Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Музикална зона" на 26 ноември 2020 слушаме Анита О’Дей

Снимка: www.youtube.com

Бунтарката Анита О’Дей не се вписва в традиционния образ на певица и отказва да е обект на каквито и да било женски стереотипи. Заради операция гласът и се променя и нейното пеене е без каквото и да било вибрато, като среща трудност и при дългите фрази. Поради тази причина изработва собствен перкусионен стил, основан на кратки нотни трайности и ритмичен драйв. Като музикант, свирил на барабани, работи с известните барабанисти на своето време – Джийн Крупа, Бъди Рич, Луи Белсън, Макс Роуч, Арт Блейки, Кози Коул и др. Според списание "Даун Бийт" Анита О’Дей е една от петте най-големи певици в света.

Слушайте ни всеки четвъртък след новините в 11 ч. и в ранното нощно петъчно утро от 2 ч.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Дете дарява своя творба на читалището в Бърдарски геран

11 - годишната Мария Минчева от Бърдарски геран дари макет на възрожденска къща на читалището в селото.  Момичето е част от танцовия състав, родът й по майчина линия от Бърдарски геран, а детето всяко лято си идва на село, каза председателят на НЧ "Съединение 1923" Ирина Босилкова:  "Мария е танцьорка в танцов състав "Палкенче", тя не е..

публикувано на 03.09.24 в 15:30

Министър Петко Николов: Няма да има производствена база на "Ел Би Булгарикум" извън Видин

Единствената производствена база на държавното млекопреработвателно предприятие остава във Видин.  Предвиждат се инвестиции за подобряване на материалната база, които ще започната още през този месец. Това увери  министърът на икономиката и индустрията Петко Николов след среща със служителите и ръководството на дружеството. "Ангажиментът..

публикувано на 03.09.24 в 15:00

Чипровското училище "Петър Парчевич" навършва 400 години

Община Чипровци се подготвя за голям празник. Тържествата са тридневни и са по повод празника на града, отбелязван на 6 септември.  С богата програма на 7 септември в Чипровци ще бъдат отбелязани 400 години от създаването на първото светско училище, съобщи директорът на Основно училище „Петър Парчевич“ Лена Георгиева: " В деня на 7 септември..

публикувано на 03.09.24 в 14:25

Училището в Брегово създава виртуален музей

Виртуален музей създават учители и ученици в СУ " Свети Свети Кирил и Методий" в Брегово.  Той ще представлява  дигитализирана информация, която отразява снимки, документи и спомени на очевидци,  историята, развитието, учителите през годините. Ще включва и виртуална разходка в училището, а поводът е  160 години от основаването на..

публикувано на 03.09.24 в 13:00

"Змей омайник" на Симона Панова излиза на книжния пазар

Днес ще си говорим за змейове, самодиви и други магически създания, ще се разходим в градската градина, квартал Калето и разбира се около и във крепостта Баба Вида, където магическите герои на  Симона Панова  от третия й роман  "Змей омайник"  за последен път ще ни въведат в света на българския фолклор, митове и легенди, представени по модерен..

публикувано на 03.09.24 в 08:24

Вирусолог: Западнонилската треска не може да се разпространява от хората

Западнонилската треска, която тези дни ни напомни за себе си, не е ново заболяване за Европа. Случаи се регистрират ежегодно, каза вирусологът от БАН проф. Радостина Александрова.  Тя цитира данни на Европейския център за контрол на заболяванията, според които през миналата година тези случаи са 728, като почти 70 са смъртните. В България през 2023..

публикувано на 02.09.24 в 17:11

Видин през очите на туристите

Всеки, който е бил във Видин знае, че е малко, но чаровно градче, сгушено на брега на Дунав. През лятото то се превръща в истинска перла за туристите - български или чуждестранни, които акостират тук с големите круизни кораби. Всеки ден, през целия сезон, корабите превозват хора от различни краища на света – не само от Европа, но и от Америка,..

публикувано на 02.09.24 в 15:30