Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Искат детска градина в Игнатица

Снимка: Петко Котларски

Жителите на мездренско село Игнатица желаят възстановяване на работата на детската градина в селото, затворена преди 5 години. Сега родителите на малчуганите трябва да водят децата си до Зверино, което много ги затруднява.

Общинският съветник Георги Валентинов е внесъл докладна в Общинския съвет за разкриване на филиал на целодневна детска градина Зверино в Игнатица, с приложени подписи на 12 майки на 15 деца, които заявяват, че децата им ще посещават детска градина в селото. Кметът Иво Костов също подкрепя желанието на майките.


Вижте още

Закриват Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в село Куделин

Изненадващо е решението за закриване на Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в село Куделин, коментира кметът на Община Брегово Илиян Бърсанов. Решението за закриването му беше обявено вчера от министъра на труда и социалната политика Деница Сачева. Изпълнени са препоръките, които са дадени от социалното министерство при проверки в дома,..

публикувано на 03.12.20 в 12:46

Детска градина "Роза" ще работи като дежурна за децата на медиците от Мездра

В условията на извънредната епидемична обстановка, Детска градина "Роза“ - Мездра ще работи като дежурна за децата на лекари, медицински сестри и други специалисти, работещи в системата на здравеопазването, съобщават от Общината.  Предвидена е възможността с децата от другите детски градини да работи техен персонал - учител или възпитател, които..

публикувано на 03.12.20 в 11:15
Снимката е илюстративна

Разкриха извършители на престъпления при специализирана операция в Ломско

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност е проведена на 2 декември на територията, обслужвана от Районно управление Лом. Участвали са 11 екипа на Районно управление Лом и Зонално жандармерийско управление Монтана, съобщават от Областната дирекция на МВР в Монтана. Извършени са обходи в районите на малките..

публикувано на 03.12.20 в 11:07

Безплатен интернет пуснаха в Белоградчик

В Белоградчик вече работи новоизградената публична мрежа за свободен достъп до интернет.  Жителите и гостите на града могат да се възползват от безплатен високоскоростен безжичен интернет в следните зони от централната част на Белоградчик: площад "Възраждане" с прилежащите кръстовища, зелени площи и предния двор на Начално училище "Васил..

публикувано на 03.12.20 в 10:46

253 са активните случаи на коронавирус в област Видин

16 души с положителна проба за коронавирус са установени през последното денонощие в област Видин – 5 жени и 11 мъже, сочат данните на Регионалната здравна инспекция. От тях 5-ма са изследвани в частни лаборатории, 11 са диагностицирани след потърсена лекарска помощ със симптоматика. С най-много - 11 случая,  е община Видин, следват Белоградчик,..

публикувано на 03.12.20 в 10:37

Поставиха под карантина деца от основното училище в Чипровци

42 са новоустановените случаи на коронавирус за последното денонощие област Монтана. Те са поставени под 14-дневна домашна изолация, уточняват от Регионалната здравна инспекция. Заради даден положителен тест при едно лице от персонала в основното училище в Чипровци, под карантина са поставени 9 деца от 2-ри клас и едно лице от персонала...

публикувано на 03.12.20 в 10:25

Престижна награда за пешеходната зона във Враца

Пешеходната зона на Враца спечели първо място в международен проектански конкурс, съобщи в социалните мрежи кметът Калин Каменов.  Градоначалникът допълни, че проектът за реконструкция на централната градска част /дело на студио "MIODESIGN”/ е получил първа награда в категория “Градско планиране“. Тази година в престижния конкурс,..

публикувано на 03.12.20 в 09:36