Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Сдружение ЕРА помага на семейства от Северозапада

Снимка: Сдружение ЕРА
Сдружение EРА организира кампании в подкрепа на нуждаещи се семейства и млади хора от Северозапада. Създател е Маги Стефанова от Видин, майка на три деца, която  освен за семейството си отделя време и средства, за да помага и на другите:
 
"Първо искам да благодаря на всички дарители, тъй като те не са само от Северозапада. Започнаха да се включват с дарения  може би от цяла България. От по-големите градове се включват. Непрекъснато изпращат дрехи, обувки, трайни храни. Дори заплащат куриерските услуги, тъй като ние не се финансираме от никъде. Искам много да им благодаря за щедростта и за това, че независимо от сезона, са отворени да помагат... Ние се занимаваме с това от години, но поради създалата се обстановка, много хора са в невъзможност да покриват чисто битовите си нужди. Ние можем да помогнем и го правим от сърце. За един месец помогнахме на 12 семейства, като сега имаме дарения за още четири и продължаваме да го правим. Искаме да ни се подават сигнали, ако е възможно, защото ние без сигнал не работим. Ако някой не ни пише за семейство в нужда, ние няма как да знаем."
 
За Маги и всички около нея помощта е безусловна. Желаещите да се свържат с тях могат да го направят в платформата на сдружението.
 
Чуйте звуковия файл!

Вижте още

Как да свалим натрупаните килограми след празниците?

Винаги, когато отминат коледните и новогодишните празници,  заради обилното хранене,  трупаме по някой друг излишен килограм , а като прибавим и Йордановден, и Ивановден, дори и повече. За капак са затворени и фитнес залите и сме в частичен локдаун. За да се справим с тези натрупани килограми, първо трябва да разгледаме физичното..

публикувано на 15.01.21 в 16:38

ДГ "Зорница" е единствената градина в област Видин с психолог

Единствената детска градина в област Видин, която разполага с цялостен екип за работа с деца със специални образователни потребности е  ДГ "Зорница" с филиал "Щастливо детство" - Видин.  В градината работят психолог и логопед, има четирима преподаватели, които са преминали специално обучение. Това става възможно с осъществяването на работа..

публикувано на 15.01.21 в 13:10
Ново село

Снегът и проблемите в Ново село

В първия ден на новата седмица Новоселска община осъмна без ток поради скъсани електропроводи от падналия мокър сняг.   Часове след това спряха всички системи, свързани с електричеството - вода, отопление, интернет, телевизия. Понеделникът бе обявен за неприсъствен ден за училището и детските градини, защото не можеше да се осигури осветление,..

публикувано на 15.01.21 в 13:00

Поп изпълнителят Лорадо- за музиката, пандемията и Северозапада

В "Минутите на редактора" днес ви срещаме с една колоритна личност, свързана завинаги с българския Северозапад- това е изпълнителят Радослав Иванов , с артистичен псевдоним "Лорадо".  Радослав Иванов е роден в столицата. Връзката му със Северозападна България е белослатинското село Алтимир, от където е жената до него- Елица Дамянова . Радослав е..

публикувано на 14.01.21 в 16:30

Литературен конкурс организират от читалището в Мездра

Пети читалищен конкурс "Георги Тодоров" обявява Народно читалище "Просвета 1925" - гр. Мездра . Кандидатите могат да участват с творби в 3 раздела - поезия, художествена проза и краезнание . Проявата носи името на Георги Тодоров (1928-2001 г.)- дългогодишен учител по български език и литература, училищен инспектор, журналист, писател, краевед,..

публикувано на 14.01.21 в 16:00

Кметствата със самостоятелен бюджет- как ще го харчат?

Всяко населено място от община Видин ще има собствен бюджет, който ще е извън капиталовите средства . Това стана ясно след среща на общинското ръководство с кметовете и кметските наместници на населените места. Предвижда се за села с население до 350 души да бъдат определени около 5 000 лв., за села с до 1  000 жители - 10 000 лв. и за населени..

публикувано на 14.01.21 в 15:30

Първи концерт на Видинската симфониета за 2021

Сръбското сопрано Александра Петрович ще е гост-изпълнител в първия концерт за 2021 година на Видинската симфониета. В програмата са включени произведения на Цирер, Калман, Лехар и  Пучини. Диригент е Свилен Симеонов. Концертът е тази вечер от 18:00 часа в зала "Филхармония". Младата прима  ще има три изпълнения - ария на Джудита от едноименната..

публикувано на 14.01.21 в 11:47