Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учебните практики в професионалните училища ще почакат

Снимка: Радио ВИДИН

Дистанционното обучение засега не създава затруднения на Професионалните гимназии, в които има и практика за учениците. Проблематичен е образователният процес само там, където е въведено дуално обучение, каза за Радио Видин директорът на видинската Професионална гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев" Евлогия Манджукова.

"Тези, които са по време на учебната година- с тях сме мобилни, може да варираме за по-добри времена. Сега ще взимат другите часове на теория, а когато се поуспокоят нещата, ще отидат в учебните ресторанти. Годишните производствени практики са в периода 1 - 15 юли, да се надяваме, че дотогава нещата ще се овладеят...  По-голям проблем имат тези, които имат дуални паралелки, защото при тях провеждането на такива практики е целогодишно- такъв е характера на обучението- три дни в училища, два- във фирмата-партньор..."

Училищата натрупаха опит пролеттта и сега бързо преминаха на онлайн обучение, добави Манджукова.

В област Видин дуални паралелки има в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", в СУ "Васил Левски" - Кула и СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Брегово.


Вижте още

Снимката на 26 февруари 2024 година

Кога и изобщо дали ще приключи ремонтът на булевард "Панония" във Видин?  Този въпрос си задават видинчани вече седми месец - толкова време продължава да е затворено за движение едното платно на булеварда, което се ремонтира. От днес на обекта отново се появиха работници и техника, които, по думите на видинския кмет, разполагат с броени дни, за да..

публикувано на 26.02.24 в 18:00

Монтана посреща 3 март с военен ритуал и концерт

С тържествен военен ритуал ще бъде издигнато националното знаме на 3 март в Монтана, съобщават от общинската администрация. Церемонията ще започне в 10:00 ч. на площад “Жеравица”. Тя ще бъде осъществена от Военно формирование – Враца, под звуците на духов оркестър “Дико Илиев” към Народно читалище “Разум 1883”. Приветствено слово по повод..

публикувано на 26.02.24 в 17:27

Депутат пита за забавеното строителство на ГКПП Салаш - Ново корито

Народният представител от партия "Възраждане" от Видинския регион Вера Александрова е отправила въпроси към министъра на регионалното развитие и благоустройството за отварянето на граничния контролно - пропускателен пункт (ГКПП) при българското село Салаш и сръбското Ново корито. Напомни, че споразумението за изграждането на пункта е отпреди..

публикувано на 26.02.24 в 17:07

Село Моравица е готово да посрещне 3 март

Кметството и читалището в мездренското село Моравица са готови с програмата за националния празник 3 март .  На 2 март в салона на Народно читалище "Светлина 1926"от 18:00 часа ще има презентация на тема "Освобождението на България". От  18:15 ч. е прожекцията на български филм за историческото събитие.  Програмата за 3 март започва с..

публикувано на 26.02.24 в 16:25

Върховният административен съд потвърди избора на председател на Общински съвет - Видин

Върховният административен съд остави в сила определението на Административния съд във Видин , с което е прекратено производството по делото срещу избора на Светослав Славчев за  председател на Общинския съвет в града. Делото беше образувано по жалба на областния управител. Определението не подлежи на обжалване, посочват от Административния съд..

публикувано на 26.02.24 в 16:11

Обновиха детския покрит басейн във Враца

Завърши цялостният ремонт на детския басейн във Враца . В момента се правят необходимите проби, като след завършването им - обектът ще бъде официално открит. това съобщи кметът кметът Калин Каменов на пресконференция. Градоначалникът припомни, че подобен ремонт не е правен от десетилетия, а басейнът е работил последно през 2005 година...

публикувано на 26.02.24 в 15:58
Любен Иванов, народен представител

Любен Иванов: Приключва процедурата по прехвърлянето на крепостните стени за управление от Община Видин

Министерски съвет взе решение, с което управлението на крепостта "Кастра Мартис" в град Кула бе прехвърлено безвъзмездно на Община Кула за срок от десет години. Приключва и процедурата за прехвърляне на управлението на част от крепостната система "Калето" на Община Видин, съобщи народният представител Любен Иванов : "Процедурата за прехвърлянето..

публикувано на 26.02.24 в 15:40