Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Съветници от БСП внесоха искане за разкриване на денонощна аптека във Видин

Снимка: РАДИО ВИДИНОбщински съветници от групата на БСП във Видин внесоха предложение до кмета на общината с искане да бъде разкрита денонощна аптека в града. Идеята има подкрепа и от министерството на здравеопазването, каза областният председател на левицата Димитър Велков.

"В разгара на кризата с коронавируса смятаме, че е необходимо да има една денонощна аптека във Видин, от която хората да могат да си закупуват необходимите лекарства и поне малко да им бъде помогнато от страна на Община Видин за справяне с този проблем, който наблюдаваме повече от няколко месеца. Виждаме, че има тежки проблеми в болничната система, много неясноти относно функционирането на видинската болница, както и на тази в Белоградчик. След много разговори с наши симпатизанти и членове установяваме, че има такъв належащ проблем с подсигуряване на денонощна аптека, за да могат хората в кризисни ситуации да имат достъп в тези по-критични часове на денонощието."   

Предложението за денонощна аптека коментира и председателят на Фармацевтичната колегия във Видин Николай Тодоров:

"По принцип денонощната аптека е свързана с допълнителни разходки. В града има няколко късно работещи аптеки - две или три. Евентуално се говореше, че общината би могла да поеме част от това финансиране или поне някакво облекчение, за да може да има икономическа полза. Ако искаме да е от полза за хората, трябва и някакви обществени средства да има, защото иначе не се връзва икономическият интерес." 

Вижте още
враца площад Софроний Врачански

Шофьор извади нож при спор на пътя във Враца

Шофьор заплаши с нож друг водач на кръстовище във Враца при спор за маневра на пътя, съобщават от полицията в областния град. Съобщението  за  скандал на площад “Св. Софроний Врачански“   е получено на 20.06.2021 г., в 10:20 часа. Полицейските служители  са установили, че скандала е между двама водачи на леки автомобили, след спор за неправилно..

публикувано на 21.06.21 в 09:55

Обявиха победителите в литературния конкурс на Мездра

Жури в състав - председател Трендафил Василев и членове Благовеста Касабова и Светла Дамяновска на свое заседание оцени творбите участвали в Национален литературен конкурс за разказ "Дядо Йоцо гледа", обявен от Община Мездра, Съюз на българските писатели и Туристически комплекс "Дядо Йоцо".  След постигнато пълно единодушие журито присъди..

публикувано на 21.06.21 в 08:51

Един новозаразен във Врачанско, без нови случаи във Видин и Монтана

Един нов случай на коронавирусна инфекция е регистриран във Враца за последното денонощие, показват данните на Единния информационен портал.  Във Видинско и Монтана няма новозаболели.  27 са новите случаи на COVID-19 у нас при направени малко над 4100 теста.

публикувано на 21.06.21 в 08:26

Монтана празнува

Празникът на града ще отбележат днес в Монтана .  Какво си пожелаха на големия християнски празник Свети Дух местните жители: "Да се направят повече детски площадки за децата, като цяло инфраструктурата има нужда от подобрение... тротоарите за майките с количките, шофьорите да не паркират върху тях... Хубаво е да се живее тук, градът е..

публикувано на 21.06.21 в 07:31
Свети Дух

Почитаме Свети Дух

С тържествени богослужения православната църква чества празника на Светия Дух . Винаги се отбелязва след неделята на Петдесетница, когато се празнува слизането на Светия Дух над апостолите, при което те получили благодатните му дарове.  "Цялата богослужба е в прослава на Дух Свети - третото лице на Света Троица. Бог е един, но в три лица. Чрез..

публикувано на 21.06.21 в 07:20

С температури над 30 ºC започва астрономическото лято във Видин

С повишаване на температурите, които ще достигнат до над 30 градуса , започва астрономическото лято във Видин, каза климатологът проф. Георги Рачев . "До края на месеца, започвайки от неделя още, Видин ще има постоянна максимална температура дори над 30 градуса, макар и с нестабилна атмосфера - превалявания в следобедните часове. Астрономическото..

публикувано на 20.06.21 в 16:45

Във Враца организират празник за децата

Творчески работилници, ателиета, много игри и забавления е подготвила за децата Община Враца в четвъртото издание на празник „Усмивка”, който ще се проведе на 3 юли, от 10 ч., пред сградата на местната администрация. Освен традиционните ателиета за оцветяване на гипсови фигурки, рисунки на лице и прически, картини с нудели, стъклопис, квилинг,..

публикувано на 20.06.21 в 15:40