Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Дистанционно обучение- втори тур

2
Снимка: Радио Шумен

От днес учениците от 8-ми до 12-ти клас преминават на обучение в електронна среда. За гимназистите присъствените занятия са прекратени до 12 ноември. За учители и ученици занятията онлайн не са новост, защото училището беше в електронна среда за няколко месеца и миналата учебна година. В училищата нямат съмнения, че ще се справят.  Притесненията на учениците са, че при електронното обучение по-трудно ще разберат уроците:


"Това е добро решение за момента. Със сигурност присъственото обучение е по-добър вариант, вкъщи се разсейваме... Добре, че е за две седмици... Няма контакт с преподавателя, единственият вариант е само да чуеш..."
 

В училище "Цар Симеон Велики" във Видин запазват смените, както досега. Ако се наложи, ще се направи и временен график, каза пред Красимир Каменов директорът Венцислав Станев. 


"Тия, които са първа смяна, си преподават първа смяна, тия, които са втора смяна, са си втора смяна. Ние няма да имаме проблеми. Ще видим дали ще имаме засичане с програмите. Ще се справим. По-скоро ни интересува колко време ще ни държат така, защото нищо не може да се сравнява с това децата да са в училище...Ще го решим и ще се справим."

 
98 са учениците от училището "Св. Св. Кирил и Методий" в град Брегово, които ще учат онлайн. Единици са тези без таблети или компютри и достъп до интернет. От училището очакват днес лаптопи за тях, каза директорът Илияна Кръстева:


"Ние работим с електронна платформа, всички ученици  са регистрирани в нея. Ще получим четири лаптопа- по проект на министерството за ученици, които нямат възможност. Те са няколко деца, малък процент са. ..В горен курс нещата стоят много добре, предполагам, че няма да има деца, които да са извън виртуалната класна стая... Няма да има проблем, направили сме графици и всеки знае... Когато един преподавател минава от прогимназия в гимназия, всеки знае къде да отиде, намерена е формулата, която най-добре работи.."

Галерия

Вижте още

Онлайн партита повдигат духа и настроението

В дните на изолация диджей от Видин е намерил начин да не губи почитателите си, в същото време и да поддържа добра форма.  Частичният локдаун (заключване) отне възможността на много хора да се забавляват като посещават нощни заведения и клубове.  Затова и  DJ TUTO-Тихомир Драганов,  заедно с екип музиканти, са решили да доставят..

публикувано на 03.12.20 в 16:08

В "Музикална зона" на 03 декември 2020 слушаме Мария Калас

Мария Калас е удивително явление и голям талант - безкомпромисна, фанатична. Известна е със своето белканто и драматичните си интерпретации. Благодарение на техническата подготовка и строгата дисциплина диапазонът на гласа и се разширява до обхвата на цели три октави. Въпреки неголемия интензитет той е толкова пробивен, че може да се чуе във..

публикувано на 03.12.20 в 09:00

"Коледни чудеса" творят във Видин

Конкурс търси най-добрите майстори на коледни картички във Видин. Участниците трябва да създадат произведения на тема "Коледни чудеса" . За най-талантливите ще има награди, а картичките им ще зарадват деца в неравностойно положение. Конкурсът е иницииран от Общинския съвет по наркотичните вещества във Видин. За идеята на организаторите обясни..

публикувано на 02.12.20 в 16:05

Заветът на Венцислав Станев към децата: Помнете НАШЕТО училище, нашия град и нашата Родина

Внезапно вчера ни напусна Венцислав Станев- дългогодишен директор на най-старото и най-голямо училище във Видин- Средно училище "Цар Симеон Велики". В деня на кончината му, колегите написаха на фейсбук страницата на училището: "Днес си отиде един човек с голямо сърце, страхотен професионалист, отдаден на работата и на семейството си!"  И обявиха дни..

публикувано на 02.12.20 в 15:52
д-р Диана Машова и д-р Георги Костов

Стоматологичната помощ по време на пандемия

Макар и не толкова драстично, както в други области на медицината, пандемията от COVID-19 засегна и стоматологичната помощ . Временно затворени стоматологични кабинети и зъботехнически лаборатории, нарушение в традиционната връзка лекар - пациент. Това е част от анамнезата на денталната помощ в условията на COVID пандемия. За страха, за риска, за..

публикувано на 02.12.20 в 15:50

На 4 декември решават за инсинератора за опасни отпадъци в Монтана

На 4 декември предстои да бъде взето решението, дали да бъде изграден инсинератор за изгаряне на медицински отпадъци в промишлената зона на град Монтана . Срещата е в сградата на Младежкия дом в града. В същото време граждани се организират, за да изразят твърдо негативната си позиция. Обществено обсъждане беше проведено на 22 новември. И..

публикувано на 02.12.20 в 15:30

Започна гласуването за участниците в Северозападния фестивал на духовата музика

10 състава от България и Сърбия участват със свои видеоклипове в Северозападния фестивал на духовата музика, който тази година се провежда онлайн. Гласуването в четвъртото издание на музикалното събитие също е по електронен път, обясни ръководителят на Берковската духова музика и продуцент на фестивала Георги Красимиров- Герасим:  "Тази..

публикувано на 02.12.20 в 14:25