Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици и учители са сред заразените с коронавирус във Врачанско

Снимка: БГНЕС

Ученици от две училища във Враца - Професионалната гимназия по туризъм и Средно училище "Васил Кънчов", са сред далите положителни проби за коронавирус. По данни от Регионалната здравна инспекция сред инфектираните са трима учители - двама са от школото в криводолското село Ракево и един от детската градина от врачанското село Згориград. Без прием на нови пациенти е и отделението по кардиология във врачанската болница, където инфектираните медици са петима.
Заради заразени служители през последните дни беше затворен театърът, а съдебната палата, в която се намират Районният и Окръжен съд и двете прокуратури, беше дезинфекцирана в петъчния ден. От Административния съд също взеха превантивни мерки.
От Община Враца забраниха събиранията на закрито и препоръчаха на ресторанти и заведения да спазват строги епидемични мерки.
Общо регистрираните заболели от коронавирус в област Враца вече са 390, като от тях 166 са излекувани, а 14 са починали. Активните случаи са 210, 194 от които са на домашно лечение и наблюдение. 16 от лицата са настанени за лечение в болнични заведения.  Общо са карантинирани 389 лица.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ученици отбелязаха Деня на Европа с дискусия във Видин

Ученици от Видин и Крайова, Румъния, участваха в събитие на тема "Младежите в демократичния живот" в крайдунавския град. То бе организирано от информационните центрове Европа Директно Видин и Южна Олтения, Румъния, по повод Деня на Европа - 9 май . Целта бе да се провокира интересът на участниците към европейските политики и ролята на младите хора в..

публикувано на 09.05.24 в 14:22

Приземни етажи на около 10 къщи са наводнени в село Делейна

Река Делейнска в село Делейна в община Брегово покачи нивото си заради обилните дъждове и наводни приземните етажи на къщи в ниската част на селото. Няма пострадали хора. Реката вече е спаднала до нормалното си ниво. Продължава работата на екипите по отводняване на мазета и дворове. На място са служители на Социално подпомагане от общинския център..

публикувано на 09.05.24 в 14:12

Ученичка от Моравица се отличи във фотоконкурс

Седмокласничката Кристиана Тодорова от ОУ “Васил Кънчов” във врачанското село Моравица бе отличена с награда от XV Областен фотоконкурс - изложба на детски фотографии “Птиците около нас”. Момичето се отличи в първа възрастова категория - "Природа".  Кристиана Тодорова, която е член на клуб "Природата и ние", с ръководител Милена Петкова, се включи в..

публикувано на 09.05.24 в 14:04

Здравната инспекция във Видин извършва безплатна имунизация на бременните срещу коклюш

Имунизационен кабинет, в който бременните жени могат да се ваксинират безплатно срещу коклюш , функционира от днес в Регионалната здравна инспекция във Видин . Ваксинацията е препоръчителна и е една от временните мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването във връзка с епидемичното разпространение на заболяването. Това каза..

публикувано на 09.05.24 в 14:02

Над 60 са проявите за Ботеви дни 2024 във Враца

Готова е програмата за Ботеви дни 2024 - над 60 събития, концерти на открито, десетки изложби, конкурси и инициативи. По традиция в края на месец май Враца се превръща в родолюбивата столица на България, отбелязвайки подвига на Христо Ботев и неговата чета. Официалното откриване на Ботеви дни е на 27 май, когато на централния площад..

публикувано на 09.05.24 в 12:00

платена публикация
Инвазивен кардиолог с прегледи във Видин

Инванзивният кардиолог  д-р Димитър Димитров ще извършва платени консултации и доплерова сонография /доплер/ на периферни съдове  в МЦ "Света Петка" ЕООД гр. Видин, на 22.05.2024 г.  Прегледите се извършват в ъв връзка с осъществяването на нови дейности в отделението по кардиология на МБАЛ "Света Петка" АД - извършване на съдови операции за..

публикувано на 09.05.24 в 11:52
Река Делейнска

Проливните дъждове наводниха имоти във Видинско

В Северозападна България тази нощ са паднали значителни количества валежи от дъжд , съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Най-много е валяло във Видин- 52 литра на квадратен метър. Придошла е река Делейнска . Три екипа на видинската пожарна служба са съдействали на жители на село Делейна за прекъсване на електричеството и..

публикувано на 09.05.24 в 10:03