Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Започна онлайн гласуването за "Кмет на годината"

Снимка: kmetnagodinata.bg

Започна националното онлайн гласуване в осмото издание на конкурса "Кмет на годината", организиран от Портала на българските общини. Допитването ще протече до 29 октомври 2020 г., включително, на специално създадената платформа: https://kmetnagodinata.bg/

B ĸoнĸypca yчacтвaт ĸмeтoвeтe нa всички 265 oбщини в Република България. Bceĸи пълнолетен български гражданин имa възмoжнocт да даде своята оценка за работата на градоначалниците и на техните екипи през изминалата година, като нaпpaви cвoя избop в 8 категории: кмет на годината, кмет на гражданите, градска среда, спорт и младежки политики, инвестиции в образователната инфраструктура, демографска политика и инвитро програми, социални мерки по време на пандемия и Smart City.

По традиция във всяка от осемте категории може да гласувате в три раздела - малка община (с население до 20 000 жители), средна (с население между 20 000 и 50 000 жители) и голяма (с население над 50 000 жители). 

Победителите ще бъдат обявени на официалната церемония "Кмет на годината" 2020, която ще се състои на 30 октомври от 12:00 часа


Вижте още

Снимката на 23 ноември 2020 година

Ледената пързалка на площад "Бдинци" във Видин вече е отворена . Тя ще остане в града до 28 февруари. Пързалката е с естествен лед и с капацитет до 60 души. На място се предлагат и кънки.  Пързалката ще работи всеки ден от 12:00 ч. до 21:00 ч. Инструктори ще помагат на начинаещите на леда.  По данни на РЗИ- Видин, за изминалите три дни..

публикувано на 23.11.20 в 17:30
монтана село говежда

Огнище с COVID-19 в дома за възрастни в Говежда

Огнище на COVID-19 е установено в дома за възрастни хора с психични разстройства в село Говежда, община Георги Дамяново . Положителни за коронавирус са 23-ма от настанените там и 6-има от персонала . Заразените са изолирани и за тях се грижи отделен персонал, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в Монтана Елена Борисова:..

публикувано на 23.11.20 в 17:10
Веселка Асенова, началник на Регионално управление на образованието - Видин

В сряда решават как да продължи обучението във Видинско

В сряда ще се реши как ще учат учениците във Видин . Сега в електронна среда са всички от гимназиалния етап в областта. Заповедта за дистанционната форма на обучение е до 27 ноември включително. Онлайн са и заниманията в 6. и 7. клас в основно училище "Иван Вазов" във Видин, каза началникът на регионалното управление на образованието Веселка..

публикувано на 23.11.20 в 16:20

С "Отличник на БЧК" е награден доброволец от Белоградчик

Тази година със званието "Отличник на БЧК" за активна червенокръстка дейност на Националния съвет на БЧК е удостоена Гинка Михайлова Живова - доброволец и член на Общински съвет на БЧК-Белоградчик. Значка и грамота на отличената връчи председателят на БЧК-Видин, Цветелина Петрова, съобщават от Община Белоградчик. Тазгодишното отличие се връчва..

публикувано на 23.11.20 в 15:55

7 нови случая с COVID-19 във Врачанско, двама са починали

Още двама души от Врачанско, които са били заразени с COVID-19, са починали вчера, съобщиха от РЗИ-Враца. Става дума за мъж на 69 години, който е лекуван в МБАЛ - Мездра. Втората жертва е 85-годишна жена от областта, която е била приета за лечение в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана. През неделя в Единния информационен портал има обявени нови..

публикувано на 23.11.20 в 15:39

Нови придобивки за детските градини в Берковица

Детските градини в град Берковица - "Пролетна дъга", "Звънче" и "Малина", получиха детски образователни играчки за придобиване на знания и умения и таблети, необходими за внедряване на съвременните технологии в образователния процес на децата от ранна възраст. Те са доставени като част от проект "Достъпна и качествена образователна среда за деца от..

публикувано на 23.11.20 в 14:44

Непълнолетен е единият извършител на грабеж в Борован

Грабеж в игрална зала в село Борован, област Враца, разследват от ръководството на Районна прокуратура - Бяла Слатина , съобщават от пресслужбата на прокуратурата. След полунощ на 22.11.2020 г. служител на хазартната зала в Борован, по време на работа, бил заплашен от маскирано лице чрез използване на оръжие. Били му отнети 5 123 лева -..

публикувано на 23.11.20 в 13:12