Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките на "Бдин" победиха "Спартак" /Плевен/ в приятелска среща

5
Снимка: Радио Видин

Волейболистките на "Бдин" (прекадетки) победиха с 3:0 гейма връстничките си от "Спартак" /Плевен/ във Видин в демонстративна среща, част от програмата за отбелязване на празника на Видин- Димитровден. Двубоят бе в спортна зала "Фестивална", а преди срещата на състезателките на двата отбора беше измерена температурата. 

Видинчанки победиха с 25:21, 25:18 и 29:27  гостенките от Плевен. Третият гейм беше най- оспорван и момичетата от "Спартак" имаха шанс да го затворят, но не се възползваха от възможността. Гости на приятелската среща бяха президентътна Българската федерация по волейбол Любо Ганев, заедно с председателя на комисията за детско-юношески волейбол на Федерацията Евгени Иванов и регионалния отговорник за регион "Хемус" Христо Илиев. Те поздравиха видинския клуб за добрите изяви на отбора и на двете националки Мерилин Николова и Мила Илиева. Обсъдени бяха и възможностите за съвместната работа на федерацията с клуба и общината за развитието на волейбола, сподели треньорката на "Бдин" Снежанка Генева:

"За нас е голяма чест, че лично президентът на Българската федерация по волейбол пристига във Видин да поздрави обществеността, учители, родители, състезатели, за доброто представяне на нашия клуб като цяло и най-вече на нашите състезателки Мерилин Николова и Мила Илиева, за чудесното им представяне на на Европейското първенство. Те бяха най- добрите от националния отбор. Федерацията идва с директни предложения как можем общо да работим заедно."

Треньорката на плевенския "Спартак" Марияна Костова благодари за поканата и сподели, че ще използват срещата като контролна, за предстоящите квалификации през уикенда:

"Ние ще го използваме като контролна среща, предполагам че и домакините. Тази събота и неделя играем в Пазарджик и за нас тази покана беше добре дошла."

Виктория Георгиева и Нора Михайлова от "Бдин", споделиха след срещата, че са доволни от играта, и че това е една добра тренировка за предстоящите зонални квалификации в Пловдив, които им предстоят в събота и неделя:

"Доволни сме от играта... Това беше една подготовка, защото ние в събота и неделя отиваме в Пловдив на зонално състезание. играем с още 3 отбора и трябва да направим всичко възможно да станем първи, за да се класираме директно на финали." 

Президентът на БФВ Любо Ганев, обясни че ще обсъдят с клуба и с общината, как могат да си партнират за да осигурят по-добри условия за развитието на младите надежди от региона:

"Тук сме първо за да уважим волейболния клуб. Да си направим среща с кмета, за да видим как може повече да си партнираме федерацията с общината и с волейболния клуб. Да направим така, че за тези деца всяко влизане в залата да е празник, да се забавляват и да искат пак да дойдат. Това е най- важното."

Целта е да се привличат колкото се може повече деца и да се задържат, обясни председателят на комисията за детско-юношески волейбол на БФВ Евгени Иванов:

"Да се опитваме да привличаме, колкото се може повече деца. Да ги задържаме, защото в днешно време децата може да ги запалиш по един спорт сравнително лесно, но да ги задържиш е много по- трудно. Идеята е точно това, да ги задържаме тези деца във волейбола, за да може след това да имаме ресурс, който да използваме при най- големите - при мъже и при жени."

След края на приятелската среща Любо Ганев и Евгени Иванов подариха волейболни топки на двата отбора.


При срещата с представителите на Федерацията, на Министерството на младежта и спорта и на волейболния клуб, видинският кмет Цветан Ценков отбеляза, че Видин се гордее с волейбола – спорт с традиции в нашия град, който продължава да постига успехи: "Масовият спорт е много важен за здравето на децата. Ролята на институциите, на клубовете, на федерациите и на обществото е да се погрижим да растат по-здрави поколения – това е крайната цел." 


Президентът на БФВ Любомир Ганев благодари на д-р Ценков за гостоприемството, а председателят на комисията за детско-юношески волейбол към БФВ Евгени Иванов даде много висока оценка на новоизградените спортни съоръжения в СУ „Цар Симеон Велики“ и ППМГ „Екзарх Антим I“. „Това е добра предпоставка Видин да бъде домакин на финали при някоя от по-ниските възрасти, защото имате условия“, посочи Иванов.

Повече чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Баскетболният "Монтана" отстъпи на "Будучност"

Баскетболистките на "Монтана" отстъпиха с 52:73 точки на "Будучност" в първата си проверка в сръбската столица Белград. Тимът от Подгорица , който последния сезон загуби финал за Адриатическа лига , имаше преднина от 4 точки на полувремето. След подновяването на играта тя нарасна, за да дойде сирената при 73:52 за тима от Черна гора ...

публикувано на 12.09.24 в 16:33

Започва есенният дял на Областната футболна група "Видин"

Есенният дял на Областната футболна група "Видин" стартира на 14 септември, събота. Шампионът ФК "Кула 04" ще започне сезона с пет нови попълнения, каза за Радио ВИДИН треньорът Пенко Йончев : "Гостуваме на отбора в Белоградчик, тежък мач срещу силен отбор и се надявам да започнем добре есенният дял на първенството с победа. След..

публикувано на 11.09.24 в 13:12

Ясни са съдиите за следващия мач на "Ботев" (Враца)

Определиха съдиите за следващия мач на "Ботев" (Враца) от първенството на Първа футболна лига. В петък, на 13 септември, врачани посрещат на своя стадион изненадата в елита – "Спартак" (Варна) . Двубоят от програмата на 8-ия кръг ще бъде ръководен от Васил Минев, на когото ще помагат Георги Тодоров и Мартин Ангелов. Четвърти съдия е Любомир..

публикувано на 11.09.24 в 13:10

Щангист от Видин стана световен шампион за ветерани

Любен Перчински спечели златен медал от Световното първенство по вдигане на тежести за ветерани . Представителят на видинската школа заслужи световната титла в тежка категория - над 109 кг, възрастова група "мъже над 50 години". Перчински бе с класа над своите съперници и завърши с двубой от 230 килограма. В изхвърлянето му бяха необходими само две..

публикувано на 11.09.24 в 13:04

Христо Янев няма да променя треньорския щаб на Ботев

Христо Янев няма да прави промени в щаба си и няма да води със себе си нови помощници в Ботев /Враца/.  Това стана ясно на първото занимание на елитния тим под ръководството на новия си стар наставник. То се проведе в понеделник вечерта на тренировъчното игрище край стадион „Христо Ботев". Янев ще има двама помощници – за вратарите ще отговаря Христо..

публикувано на 10.09.24 в 16:09

Иван Тилев е новият треньор на Видабаскет

Иван Тилев e новият старши треньор на мъжкия баскетболен отбор на Видабаскет.  С дългогодишен опит като професионален баскетболист и треньор, Иван Тилев е работил както в България, така и в чужбина, включително в Италия, Франция и Германия.  Той е играл за редица известни български отбори, сред които столичните грандове, а също така е бил част от..

публикувано на 10.09.24 в 16:06

Гребците на "Бдин-77" с 20 медала от Държавното първенство в Пловдив

Общо 20 медала - 10 златни, 3 сребърни и 7 бронзови спечелиха състезателите на СК "Бдин-77" на Държавното индивидуално първенство по кану-каяк за мъже и жени, на което домакин беше Пловдив в периода 6-8 септември.  Тези успехи са плод на неуморната работа, дисциплина и отдаденост, каза треньорът Цветан Иванов. "Блестящо представяне за нашия..

публикувано на 10.09.24 в 14:59