Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нараства броят на подпомаганите лица с целева помощ за отопление в област Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Близо 500 лв. целева помощ за отопление получават нуждаещите се за този зимен сезон, като размерът й беше увеличен с 30 лв. спрямо миналата година. Тя се отпуска за пет месеца - от 1 ноември до 31 март.

Заявления се подават до 31 октомври в дирекциите "Социално подпомагане" (ДСП) по настоящ адрес, чрез ПИК или електронен подпис в Системата за сигурно електронно връчване, както и по пощата.

"За отоплителния сезон 2020/2021 в област Видин към 27.10.20 г. са депозирани 11 646 заявления-декларации за отпускане на целева помощ за отопление", обясни за Радио Видин директорът на Регионалната дирекция Социално подпомагане във Видин, Венцислав Боянов:

"Най-много заявления-декларации има подадени за община Видин , следват общините Димово, Кула и Брегово.

Издадени са 9 253 заповеди за отпускане на целева помощ за отопление. Броят на издадените заповеди за отказ са 1 994, а в обработка има 399 заявления-декларации.

В сравнение с кампанията за предходния отоплителен сезон 2019/2020 година, е имало депозирани 10 797 заявления-декларации за подпомагане. Издадени са били заповеди за отпускане на целева помощ на 8 955, а броят на заповедите за отказ е 1 842 броя.

Налице е увеличение на депозираните заявления-декларации към 27.10.2020 г. през настоящия отоплителен сезон спрямо предходния с 849 броя. В областта е налице нарастване на броя на подпомаганите лица и семейства с целева помощ за отопление спрямо предходната година с 298 броя."

Първите одобрени заявления през юли 2020г. бяха изплатени след 15 август.

Размерът на целевата помощ за отопление за отоплителен сезон 2020/2021 година е в размер на 495.80 лв.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Алберто Бруно

Алберто Бруно: Мечтата ми е да живея завинаги в Стакевци

Днес ви разказваме историята на италианеца  Алберто Бруно , който срещнахме още преди време в белоградчишкото село Стакевци . Алберто е родом от Рим и е на 54 години.  През живота си е правил най-различни неща. От малък започва да работи и до днес не се е спирал. Първата му работа е когато е бил на 11 години - отива на село да бере..

публикувано на 06.08.24 в 17:30

Специалист: Тютюнопушенето и алкохолът са най-вредни при кърмене

Чрез кърмата бебето получава активна имунна защита, която е жизнено важна след раждането. Коластрата, тоест първите капчици кърма, е изключително богата на хранителни вещества и е напълно достатъчна, за да нахрани бебето и да му даде всичко необходимо. Това каза по повод Световната седмица на кърменето - 1-7 август, доброволният консултант към..

публикувано на 06.08.24 в 16:14

Момиче от Монтана спечели първо място в международен музикален конкурс

Магдалена Александрова от Монтана завоюва първо място в четвърта възрастова група на Международния музикален конкурс  "Киното - моя любов, моя песен" , който е част от  Международния младежки медиен фестивал "Арлекин" във Варна. Тя се отличи в съревнованието при силна конкуренция. Журито на конкурса, в състав: академик Пламен Карталов,..

публикувано на 06.08.24 в 14:00

Расте броят на измамените български работници в чужбина

За значителен ръст на случаите с измамени българи  с обещания за работа в Швеция през летния сезон   алармират от българското посолство в Стокхолм. Това съобщиха от Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда". През лятото се засилва търсенето на препитание в чужбина, но решавайки да отидем зад граница, трябва да си направим предварително..

публикувано на 06.08.24 в 13:49

Гимназията по облекло в Бяла Слатина ще има нов интериор

Професионалната гимназия по облекло "Елисавета Багряна" в Бяла Слатина  има дългогодишна история и традиция, с които заема своето специфично място в региона. Учебно заведение, което вече много години създава красота, твори изящество и стил, създава умни, образовани млади хора, които поколения наред предават своите знания и умения във..

публикувано на 06.08.24 в 13:18

В разгара на лятото: Какво е състоянието на фонтаните във Видин

Последният летен месец дойде, като температурите навън остават все още високи. Естествено е в такива дни да повдигнем въпроса за състоянието на оазисите, носещи прохлада в града, а именно фонтаните и чешмите.  Видинчани се възмущават от занемарения външен вид на водните съоръжения в града. Фонтанът пред сградата на Общината е силно замърсен и..

публикувано на 06.08.24 в 13:00

Когато детето отказва да отиде на зъболекар

Отказът на детето да посети зъболекар, след като вече е било в зъболекарския кабинет и е преминало успешно определена процедура, не бива да тревожи родителите. Това каза в "Час при зъболекаря" лекарят по дентална медицина д-р Олга Папушева и поясни, че подобно поведение е характерно за децата между 4 и 6-годишна възраст, и може да бъде преодоляно с..

публикувано на 05.08.24 в 17:44