Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Калуди Калудов гостува на видинска сцена

2
Калуди Калудов

Видинската публика днес ще има възможност да чуе световно известния оперен певец Калуди Калудов. Тенорът и съпругата му- сопраното Анна Дитри, ще са солисти в празничния концерт "Любими канцонети" на Симфониета-Видин, по случай празника на града - Димитровден. В програмата са включени произведения на Чезаре Биксио, Винченцо ди Чиара, Мартино Гасталдън, Паоло Тости, Едуардо ди Капуа, Херонимо Хименес и др.


"Както знаете песните са за любов, за изневяра, за трагедии, за красиви работи, за весели неща, но всичко е свързано с чувствата. Хубавите чувства на човека... Много лесно се работи със Симфониетата. Освен това тук има двама изключителни професионалисти, както директора на Симфониетата, така и главният диригент, така че ние със Свилен Симеонов не общуваме само във Видин, а и на други места... Публиката по света и тук в България не е различна, тя е еднаква и обича красивото... Много е хубав града. Другото, което ми прави впечатление е, че хората тук са много приятни и мили. Нещо да питаш и веднага ти отговарят. Това човек може да го намери само в по-малките градове. Тук има една по-себична атмосфера. Освен това, тук можеш да хапнеш и дунавски шаран...", каза за Радио ВИДИН Калуди Калудов. За празника на Видин пожела на видинчани: 


"Аз им желая преди всичко да пазят ближните си, да им помагат да са здрави и да се изпълват с много любов към всичко, което правят, защото имат един прекрасен град. Те са едни прекрасни хора. Идват следващите поколения. Нека всичко, което правят да е в полза на следващите, а не да ги обременяваме с нашите си дългове!"


Концертът е от 18:00 часа в Драматичния театър.

Галерия

Вижте още

В "Музикална зона" на 03 декември 2020 слушаме Мария Калас

Мария Калас е удивително явление и голям талант - безкомпромисна, фанатична. Известна е със своето белканто и драматичните си интерпретации. Благодарение на техническата подготовка и строгата дисциплина диапазонът на гласа и се разширява до обхвата на цели три октави. Въпреки неголемия интензитет той е толкова пробивен, че може да се чуе във..

публикувано на 03.12.20 в 09:00

"Коледни чудеса" творят във Видин

Конкурс търси най-добрите майстори на коледни картички във Видин. Участниците трябва да създадат произведения на тема "Коледни чудеса" . За най-талантливите ще има награди, а картичките им ще зарадват деца в неравностойно положение. Конкурсът е иницииран от Общинския съвет по наркотичните вещества във Видин. За идеята на организаторите обясни..

публикувано на 02.12.20 в 16:05

Заветът на Венцислав Станев към децата: Помнете НАШЕТО училище, нашия град и нашата Родина

Внезапно вчера ни напусна Венцислав Станев- дългогодишен директор на най-старото и най-голямо училище във Видин- Средно училище "Цар Симеон Велики". В деня на кончината му, колегите написаха на фейсбук страницата на училището: "Днес си отиде един човек с голямо сърце, страхотен професионалист, отдаден на работата и на семейството си!"  И обявиха дни..

публикувано на 02.12.20 в 15:52
д-р Диана Машова и д-р Георги Костов

Стоматологичната помощ по време на пандемия

Макар и не толкова драстично, както в други области на медицината, пандемията от COVID-19 засегна и стоматологичната помощ . Временно затворени стоматологични кабинети и зъботехнически лаборатории, нарушение в традиционната връзка лекар - пациент. Това е част от анамнезата на денталната помощ в условията на COVID пандемия. За страха, за риска, за..

публикувано на 02.12.20 в 15:50

На 4 декември решават за инсинератора за опасни отпадъци в Монтана

На 4 декември предстои да бъде взето решението, дали да бъде изграден инсинератор за изгаряне на медицински отпадъци в промишлената зона на град Монтана . Срещата е в сградата на Младежкия дом в града. В същото време граждани се организират, за да изразят твърдо негативната си позиция. Обществено обсъждане беше проведено на 22 новември. И..

публикувано на 02.12.20 в 15:30

Започна гласуването за участниците в Северозападния фестивал на духовата музика

10 състава от България и Сърбия участват със свои видеоклипове в Северозападния фестивал на духовата музика, който тази година се провежда онлайн. Гласуването в четвъртото издание на музикалното събитие също е по електронен път, обясни ръководителят на Берковската духова музика и продуцент на фестивала Георги Красимиров- Герасим:  "Тази..

публикувано на 02.12.20 в 14:25

Защитени ли са правата ни като европейски потребители?

Пазаруването онлайн преди празниците в условията на пандемия се засилва. Затова добре е да знаем, че когато купуваме стоки или услуги от друга страна от ЕС, ние имаме същите права като потребители, както ако пазаруваме в България. Такъв е примерът с  двугодишна гаранция, обясни Соня Спасова директор на Европейски потребителски център:..

публикувано на 01.12.20 в 16:34