Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дарение за гимназията по каменообработване в Кунино

2
Снимка: Радио ВИДИН, Архив

В дните преди Коледа Сдружение "Уста Кольо Фичето"  направи дарение за професионалната гимназия по каменнообработване в село Кунино. Осигурени са материали и инструменти, които са нужни за обучението. Дарението е на стойност 1450 лева. 

Макар и преодолявайки сериозни трудности, единственото по рода си учебно заведение продължава да обучава млади каменоделци.

Преди седмици от сдружение "Зидаро-каменоделски еснаф Възраждане" пък обявиха благотворителна инициатива за подпомагане на професионалната гимназия. Картините, създадени от участниците в летен студентски пленер в Кунино се предлагат благотворително. Парите ще са за  професионалната гимназия в селото.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Подготвят традиционния събор в Бойница

С богата празнична програма и различни изпълнители в Бойница ще бъде отбелязан традиционния събор на селото "Богородица". Откриването на празничните дни ще е на 31 август, събота, от 19.00 часа на площада с приветствено слово от кмета на общината Анета Генчева.  Участие в програмата ще вземат танцови състави от  гостуващи читалища. Те ще потопят..

публикувано на 25.08.24 в 09:42

Общинският съвет в Лом ще заседава в края на август

Сред точките в дневния ред е предложението на кмета Цветан Петров за включване на Първо основно училище "Никола Първанов" и Средно училище "Димитър Маринов" в списъка на средищните училища в Община Лом за учебната 2024 – 2025 г. Ако докладната записка бъде приета, градоначалникът ще трябва да внесе мотивирано предложение до Министерството на..

публикувано на 25.08.24 в 09:34

Община Враца дарява два нови автомобила на полицията

Община Враца предоставя за нуждите на полицията два нови леки автомобила. Това ще се случи, ако във вторник на редовното си заседание местният парламент одобри предложението.  Новите високопроходими возила "Дачия Дъстър" са купени за 100 000 лева с ДДС с пари от местния бюджет.  Общинската управа ще ги предостави за нуждите на МВР за срок от 10 години...

публикувано на 25.08.24 в 09:26

В Лом ще обсъждат отчета на бюджета за 2023 година

Публично обсъждане на отчета на бюджета на община Лом за 2023 година ще се проведе в средата на следващата седмица. Желаещите предварително да се запознаят с материалите по отчета могат да направят това всеки работен ден в сградата на местната общинска администрация, ул. "Дунавска" № 12, стаи 207 и 209, или на интернет страницата на общината –..

публикувано на 25.08.24 в 09:11

Враца посреща поредния "Врачански теферич"

Предстои една вълнуваща неделя в парка край врачанския стадион, съобщиха от общинската управа в града под Околчица.  За поредна година ще се проведе събитието, познато на местните като "Врачански теферич" в парка при стадион "Христо Ботев".  За най-малките жители на Враца са подготвени забавления от миналото на техните родители – настолни игри,..

публикувано на 25.08.24 в 09:02

Видин е домакин на средновековния фестивал "БъдинЪ"

С военни демонстрации и огнено шоу започна 12-то издание на средновековния фестивал "БъдинЪ".  За поредна година средновековният замък "Баба Вида" е домакин на фестивала, който започна с  възстановка на кръстоносния поход на унгарския крал Сигизмунд и последиците от него – завладяването на Видинското царство и окончателният край на Средновековна..

публикувано на 25.08.24 в 08:30

Екипи на пожарната и доброволци се борят с огъня в с. Гюргич

Във видинското село Гюргич пламна отново огънят, който вчера достигна на метри от от къщите, но беше потушен късно снощи. Не са пострадали хора. Вече няма заплаха за сградите, но  но пламъците са обхванали борова гора край селото. На място са 6 екипа на пожарната, водоноски и земеделска техника. За потушаването на огъня помагат и доброволци,..

публикувано на 24.08.24 в 17:55