Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Общината подпомага финансово болницата в Мездра

2
Снимка: Община Мездра

За да се снабди с апарат за обдишване на пациенти с COVID-19, спешно ще бъде подпомогната финансово болницата в Мездра. Решението е взето на октомврийската сесия на Общинския съвет, а вносител на докладната е кметът Иван Аспарухов. Чрез частичната актуализация на капиталовите разходи в бюджета Община Мездра ще подпомогне финансово с около 35 хил. лв. Многопрофилната болница за активно лечение в града. 

С друго решение са направени изменения и допълнения в Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с Общинската администрация, с които се регламентира провеждането на заседания на постоянните комисии и на съвета в условията на извънредно положение - чрез видеоконференция или подписка.

Местният парламент е дал съгласие да бъдат погасени задължения в размер на 19 хил. лв. на общинското дружество "Транс-Авто-2015" ЕООД към Ннационална агенция за приходите, чрез сключване на споразумителен протокол за разсрочване на равни месечни вноски за 6 месеца и учредяване на залог в полза на агенцията на част от активите на дружеството, а именно - автобус.

Обявен е конкурс за управител на "Мездра-Автотранспорт-2003" ЕООД и са определени изисквания към кандидатите за заемане на длъжността, условията за провеждане на конкурса, необходимите документи, място и срок, в който да бъдат подадени и е избрана временна комисия за неговото провеждане.

Създадена е временна комисия за преработка на условията, реда, критериите и правилата за кандидатстване по общинска програма "Малки местни инициативи", която в срок до 20 ноември трябва да представи доклад и проект за промените.


Възложено е на кмета на община Мездра да се провери състоянието на базата на детската градина в с. Игнатица и да се извършат съответните ремонтни дейности, да се планират средства в Бюджет 2021 за обезпечаване нормалната работа на детското заведение и да се предприемат всички необходими действия за разкриване на филиал на Детска градина "Звездичка" - Зверино в планинското селище.

Местният парламент отпусна от Бюджет 2020 на Община Мездра финансова помощ в размер на 3 хил. лв. на Славчо Костов за подпомагане на неговото лечение.

Дадено е съгласие Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан" да извърши почистване на естествени еутрофни езера в землището на с. Очиндол в рамките на проект "Подобряване на природозащитното състояние на видове и типове природни местообитания на територията на мрежата Натура 2000, попадащи в национални паркове, природни паркове и поддържани резервати" по Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 г.


Галерия

Вижте още
Врачанската болница

15 души са в COVID отделението на врачанската болница

Информацията съобщи  изпълнителният директор на болницата д-р Петър Керемедчиев. Двама от тях са в тежко състояние и са на апаратна вентилация. Много скоро към тях ще се присъедини и трети пациент с коронавирус, чието състояние се е влошило. Снощи в най-голямото лечебно заведение в областта е постъпил още един тежък случай – пациент от..

публикувано на 24.11.20 в 11:40

22-годишен с 2.77 промила шофирал в Лом

Проба с алкотест е отчела 2.77 промила алкохол в издишания от водача въздух, след като в град Лом е спрян за проверка лек автомобил с монтански регистрационен номер, управляван от 22-годишен местен жител, съобщават от полицията в Монтана. На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване, приел е показанията на техническото средство и е направил..

публикувано на 24.11.20 в 11:27

Катедралният храм "Св. Димитър" с ново църковно настоятелство

Предстои да бъде утвърдено църковното на настоятелство на катедралния храм " Св.Димитър Солунски " във Видин .  Изборът се проведе в неделя. След като бъде утвърдено и от Видинския митрополит Даниил, ще встъпи в длъжност, каза председателят на катедралния храм архимандрит Самуил . "Избрахме четири нови църковни настоятели, като двама от тях..

публикувано на 24.11.20 в 11:18

Правят музей в читалището в Ружинци

Завършен е основният ремонт на читалище "Хр. Ботев -1898" с. Ружинци. С близо 25 хиляди лева са подменени входните врати, отремонтирани са библиотеката и киносалона. Извършен е и ремонт на помещението, където ще бъде бъдещият музей на Ружинци, каза кметът Александър Александров.   "Това е поредният етап от ремонта на по-големите обществени сгради.....

публикувано на 24.11.20 в 11:03

Доброволци изграждат навес на храма в Брегово

Продължава работата по благоустрояването на храма Успение Богородично в град Брегово . В момента на доброволни начала се изгражда навес пред малкия портал на църквата.  "Навесът е към малкия вход на църквата. Когато вали, влиза вода вътре в храма. С отец Любомир решихме да направим този ремонт. Искам да благодаря на Илия Димитрашков, който дари..

публикувано на 24.11.20 в 10:52

Нелегални иракчани заловени във Видин

Двама граждани на Ирак, които са отседнали в хотел в областния град, установила проверка на постъпилите карти от местата за обществен подслон, съобщават от ОДМВР-Видин. При проверка на място от служители на група "Миграция" е констатирано, че в паспортите, представени от чужденците, няма положени визи или печат за вход на ГКПП.  Двамата били..

публикувано на 24.11.20 в 10:26

Увеличение на субсидията на Белодробната болница иска кметът на Враца

Увеличение на целевата субсидия с 50 000 лв. за Белодробната болница във Враца е предложението, което кметът Каменов ще внесе за разглеждане от Общинския съвет, съобщиха от местната управа.  Причината за осигуряване на допълнителни средства за лечебното заведение са, че от началото на пандемията до момента, това е единствената болница в града,..

публикувано на 24.11.20 в 09:36