Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Второкласници с книга за Видин за празника на града

4
Снимка: Илиана Тодорова

Второкласници от видинското училище "Цар Симеон Велики" посветиха книга на празника на града Димитровден. Наречена е "Обич за Видин". Автори са всичките 23-ма ученици от II "А" клас.  Събрани са поредица от лични авторски творби в съчетание на чувства на обич благодарност и признателност към нашия роден град, каза класният им ръководител Илиана Тодорова:

"Миналия месец имахме урок по околен свят. Темата беше "Моето родно селище". Точно тогова спонтанно се роди идеята с децата от класа  да създадем един проект на книга. Разбира се, аз поставих задачата като им дадох насока, че техните творби могат да са под формата на стихотворения, могат да бъдат приказки, разкази, гатанки, различни кръстословици. Съответно с помощта на своите родители и с моя помощ всяко дете от класа написа собствена творба, като повечето деца казват, че идеята за творбата, която са написали била изцяло тяхна… Систематизирахме всичко в една книга, която озаглавихме "Обич за Видин" Украсихме кориците с красиви илюстрации на децата. Включихме абсолютно всички творби и ипреди няколко дена, точно в навечерието на Димитровден децата представиха своите творби пред класа. Вече книжката е сканирана."

Книгата е подпечатана с печата на класа и остава в стаята на II "А". Така ще могат да я виждат и да си припомнят написаното.


Галерия

Вижте още

Кметът на Видин Цветан Ценков: Ситуацията е овладяема, обсъждаме облекчаване на някои мерки

Ситуацията с пандемията във Видин е овладяема, няма повод за паника и притеснения. Това заяви за Радио Видин кметът, д-р Цветан Ценков. В болницата ежедневно се приемат и изписват болни. Обсъждат се варианти за облекчаване на някои от наложените мерки, допълни той: "Това, което е общоприето за държавата, се спазва и във Видин. Дори искаме да пуснем..

публикувано на 29.11.20 в 15:52
Огнян Ценков в студиото на Радио ВИДИН

Бившият кмет на Видин Огнян Ценков- доброволец в областната болница

Огнян Ценков е доброволец отскоро в МБАЛ "Света Петка". За Радио Видин подбудите за това свое действие, той определи така: "Във връзка с публикувания апел на ръководството на нашата болница за необходимост от доброволци за санитари и хора за пропускателния режим, подадох заявление като човек, желаещ да е доброволец в пропускателния режим и сега съм в..

публикувано на 29.11.20 в 14:53

21 случая на заразени с COVID-19 във Враца в събота

21 нови случаи на Коронавирус са регистрирани в област Враца за 28.11.2020 г. Всички новообявени случаи са на домашно лечение. В община Бяла Слатина са регистрирани 5 случаи, като от гр. Бяла Слатина са три жени, съответно на 63 г., 37 г. и 85 г. С положителни резултати за Коронавирус са и 74 г. мъж от с. Търнава, както и 53 г. мъж от..

публикувано на 29.11.20 в 14:24

Тийнейджърка предизвика ПТП

Тийнейджърка предизвика тежка катастрофа, при която по чудо се отърва без жертви, съобщават от полицията във Враца. Инцидентът е станал вчера на пътя от село Търнак към Бяла Слатина. Ле автомобил, управляван от М.И. от Червен бряг е катастрофирал. При сблъсъка е пострадала возещата се на задната седалка С.И. на 64 години от същия град...

публикувано на 29.11.20 в 11:36

Кризисният щаб в Лом затвори училищата седмица преди заповедта на здравния министър

Всички училища на територията на община Лом са затворени още в началото на тази седмица, заради влошената епидемиологична обстановка, увеличения брой на заболели от COVID – 19 и претоварване на здравната система.   По настояване на кмета Георги Гаврилов, бе свикан Общинския кризисен щаб, който разгледа предложенията на директорите на..

публикувано на 29.11.20 в 11:10

Никой не знае дали ще пуснат ледената пързалка във Враца

Децата във Враца чакат с нетърпение началото на декември, когато по традиция запалват светлините на коледното дръвче. Тази година, подобно на предходните две, на централния площад ще има и ледена пързалка. Малцина обаче са наясно дали тя ще работи след въвеждането на нови, по-строги противоепидемични мерки от правителството. Пред..

публикувано на 29.11.20 в 09:33

Отлагат коледните изяви в Мездра

Ден след въвеждане на мерките от заповедта на здравния министър с цел да се ограничи разпространението на COVID-19 у нас, те вече са в сила в Мездра. Прекратили са работа всички кафенета, кафе сладкарници дискотеки и фитнес клубове. Заведенията за хранене могат да предлагат само храна за вкъщи. Служителите в учрежденията ще могат да ползват..

публикувано на 29.11.20 в 10:30