Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Движение "Северозапазване" с номинация за Балканските туристически награди

Снимка: Радио ВИДИН

Гражданското движение "Северозапазване", създадено в град Кула, е номинирано за Балканските туристически награди в три категории- "Туристическа дестинация", "Фестивален туризъм" и "Събитиен туризъм". 

"Много се радваме, че тази година сме номинирани на Балканските туристически награди и то като туристически мост между България и Сърбия, който ние изградихме като туристически пакети тази година. Развихме малки дестинации в Северозападния край, особено в община Кула и успяхме да популяризиране нещо, което не е показвано до момента. От движение "Северозапазване" наблягаме на развитие на туризма в Северозападна България", каза Наско Цанов от организацията.

Сред мотивите за номинацията е това, че през 2020 година Сдружението, което поде инициативи за развитие на региона, продължава да популяризира най-северозападната част на страната ни и в съседна Сърбия, съобщават организаторите на конкурса ВИП Комюникейшън. През 2019 г. туристите от съседна Сърбия, посетили община Кула  са над 1600, а българските туристи, минали през Белоградчик, Видин, Кула, Зайчар - Сърбия, са над 2300 души.

Шестото издание на Балканските туристически награди ще отбележи значимите постижения в туризма на полуострова, а церемонията за награждаването ще се състои на 21 декември, от 20:00 ч. в столичен хотел.

Вижте още

Снимката на 5 август 2021 година

Служители на пожарната във Видин и Враца излязоха с апел към жителите на Северозапада. Сухото време, високите температури, изсъхналата растителност и вятъра са факторите, които предизвикаха пожари на много места в региона и страната. Често пъти причина за предизвиканите пожари  е небрежност при работа в земеделските земи, както и неправилното боравене..

публикувано на 05.08.21 в 18:10

На гара Мездра ще отбележат 171-та годишнина от рождението на Иван Вазов

В събота, 7 август в 13.00 часа на гара Мездра ще пристигнат участниците в атракционното пътуване с влака, теглен от локомотива "Баба Меца" и ще се проведе тържеството "Не се гаси туй, що не гасне". То е  посветено на 171-та годишнина от рождението на Иван Вазов.  Организатори  на  това събитие са Сдружение "Обединени Балкани", съвместно с БДЖ, с..

публикувано на 05.08.21 в 17:09

Наградиха победителите в поетичен конкурс във Вършец

Във Вършец бяха наградени победителите в конкурса за поезия в сонет "Лъчезар Станчев", съобщи за Радио Видин  Вера Илиева , специалист "Туризъм" към туристическия център в община Вършец: "Това традиционно събитие, вече четвърта година, като журито ни е в състав проф. Милена Кирова, поетесата Кристин Димитрова и доц. д-р Мариета Иванова-..

публикувано на 05.08.21 в 16:07

Задържаха голямо количество парфюми на ГКПП "Дунав мост 2"

Митнически служители задържаха 7756 парфюма с обозначения на световноизвестни марки.  "Марковите“ аромати са открити при две отделни митнически проверки на товарни автомобили с българска регистрация, излизащи от страната през ГКПП "Дунав мост – Видин". На 02.08.2021 г. митнически служители са спрели камион, превозващ стока към Западна..

публикувано на 05.08.21 в 15:44

Продължава асфалтирането на междублокови пространства във Видин

Вече са завършени предвидените дейности в жилищните комплекси "Бонония“ и "Гео Милев", както и преасфалтирането на улици в квартал "Акджамия“. Днес започна работата в ж.к. "Панония" 6. Заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев отбеляза, че до момента всичко върви по график и съобразно него се..

публикувано на 05.08.21 в 14:49

Община Кула с нов мултифункционален автомобил

Автомобилният парк на О бщинското предприятие в Кула се сдоби с още един нов, комбиниран и мултифункционален автомобил, съобщиха от общинската администрация. Машината е на стойност 177 480,00 лева (с включено ДДС). Новата техника и 6 броя контейнери са предназначени за оптимизиране на системата за събиране и транспортиране на отпадъците на..

публикувано на 05.08.21 в 14:38

Стимулират с пари за ваксиниране във Враца

Преди дни от врачанското "ВиК“ разпространиха информация, че препоръчват на служителите си да се ваксинират срещу коронавирус. От ръководството на дружеството допълниха, че ще стимулират финансово всеки имунизиран. За тази идея разказа управителят на фирмата Ангел Престойски : "На първо място целта ни е да се погрижим за здравето на..

публикувано на 05.08.21 в 12:33