Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн среща с Мама Нинджа

Снимка: РБ Христо Ботев - Враца

Четиринадесетата среща в кампанията на Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца #ВкъщиСъмИЧета представя Мария Пеева, известна още като Мама Нинджа, с новата ѝ книга "Инцидент в Мадрид". Във виртуалното пространство Мария Пеева е по-известна като Мама Нинджа. Блогът ѝ има хиляди последователи и разглежда откровено, с много хумор и щипка мъдрост всякакви теми, свързани със семейството, родителството и обществото. Мария е дългогодишен преводач, автор на стотици статии и разкази, автор на романа "Писмо до сестра ми" заедно с Люси Рикспуун, и на "Приятелят на Дядо Коледа". "Инцидент в Мадрид" е първият ѝ криминален роман, но вероятно няма да е последният.

"В първата ми книга "Писмо до сестра ми" има драма, има семеен сюжет. Има любов разбира се. Много теми са засегнати. Втората е детска книжка, романтична, коледна. Сега изведнъж скочих в криминалния жанр, който всъщност ми е любим като читател... Аз съм и дългогодишен филмов преводач. Стотици филми имам преведени в кариерата и голяма част от тях са криминални. Този жанр ми е голяма сила, много любим, много познат. Винаги съм мечтала да пиша криминални романи, но не бях се осмелявала"- разказва авторката.

Новата книга ни среща със семейство Куман. Катерина - находчива и изобретателна, Константин - разсъдлив и съобразителен. На пръв поглед обикновено българско семейство, което се отправя на съвсем обикновена екскурзия в Испания. Малко след кацането на самолета в Мадрид и наемането на кола обаче започват неприятностите. Първо някакъв гамен ги засича почти фатално с колата си на магистралата, а в яда си Катерина го снима с телефона си. После същият този човек „случайно” се появява в ресторанта, където обядват. А няколко часа по-късно двамата съпрузи се оказват въвлечени в борба на живот и смърт срещу неизвестен враг, решен на всяка цена да ги унищожи.

Как ще завърши тази история, няма да издадем, но за всичко, свързано с романа, може да попитате Мария Пеева по време на онлайн срещата във вторник. Разговорът започва от 18 ч. на 22 декември 2020 г., а единственото, което трябва да направят потребителите, е да са на линия във фейсбук. Предаването на живо ще се осъществява през фейсбук страницата на Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца. За стрийминга се грижи екипът на най-големия сайт за четене и книги в България - azcheta.com.

Чуйте звуковия файл!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Прокуратурата във Враца разследва случая с падналото от третия етаж дете

Районната прокуратура във Враца разследва случая с 6-годишното момиче , което падна от третия етаж на жилищен блок в града. Образувано е досъдебно производство срещу родителите на детето, че са го оставили без надзор и достатъчна грижа, с което е създадена опасност за неговото физическо, душевно и морално развитие. Засега няма данни,..

публикувано на 20.06.24 в 14:41

"Споделени движения", или как видни спортисти се заеха да рисуват

Малко преди най-голямото спортно събитие това лято - Олимпийските игри в Париж , Българският културен институт във френската столица отваря врати за артистичен проект, обединяващ спорт и изкуство. Тази вечер е официалното откриване на изложбата "Споделени движения" на Александър Василев – Василевса , в която 16 от най-популярните в света български..

публикувано на 20.06.24 в 13:00

Дете на 6 години падна от третия етаж на блок във Враца

Шестгодишно момиченце е паднало от третия етаж на жилищен блок във Враца . Детето е със счупен крак и натъртвания и няма опасност за живота му. Незабавно е оказана медицинска помощ. Инцидентът е станал тази сутрин. Детето е полетяло от девет метра височина през кухненския прозорец. По случая работят от полицията и социалните служби и все още се..

публикувано на 20.06.24 в 12:10

Видинската симфониета представя операта "Вълшебната флейта" в Лом и София

Видинската симфониета ще гостува с операта "Вълшебната флейта" в Лом и в столицата . Солисти са студенти на проф. Иванка Нинова, преподавател в Националната музикална академия. "Репетициите, които правим в момента са на "Вълшебната флейта". На 25 юни в Лом и на 26 юни в София ще играем "Вълшебната флейта", което ще бъдат дипломни спектакли на..

публикувано на 20.06.24 в 11:17

Видинчани с фалшива шофьорска книжка е заловен от полицаите в Бойчиновци

Видинчани, представил фалшива шофьорска книжка , е заловен в Бойчиновци , съобщиха от полицията в Монтана. Служители на Районното управление засекли неправилно паркиран лек автомобил с видинска регистрация. При извършената проверка 40-годишният водач представил неистинско свидетелство за управление на моторно превозно средство от Германия. Документът..

публикувано на 20.06.24 в 11:00

ВиК-Монтана призова да се ограничи поливането с питейна вода

От ВиК-Монтана призоваха питейната вода да се ограничи за поливане на селскостопански градини и миене на коли. Заради летните жеги консумацията се увеличава. От водоснабдителното дружество в Монтана отправиха апел към жителите на областта да ограничат ползването на вода от чешмите за поливане на селскостопански насаждения и миене на..

публикувано на 20.06.24 в 09:31

Празник на народната носия ще има в Неговановци

Празник на народната носия подготвят във видинското село Неговановци, община Ново село. Той е насрочен за събота, 22 юни, от 17.30 часа. "Да заповядат всички любители на фолклора. Нека покажат разнообразието от автентични народни носии на своето населено място. Право на участие имат абсолютно всички жители, самодейци, читалищни танцови групи, школи,..

публикувано на 20.06.24 в 09:02