Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличиха атлетки от Видин, спечили златни медали от Европейските игри

Снимка: Радио ВИДИН

Кметът на Община Видин Цветан Ценков награди с плакети и грамоти състезателките на СК "Радуканови" Ивайла Мишина и Рая Пламенова. Двете лекоатлетки спечелиха златни медали в скока на дължина от юбилейните 15-и Европейски атлетически игри за деца до 16 години в чешкия град Бърно. При момичетата, родени 2008 година, Ивайла Мишина е шампионка с 4.78 метра. В същата дисциплини, но при по-малките- родени 2009 година, Рая Пламенова също е над всички с постижение от 4.52 метра.

"Във връзка с прекрасния наш празник- Димитровден, Общината изказва своето възхищение и огромна благодарност за вашите усилия, защото сте млади хора, които ще носите в сърцето си родния град, независимо къде се намирате. Най-малкото нещо, което може Община Видин да направи, е да изкаже своята благодарност и да ви връчи по една грамота. Радвам се, че не само сте представили родината, а и нашия прекрасен град", каза кметът Ценков и обеща в близките месеци закритата лекоатлетическа писта във Видин да бъде напълно реновирана.


В най-масовото и престижно състезание по лека атлетика за деца в Европа участваха четири състезателки на видинския Спортен клуб "Радуканови".

"Оказа се, че работим по правилния начин и в правилната посока. Конкуренцията беше жестока- участваха 20 държави с над 1300 състезатели. В дисциплините на момичетата се състезаваха около 80 участнички. Много дълго и изтощително състезание. Първо имаха четири квалификационни групи и се пребориха за място във финала, където скачаха осемте най-добри. Участваха и на 60 метра гладко бягане. Ивайла завърши на седмо място, Рая- на 11-о. Другите момичета също се представиха много добре. Паолина Дочкова е десета на скок височина, Мартина Стефанова е 20-а на 150 метра гладко бягане от 112 момичета. Имаме големи амбиции и високи цели. Радвам се, че се случват нещата", обясни треньорът Мирослав Радуканов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Ботев" уреди спаринг със "Славия"

Футболният "Ботев" ще запълни прекъсването на първенството с приятелски мач в София. Възпитаниците на Христо Янев ще премерят сили със "Славия" . Спарингът ще се проведе в петък, на 22 март, от 13:00 часа, на стадион "Александър Шаламанов". През изминалия кръг врачани завършиха наравно - 2:2, срещу "Берое" в Стара Загора. Заради..

публикувано на 19.03.24 в 09:38

Баскетболен клуб "Ботев 2012" би "Спартак"

Баскетболен клуб "Ботев 2012" (Враца) надделя над отбора на "Спартак" (Сандански) със 75:56 точки и записа важна победа с 19 точки.  Врачани започнаха с лека преднина през първото полувреме, а след страхотна последна четвърт успяха да подпечатат успеха.  Над всички за Ботев 2012 бе Калоян Пенев, който записа 15 точки, 8 асистенции и 6..

публикувано на 19.03.24 в 09:35

Юношите на ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин станаха общински шампиони по футбол

Финалната фаза на общинския кръг на Ученическите игри по футбол за учебната 2023 - 2024 г. се проведе във Видин днес, 18 март. Победител в групата на юношите (XI-XII клас)  стана отборът на  ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", ППМГ "Екзарх Антим I" зае  второто място,  на 3-то място се подредиха учениците от СУ "П.Р. Славейков" в града ...

публикувано на 18.03.24 в 16:41

Борец от Враца с бронз от турнир в Сърбия

Състезателят на врачанския клуб по борба Ботев 93 – Калоян Иванов, спечели бронзов медал на силен турнир в сръбския град Суботица.  Той се пребори за отличието в кат. до 48 кг след успех за трето място срещу противник от Словакия. Същият съперник победи врачанина преди година на европейското първенство. Калоян, който е син на общинския съветник от..

публикувано на 18.03.24 в 08:46

Юношите на Локомотив (Мездра) стартираха убедително пролетта

Две победи постигнаха при старта на пролетния полусезон момчетата от ДЮШ на Локомотив (Мездра) Родените  2009-2010 година  разгромиха с категорична победа от 15-0 срещу връстниците си от Дунав /Лом/. С по 5 гола се отличиха  Петко Илиянов и Мартин Кръстев,2 добави  Иван Николов и по 1  Емил Ценов и Теодор Симеонов. С тази победа отборът..

публикувано на 18.03.24 в 07:52

"Локо" Мездра с класика в Левски

„Локомотив” Мездра надигра без проблеми като гост „Левски 2007” Левски с 3:0 в срещата  от 19-ия кръг на Северозападната Трета лига. „Железничарите” играха силно и можеха  да вкарат поне  още толкова голове. Васил Калоянов откри резултата с диагонален удар в 17-ата минута, а в 31-ата удвои с глава след центриране на Ивайло Бояджиев. Той също вкара с..

публикувано на 17.03.24 в 15:56

Силни бягания на мездренски атлети във Великобритания

Гордостта  на мездренската лека атлетика Милица Мирчева, състезателка на СК „Атлет” Мездра, подобри националния си рекорд на 5 километра на шосе с 2 секунди. Възпитаничката на Йоло Николов даде резултат 15:43 мин. на състезанието "Podium 5K" в Лестър (Великобритания), финиширайки на 15-о място при жените. Предишното най-добро време на Мирчева на..

публикувано на 17.03.24 в 15:48