Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Деца от Оряхово радват възрастни с коледни картички

Снимка: Община Оряхово

Клуб изобразително изкуство към Общински Детски Комплекс Оряхово изработи Коледни картички за потребители на Домашен социален патронаж в града. Това съобщи Христина Цонева секретар на община Оряхово и ръководител на група в комплекса.

"В условие на онлайн работа намерихме вариант да сме полезни и по нашия начин да отбележим Коледа, и да зарадваме възрастните с коледни картички. Децата не учат и ги изработват вкъщи. Работим онлайн, помагаме си. От всяко едно детенце, всеки възрастен ще получи картичка за Коледа. Тези възрастни хора нямат компютър. Да получиш нещо по пощенската кутия, за тези хора е много."

От услугите на Домашен социален патронаж в Оряхово се ползват 100 души, допълни Христина Цонева. Вижте още

Модернизират парка в Берковица

Акт Образец 2 за откриване на строителна площадка в парк „Здравец“ се подписа в Община Берковица. Това е втори етап на проекта за подобряване на туристическата инфраструктура, водеща към атракции в парк „Здравец“. Стойността на договора за изпълнение на СМР на обекта е в размер на 180 773.84 лв. без ДДС. В парк „Здравец“ се предвижда..

публикувано на 20.06.21 в 13:00

Дъжд и ураганен вятър наводниха снощи Лом

Пороен дъжд, придружен с ураганен вятър наводниха Лом, изровиха градски улици и републиканския път II-11 (ул. „Ковачишка“), има и десетки паднали дървета и скъсани ел. проводници. Цели квартали останаха без ток за близо два часа.  Бурята потроши асфалтови настилки и наводни мазета, отнесе и покрив на бензиностанция.  Десетки коли се оказаха..

публикувано на 20.06.21 в 08:50

Раковишкият манастир очаква поклонници за храмовия си празник

Раковишкият манастир "Света Троица" отбелязва храмовия си празник днес, обясни сестра Елена от Светата обител. "Днес е петдесетият ден след Възкресение, тогава е основана християнската църква. Светият дух е слязал над апостолите. Усърдно се подготвихме да посрещнем гостите, на празника. Ще има Света литургия, курбан, почерпка за всички поклонници...

публикувано на 20.06.21 в 08:21

Без нови случаи на коронавирус в област Монтана

3 нови случая на коронавирус са установени през изминалото деноношие в българския Северозапад.  От тях 2 са в област Враца, а 1 в област Видин, сочат данните на Единния информационне портал.  От началото на пандемията най-много са заразените във Врачанско: 10 146. В област Монтана заразените към днешна дата са 6424, а във Видинско - 2991. В..

публикувано на 20.06.21 в 08:12

Празниците в Монтана продължават с киноложка изложба и парти на открито

С киноложка изложба и музикално парти продължават събитията, с които Монтана отбелязва духовния си празник Свети дух, каза Нели Василева , глaвен експерт "Култура и вероизповедания" в местната община. "Юбилейната 20-та киноложка изложба ще бъде в парк "Калето" от 11 часа. Във вечерните часове ще се проведе парк парти с дуета Монти и Петя Алекси,..

публикувано на 20.06.21 в 08:05
Петдесетница

Православната църква отбелязва Петдесетница

С тържествени богослужения днес православната църква отбелязва един от големите си празници - Петдесетница.  На петдесетия ден след Христовото Възкресение светият Дух слязал във вид на огнени езици върху светите апостоли, света Богородица и други вярващи  и ги дарувал с благодатните си дарове.  От древни времена Петдесетница се приема за рожден..

публикувано на 20.06.21 в 07:30

Наградиха участници в кулинарен фестивал в Монтана

17 любители готвачи представиха традиционни ястия по време на фестивала на народна кухня и занаяти "Бабина душица" в Монтана. Проявата бе по повод празника на града - денят на Свети Дух на 21 юни. Най-младият готвач - 11-годишният Самуил от Враца представи своята торта с череши и смокини в компанията на култовия дядо Скрац - Цветан Дочев, също..

публикувано на 19.06.21 в 16:11