Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България загуби един голям треньор и човек

In memoriam: Почина старши треньорът на ФК "Монтана" Никола Спасов

| обновено на 23.11.20 в 17:29


Старши треньорът на Монтана Никола Спасов почина тази сутрин. На 61 години Адмирала не успя да пребори коронавируса.

Скръбната вест съобщиха от стадион "Огоста”. Ръководството на ФК "Монтана" изказва съболезнования на семейството на Никола Спасов.


"Загубих един голям приятел и треньор. Новината за смъртта на Никола Спасов ни шокира", сподели президентът на Монтана  Румен Панайотов. На 15 декември Адмирала трябваше да навърши 62 години. 


"Всички момчета бяхме изненадани от лошата вест. Тежко е в такъв момент", каза крилото на Монтана Сергей Георгиев


За работата си с Никола Спасов и в други отбори- извън "Монтана", си спомни и халфът Борислав Балджийски.  


Днес отборът на Монтана не проведе редовната си тренировка.


От ФК "Монтана" съобщават, че поклонението ще се състои на 25 ноември от 12,30 часа на гробищата в кв. "Малашевци".

Поклон пред паметта на Никола Спасов 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Врачански пилоти се представиха силно в САЩ

Отборът на СТМК „Враца" , който представя и врачанското СУ „Никола Войводов", се класира на 11-о място в 6-часовия финал на световните финали за автомодели , задвижвани с водородна клетка.  Надпреварата се проведе от понеделник до четвъртък в Лос Анжелис, Калифорния /САЩ/. Състезанието е с екологична насоченост и цели стимулирането на иновации в..

публикувано на 13.09.24 в 15:00

ОФК ”Локомотив” (Мездра) среща „Вихър” (Славяново)

В среща от трети кръг на Северозападната Трета лига в събота от 17.00 часа ОФК ”Локомотив” (Мездра) посреща „Вихър” (Славяново).  Водените от Николай Нинов „железничари” са първи във временното класиране с актив от 6 точки и голова разлика 7:1. Гостите са девети с актив от две точки след два равни мача (но срещу съперници като „Севлиево” и..

публикувано на 13.09.24 в 14:25

Тодор Киров свири мач на стадион "Огоста"

Тодор Киров бе назначен за главен съдия на мача между "Монтана" и дубъла на ЦСКА (София) от 9-ия кръг на Втора лига.  Негови помощници ще са Мартин Мачев и Богомил Димитров. Четвърти арбитър е Владимир Кирилов. Оценка на съдиите ще дава Владимир Владимиров.  Срещата на стадион "Огоста" е в събота, от 18:30 часа.  Председателят на съдиите от..

публикувано на 13.09.24 в 09:25

Турски тим с интерес към вратаря на "Ботев" Враца

Турци искат да привлекат вратаря на врачанския "Ботев" Федерико Бариос. Елитен клуб от южната ни съседка е отправил оферта за купуване на стража. От "Ботев" обаче са поискали трансферна сума, срещу която биха се разделили с колумбийския вратар. Към този момент комшиите не са отговорили дали 6-цифрената сума в евро ги устройва. Всъщност шансът да..

публикувано на 13.09.24 в 08:46

Баскетболният "Монтана" отстъпи на "Будучност"

Баскетболистките на "Монтана" отстъпиха с 52:73 точки на "Будучност" в първата си проверка в сръбската столица Белград. Тимът от Подгорица , който последния сезон загуби финал за Адриатическа лига , имаше преднина от 4 точки на полувремето. След подновяването на играта тя нарасна, за да дойде сирената при 73:52 за тима от Черна гора ...

публикувано на 12.09.24 в 16:33

Започва есенният дял на Областната футболна група "Видин"

Есенният дял на Областната футболна група "Видин" стартира на 14 септември, събота. Шампионът ФК "Кула 04" ще започне сезона с пет нови попълнения, каза за Радио ВИДИН треньорът Пенко Йончев : "Гостуваме на отбора в Белоградчик, тежък мач срещу силен отбор и се надявам да започнем добре есенният дял на първенството с победа. След..

публикувано на 11.09.24 в 13:12

Ясни са съдиите за следващия мач на "Ботев" (Враца)

Определиха съдиите за следващия мач на "Ботев" (Враца) от първенството на Първа футболна лига. В петък, на 13 септември, врачани посрещат на своя стадион изненадата в елита – "Спартак" (Варна) . Двубоят от програмата на 8-ия кръг ще бъде ръководен от Васил Минев, на когото ще помагат Георги Тодоров и Мартин Ангелов. Четвърти съдия е Любомир..

публикувано на 11.09.24 в 13:10