Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засаждат пролетни цветя във Видин

Снимка: Община Видин

Започна засаждане на пролетните цветя в градините и зелените площи на град Видин. Кампанията е на общината, цветята са над 11 000 – 7 000 теменужки, повече от 3 790 парички и 115 мини рози, многогодишни храсти – над 180, в това число лоницера, берберис и лигуструм, както и 3 580 лалета от 21 вида. Вече са засадени площите на площад "Бдинци", до фонтана "Глухарчето", в части на Крайдунавския парк, както и в парк "Рова“, до НАП. Работите по засаждането продължават. 250 броя Алиумът -див лук ще краси пространството при фонтана до паркинга на Община Видин.

На ул. "Княз Александър Батенберг", при влизане в града преди кръговото кръстовище, е планирано напълно обновяване на зелената площ. Предстои да се засадят храстовидни растения и цветя: мини рози, теменужки и лалета. Ще бъдат зацветени и тревните площи до Стамбол капия, в близост до Драматичния театър, пред музей "Конака", както и полукръговете около водната площ пред Съда. Пространствата там ще красят 1050 лалета, които са дарение на Общината.

Засаждането на новите цветя и храсти не нарушава декоративната растителност в площите на завършения проект "Основна реконструкция на централната пешеходна зона“ и е в съответствие с изискванията за озеленяване, съобщават от общинската администрация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Изложба "Батик" е подредена в Монтана

 Есенният сезон на монтанските художници започна с откриването на изложба “Батик” . Бивши и настоящи възпитаници на студиото по изобразително изкуство "Рени арт"  подредиха 45 картини  в зала "Кутловица" в Монтана. Те показват различен колорит и стил с техника, в която се използва горещ восък и текстилни багрила. Платната са създадени това лято..

публикувано на 10.09.24 в 11:40
Катастрофа на разклона за Дунавци

Три катастрофи са станали за около час във Видинско

Три  пътнотранспортни произшествия са станали тази сутрин за малко повече от час, между 9:24 часа до 10:40 часа, съобщават от Областната дирекция на МВР във Видин. Две от катастрофите са станали на главен път Е-79 , третата – по пътя Видин – Иново . Екипи на полицията, пожарната и Центъра за спешна медицинска помощ незабавно са се отзовали на..

публикувано на 10.09.24 в 11:18

Опасни ли са вратовръзките в училищните униформи?

Ученическите униформи, които се проектират и изработват по поръчка на училищата, също трябва да отговарят на изискванията за безопасност. Това съобщиха от онлайн платформата “Ние, потребителите” по повод постъпили запитвания на родители във връзка с дизайна и елементи на училищни костюми. Едно от запитванията касае допустими ли са вратовръзки, като част..

публикувано на 10.09.24 в 10:00

Продават шест общински жилища във Враца

Отложиха за следващото заседание разглеждането на предложението за продажба на 6 общински жилища във Враца. Казусът ще бъде гледан на 24 септември. Припомняме, че докладната включваше продажбата на едностаен апартамент, чиято цена е 24 190 лв., а данъчната му оценка е близо 7 000 лв. Наемателят му е бил настанен в него не както е по закон преди 5 и..

публикувано на 10.09.24 в 08:22

Групата за стари градски песни "Мездрея" отново на върха

Поредното си силно представяне направи Групата за стари градски песни "Мездрея" при Народно читалище ”Просвета 1925” в гр. Мездра. Певците се отличиха на XVII Международен фестивал на шлагерната песен "Пей сърце", който се проведе в град Кюстендил.  Две първи места завоюваха солистите Валентин Вълчев и Радко Антонов и първо място за група "Мездрея"...

публикувано на 10.09.24 в 07:51

Снимката на 9 септември 2024 година

Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Видин се включва в Седмицата на пожарната безопасност с разнообразни  прояви .  Програмата започна с поднасяне на венец и цветя на паметната плоча на загиналия при изпълнение на служебния си дълг младши лейтенант Огнян Борисов.  Министър-председателят Димитър Главчев..

публикувано на 09.09.24 в 18:05

Прокуратурата води разследване за побой на 88-годишна жена от село Сумер

Под ръководството на Районна прокуратура - Монтана се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на възрастна жена. Пострадалата, на 88 години, е настанена в тежко състояние  в хирургично отделение на МБАЛ „Стамен Илиев“ в града.    Наблюдаващият прокурор е дал указания на разследващия..

публикувано на 09.09.24 в 17:05