радев /71/

1:2 Д.Василев /84/

2:2 Предев /90+3/

Кариана: Станев, Цолов, Николов, Дичев, Предев, Д.Иванов /46-Хр.Ирлиев/, Касарото, Пиеров /46-Търтов/85-Г.Илиев/, Цеков /46- Жустино Мендеш/, Игнатов /к/, Дамянов

Добруджа: И.Василев, Димитров, Дончев, Цачев, Радев /к/, Идизов, Кадир /93-Ст.Митев/, Илиев /91-Сим.Митев/, Капитанов, Казаков, Карадайъ /80-Д.Василев/

Жълти картони: Николов /Кариана/, И.Василев, Цачев, Капитанов, Карадайъ /Добруджа/

Главен съдия: Иван Пенчев

Помощници: Станимир Трифонов, Цветан Горанов

Стадион „Кариана”, с. Ерден: 200 зрители




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Видински състезатели участват на Световното по кану-каяк

Петима състезатели от видинския Клуб по водни и гребни спортове - Бонония  участват на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Надпреварата започна днес, 17 юли, а от Видин се включват кануистите Виктор Тодоров, Мартин Теодосиев и Павел Планимиров, един каякар - Божидар Транков и Милена Милчова - в едноместен каяк на 500 метра, каза..

публикувано на 17.07.24 в 15:10

"Монтана" представя отбора си срещу "Ком"

"Монтана" ще играе приятелска среща с новака във "В" Северозападната трета лига "Ком"/Берковица/. Мачът на стадион "Огоста" е тази вечер от 19.00 часа. Преди него монтанци ще представят официално селекцията си за новия сезон на Втора лига. "Монтана" смени двама треньори по време на лятната подготовка. Петър Колев стартира заниманията, след което..

публикувано на 17.07.24 в 12:04

Видинчани с два златни и един бронзов медал от световното по кану-каяк за ветерани

Елена Петкова от видинския Спортен клуб по кану-каяк "Бдин 77" завоюва два златни медала от Световното първенство по кану-каяк за ветерани в Пловдив. Тя е световен шампион в дисциплините - 500 м. едноместен каяк, при 50-54 г. жени и 200 м. едноместен каяк отново в същата възрастова група. Друг състезател от града и клуба Кирил Флоров заслужи..

публикувано на 16.07.24 в 16:47

Първият мач на "Ботев" (Враца) е с по-късен час заради горещините

Заради горещините от Българския футболен съюз взеха решение да преместят началните часове на срещите от първите два кръга в Първа лига. Това означава, че първото домакинство на врачанския "Ботев" в кампанията, което е предвидено за 21 юли /неделя/, ще започне от 19:00 часа на градския стадион. Първоначално часът беше друг, но заради високите..

публикувано на 16.07.24 в 12:37
Европейски ден на спорта в ОУ

Йоана Георгиева ще участва на Олимпиадата в Париж!

Видинчанката Йоана Георгиева ще участва в Олимпийските игри в Париж, съобщиха от Българската федерация по кану-каяк. Спортният арбитражен съд в Лозана обяви своето решение, че Йоана е невинна по обвинението за нарушаване на анти-допинговите правила. Временното спиране на правата, наложено на 10 юни 2024 г., се отменя.Това означава, че Йоана..

публикувано на 15.07.24 в 20:44

"Монтана" привлече баскетболистка от Пловдив

Ралица Кенарева е третото ново попълнение в женския баскетболен тим на Монтана.  Тя е на 20 години и идва от Академик /Пловдив/.  Кенарева е родена на 23 декември 2004 година в Сливен, висока е 169 см.  17 мача с Академик гардът записва средно по 11.4 точки, 4.8 борби и 4.9 асистенции на среща.

публикувано на 15.07.24 в 18:03

Близнаци спечелиха първото в историята на Вършец маратонско бягане в планината

Близнаци спечелиха маратонското бягане „Вършец ултра".  В планинското състезание, кръг от веригата Run Bulgaria, в курортното градче взеха участие 170 професионалисти и любители. Братята - близнаци Георги и Тенчо Жекови спечелиха първото в историята на Вършец маратонско планинско бягане. Те пробягаха дистанцията от близо 50 км, от Вършец до Тодорини..

публикувано на 15.07.24 в 07:10