Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Улични фокуси и магическо шоу във Видин

Снимка: фейсбук

Работилница за улична магия и спектакъл "Царете на магията" ще представи клубът Quick Hands Project за духовния празник на Видин - Димитровден. На 26 октомври всеки, който желае, ще има възможност да направи първи стъпки в света на фокусите и илюзионното изкуство, каза за Радио Видин Евгени Точев, мениджър на проекта.

"Ние сме една организация, която е от 50 фокусника вече, клуб с илюзионисти от цялата страна. Преди 5 години организирахме това сдружение, с цел подпомагане на илюзионистите, развиване и популяризиране на това изкуство. Тогава почнахме да обикаляме из страната, в различни градове, където представяме нашето шоу и да развиваме вече популярното изкуство "street magic" или улична магия, което ще видите в град Видин. През целия ден ще бъдем в града, като през деня ще бъдем позиционирани в центъра на една шатра. Около шатрата млади илюзионисти ще правят улична магия, а в самата шатра всеки ще може да се докосне до един или няколко урока, в първи стъпки в илюзионното изкуство. Цялото това нещо вечерта ще приключи с шоу на сцената. Ще има и комедийни фокуси, ще има илюзии, асистенции, големи илюзии. Ще се пробваме да пресъздадем няколко жанра от илюзионното изкуство."

Спектакълът започва в 18:00 часа на сцената на площад "Бдинци", а преди това от 16:00 до 18:00 часа, на същото място, ще има Работилницата за улична магия.

Повече за "Царете на магията" в звуковия файл.
Вижте още

Снимката на 3 декември 2020 година

Коледен базар  отвори врати във Вършец . Базарът се намира в центъра на града, където са разположени 10 нови еднотипни къщички. 28 социални дома у нас ще бъдат закрити, сред тях са тези в Куделин, община Брегово и Говежда в община Георги Дамяново . Това обяви социалният министър Деница Сачева, която коментира доклада с констатациите на..

публикувано на 03.12.20 в 18:05

Полицаи потушават конфликт в Дунавци

Засилено полицейско присъствие има в Дунавци. Сигналът е подаден от кмета Димо Скорчев, с цел да предотврати конфликт между две фамилии от ромския квартал: "По телефона ми се обадиха, че в центъра в ромския квартал са дошли 4 черни коли и са слезнали по 4 човека от кола. Имало е и един джип със собственик- човек от Дунавци. Съответно се обадих..

публикувано на 03.12.20 в 17:50

Приключва ремонтът на булевард "Арнолди” в Монтана

До 15 декември трябва да е готова реконструкцията на булевард "Арнолди" в Монтана. Булевардът не е ремонтиран отпреди 40 години. Той е важна пътна артерия, която разделя двата големи жилищни квартала "Младост” 1 и 2, каза кметът Златко Живков: "Той беше в безобразно състояние, той нямаше нищо общо с улица, камо ли с булевард, въпреки че по..

публикувано на 03.12.20 в 16:40

Рецидивист отива на съд за грабеж над 95-годишен пенсионер във Василовци

Окръжна прокуратура - Монтана е предала на съд 31-годишен мъж от село Василовци по обвинение за извършен от него грабеж, съобщават от прокуратурата. Мъжът е многократно осъждан, като последното му наложено наказание "лишаване от свобода" е изтърпял през август. След по-малко от месец той извършил престъпление срещу самотно живеещ в същото село..

публикувано на 03.12.20 в 15:54

55 са новите случаи на коронавирус във Врачанско

Трима души, заразени с коронавирус, са починали през вчерашния ден във Врачанско, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Става дума за 76-годишна жена от Бутан, която е издъхнала в козлодуйската болница, 72-годишен мъж, починал в МБАЛ "Христо Ботев" - Враца и мъж на 73 години от града, който е починал в белодробната болница. Четирима от..

публикувано на 03.12.20 в 15:42

Първи коледен базар във Вършец

Коледен базар отвори врати във Вършец. Базарът се намира в центъра на града, където са разположени 10 нови еднотипни къщички, изработени специално за подобни събития.  Базарът бе открит официално от заместник-кмета Петър Стефанов , който пожела здраве и празнично настроение на хората от града и техните гости. Той подчерта, че така ще се даде и..

публикувано на 03.12.20 в 15:21

Залесиха района на язовир Дъбника край Враца

280 дръвчета са засадени около язовир Дъбника до Враца. Инициативата е на сдружението "Заедно за язовир Дъбника". Акцията приключи само за един ден, каза Владислав Йорданов от организацията: "Дърветата бяха много хубави - чинар, дъб...масово беше чинар, 70% от дърветата бяха чинар, големи между 4-5 метра. Явиха се много хора, което много ни..

публикувано на 03.12.20 в 15:05