Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Съботният пазар във Видин работи при спазване на противоепидемичните мерки

Снимка: Община Видин

Ежеседмичният пазар пред градския стадион във Видин е отворен, като беше направена необходимата организация в условията на епидемичната обстановка, съобщиха от община Видин. Както и на централния общински пазар, и тук бе въведено еднопосочно движение. Изискванията към посетителите са да бъдат със защитни маски и да спазват дистанция, а към търговците – да работят и с ръкавици.

Служители от ОП"Пазари и паркинги", звено "Охрана", строителната група на Общината и от полицията следяха за реда. Имаше купувачи, които не носеха правилно защитните маски или не спазваха нужната дистанция.

Общинското ръководство ще обмисли решение дали съботният пазар да продължи да работи, ако не се спазват добросъвестно противоепидемичните мерки.


Вижте още

Обявен е конкурс за директор на ДГ "Иглика" в Белоградчик

Детска градина „Иглика“ в Белоградчик търси да назначи директор. Обявата е публикувана на сайта на Община Белоградчик. Кандидатите трябва да са с висше образование и минимална образователно-квалификационна степен– магистър. Приемат се специалности в област на завършено образование Педагогически науки. Може да се кандидатства и със специалност..

публикувано на 27.01.21 в 12:55

Проблеми с електрозахранването тормозят села в Оряховско

За около 5 часа е било прекъснато електроподаването във всички села в община Оряхово тази сутрин. Проблемът не е от днес, а постоянен, алармира кметът на село Остров Ирена Станкулова : "Има ли силен вятър, птици по жиците или сняг да завали, петте населени места- Лесковец, Галово, Остров, Горни и Долни Вадин, имаме проблеми с електрозахранването. Това..

публикувано на 27.01.21 в 12:43

Села без ток и закъсали тирове във Врачанско

По данни на Областния съвет по сигурност, обстановката в област Враца е спокойна. Снежната покривка в областта на места достига до 20 см. Пътните настилки са заснежени и мокри, проходими при зимни условия. Временно е било въведено ограничение на движението по път I-1 Ботевград - Мездра в двете посоки за МПС над 12 т поради снегопочистване. От..

публикувано на 27.01.21 в 10:45

4 нови случая на коронавирус в област Видин

За последното денонощие са регистрирани 4 лица с положителни проби за коронавирус в област Видин, по данни на Регионалната здравна инспекция. 3 от Видин и един от Ружинци.  Още едно лице, положително за коронавирус, е оздравяло. То е лекувано и изписано от МБАЛ „Света Петка“ - Видин. Регистриран е и един смъртен случай. Починал е мъж..

публикувано на 27.01.21 в 10:13

Възрастна жена е блъсната от автомобил в Белоградчик

На бул. “Съединение“ в Белоградчик лек автомобил „Нисан“, управляван от 48-годишен жител на  Чупрене е ударил движещата се по пътното платно 71-годишна пешеходка вчера сутринта. Жената е настанена във видинската болница със съмнение за комоцио, без опасност за живота. Водачът е тестван за наличие на алкохол и наркотици, пробите са отрицателни...

публикувано на 27.01.21 в 10:09
Снимката е илюстративна

Задържаха видинчанин, превозвал пет деца от Афганистан

В село Цар Симеоново полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Дачия Сандеро“ с видинска регистрация, шофиран от 38-годишен жител на областния град. Униформените установили, че в превозното средство пътуват петима непълнолетни – граждани на Афганистан. При тестването на водача с технически средства пробата му за алкохол била..

публикувано на 27.01.21 в 09:58

Пътищата във Враца са проходими при зимни условия

Над 200 тона техническа сол и магнезиев хлорид са използвани за обработване на пътната мрежа в града против заледяване, съобщиха от Община Враца. Екипите на БКС приоритетно почистват главните пътни артерии, трасето на градския транспорт и вътрешноквартални улици. В участъците, където не може да влезе специализираната техника на БКС, пътните..

публикувано на 27.01.21 в 09:53