Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят две отделение в МБАЛ "Христо Ботев", приемат с COVID-19 в тях

МБАЛ "Христо Ботев", гр. Враца
Снимка: Жоро Александров Архив

Затварят две отделения във врачанската болница, а 30-те легла в тях ще се използват за пациенти с ковид, това съобщи изпълнителният директор на МБАЛ „Христо Ботев“ д-р Петър Керемедчиев. Той е разписал две заповеди, след като броят на инфектираните в областта вече надхвърли 120 на 100 000 души.

Спира се плановият прием в най-голямото лечебно заведение, а от понеделник в отделенията по кожни болести и физиотерапия и рехабилитация няма да се приемат нови болни, като легловата база ще се използва за пациенти с ковид.

Сега в отделението за лечение на коронавирус в МБАЛ има трима пациенти.

Д-р Керемдчиев допълни, че е сезирал регионалната здравна инспекция. Ръководството на врачанската болница се готви за най-лошия сценарий по отношение на заразените с коронавирус в града и областта.


БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
СТЕМ центровете са практически ориентирани учебни пространства

Осигуряват достъпна среда в социален център в Берковица

Стая за целодневна организация на учебния ден е създадена в Центъра за социална и образователна подкрепа "Христо Ботев" в град Берковица. Тя е оборудвана с 10 хиляди лева по Национална програма "Осигуряване на сигурна и достъпна учебна среда",   каза Милкана Джонова , директор на Центъра за деца с увреждания: "Имаме специално оборудване и..

публикувано на 21.07.24 в 15:50
мездра майски празници фолклор

Гости от 10 държави и 5 континента очакват в Мездренско

Международен фестивал "Фолклорната магия на Мездра" започва днес в Мездренско. Организатори на събитието са Ансамбъл "Мездра", Читалище "Просвета" и Община Мездра. Фестивалът се провежда за 4-та поредна година и ще бъде с рекорден брой участници- над 300, които са от 10 държави и 5 континента. Танцьорите ще танцуват на 4 сцени в Мездренско, информира..

публикувано на 21.07.24 в 13:00

Български филми на открито прожектират в Тошевци

Лятно кино с прожекция на български организират от Народно читалище "Просвета 1928" в село Тошевци, област Видин. Инициативата се провежда за 2-ра поредна година , каза Людмила Димитрова , председател на читалището: "Първият екран беше изработен от две баби. Едната го уши от чаршаф, бял плат, но тук преди време един човек с тошевски корени се..

публикувано на 21.07.24 в 11:30

Местна инициативна рибарска група ще бъде създадена в общините Лом и Брусарци

Местна инициативна рибарска група (МИРГ) ще бъде създадена на територията на общините Лом и Брусарци, след като Община Лом получи одобрение за безвъзмездно финансиране на проект по Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури 2021-2027 година.  Инициативата "Изграждане на капацитет и подготвителни действия в подкрепа на разработването и..

публикувано на 21.07.24 в 10:04

Обявиха конкурси за директори на 18 училища в област Враца.

От регионалното управление на образованието публикуваха дългия списък на общинските и държавните училища, които си търсят началници. Заповедта е на началника на РУО - Враца Лорета Колева. Директори се търсят в:  -Основно училище "Отец Паисий" - Борован,  -Основно училище  "Свети светиКирил и Методий" - Добролево -Начално училище "Христо..

публикувано на 21.07.24 в 09:00
гр.Мизия

Изненади за малки и големи в панаирните дни в Мизия

Богата програма и изненади за малки и големи очакват гостите на панаирните дни в Мизия. Традиционните дни ще се проведат в началото на август - в периода от 1 до 3 август включително.  Всички жители и гости на община Мизия ще имат възможността да се насладят на богата и разнообразна културна програма. С много музика, песни, танци и настроение, ще..

публикувано на 21.07.24 в 07:51

В Лом пръскат по земя и въздух срещу комари, кърлежи и бълхи

Авиационно и наземно третиране срещу комари ще се проведе на 22 юли 2024 г. на територията на община Лом. Въздушната обработка ще започне в 06.00 ч. до приключване, но не по-късно от 10:00 ч., информират от местната общинска управа. Ще се използват препаратите „VectoBac” и „Ротрин 100“.  Авиационното третиране ще обхване поречието на реките Дунав и..

публикувано на 20.07.24 в 16:55