Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фестивалът "Рок до края на света"- Враца 2020 стартира онлайн

7
Снимка: Фейсбук

На 11 и 12 декември ще се проведат първите две вечери от единадесетото издание на традиционния фестивал "Рок до края на света"- Враца. Фестивалът ще продължи и на 18 и 19 декември. Заради ситуацията с коронавируса тази година инициативата ще се проведе онлайн. Във време, в което се налага на всеки един от нас да промени навиците, поведението и посланията си, екипът на Младежкия дом в града под Околчица предлага един нов облик на "Рок до края на света". Фестивалът ще бъде достъпен за всички, каза за радио Видин организаторът Росица Стоянова:

"Никога този фестивал не е имал конкурсен характер и се надяваме никога да няма конкурсен характер. Това е един фестивал, даващ сцена на млади рок музиканти от Северозападна България, а от скоро и от цялата страна."


Групите, които ще забият на импровизираната сцена тази година са: 


"Roadwire" - Враца 
"Mass Confusion" - Враца 
"Crimson Waves" - Видин 
"Second to None" - Варна 
"Wings of the storm" - Враца 
"Гравитация рок" - Плевен 


Програмата по дни и часове: 

11.12.2020 – "Roadwire" - Враца - 20:00 ч.
12.12.2020 – "Mass Confusion" - Враца - 20:00 ч.
18.12.2020 – "Second to None" - Варна - 20:00 ч.              
                       "Crimson Waves" - Видин - 21:00 ч.
19.12.2020 – "Wings of the Storm" - Враца - 20:00 ч.    
                       "Гравитация Рок" - Плевен - 21:00 ч.

Участниците ще бъдат включвани в платформата от собствени студия и ателиета, или чрез предварително изпратени записи. В част от включванията, зрителите ще могат да задават въпроси и да участват с обратна връзка. Излъчването на фестивала ще се проведе на 11, 12, 18 и 19 декември от страницата на фестивала във Фейсбук. В деня на концертите ще бъде поставен линк за онлайн излъчването, в събитието и в страницата на фестивала. Радио Видин ще излъчи финалната вечер от фестивала на 19 декември, на официалната Фейсбук страница.


Цялото интервю с Росица Стоянова можете да чуете в звуковия файл.

Галерия

Вижте още
охлюви

В 27 пункта в Монтанско и Видинско изкупуват охлюви

На територията на РИОСВ - Монтана са регистрирани 27 пункта за изкупуване и търговия на градински и лозов охлюв. От тях 22 пункта са на територията на област Монтана и 5 пункта на територията на област Видин. Периодът за събиране и изкупуване на живи охлюви за търговски цели или фермено отглеждане вече стартира и ще продължи до 30 юни 2021 г...

публикувано на 13.05.21 в 14:47

Безплатни очни прегледи във Видин

Безплатни очни прегледи за деца и възрастни ще се проведат във Видин, съобщават от общинска администрация. Те се организират в рамките на инициативата "Зрението е всичко! Прегледай се!". Националната скринингова кампания е на Българския лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Байер България. Мобилният очен кабинет ще бъде във Видин на 28..

публикувано на 13.05.21 в 14:24

Асфалтират улици и междублокови пространства във Видин през юни

През юни започва асфалтирането в Община Видин , съобщават от местната управа.  Около 2 500 000 лв. са средствата , които ще се вложат в планираните ремонтни дейности по уличната инфраструктура.  "Общината, като публична обществена структура, трябва да спазва Закона за обществените поръчки, тоест трябва да минат всички необходими процедури. Ние сме..

публикувано на 13.05.21 в 14:18

Млади червенокръстци от Мездра събрах близо 2000 лева за абитуриенти

За пета година навръх големия християнски празник Цветница доброволци на Българския младежки Червен кръст (БМЧК) в Мездра и Зверино организираха благотворителната акция под наслов "Да помогнем на абитуриентите сираци" . Освен младите червенокръстци от Клуб "Приятели-доброволци на БМЧК 2016" при градските училища "Христо Ботев" и "Св. св. Кирил и..

публикувано на 13.05.21 в 13:59

Започва реконструкция на стадиона в село Николово

С първа копка бе даден старт на модернизацията на стадиона в село Николово, община Монтана, съобщават от местната управа. Кметът на Монтана Златко Живков представи параметрите на проекта "Спортни дейности за млади хора- Бъдеще за всички в трансграничния регион" по програма Interreg България – Сърбия. "Това е спорт за млади хора във възрастовите..

публикувано на 13.05.21 в 12:59
Марина Григорова - Първо място, втора възрастова група

Обявиха победителите от Великденската работилничка в Монтана

Предимно ученици от Монтана се включиха във Великденската работилничка, организирана от Младежкия дом. И тази година участниците твориха в домашна обстановка. Съгласно регламента те мериха сили в две възрастови групи - първа възрастова група от първи до четвърти клас и  втора - от пети до осми клас. На първо място в първа възрастова група журито..

публикувано на 13.05.21 в 12:33

Училище от Видин се включва в национално благотворително събитие

Учениците от ОУ "Иван Вазов" в гр. Видин се включват в тренировки с ултрамаратонеца Краси Георгиев, "Заедно в час" и Chair Up, за да развият ценни умения, физическа активност и да подкрепят първото издание на благотворителното събитие "Предизвикай се с кауза" .  Нестандартното събитие е първото по рода си, което провокира всеки желаещ да изпълни лично..

публикувано на 13.05.21 в 12:24