Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинчанин с подкрепа за млади гребци

| обновено на 27.12.20 в 17:30
Снимка: Личен архив

Видинчанинът Едуард Тодоров с нова благотворителна инициатива. Този път подкрепата му е за младите таланти на видинското гребане Йоана Георгиева, Ванеса Димитрова и Николай Николов. Тримата го впечатлили със своите успехи и упоритост на водната писта:

"Запознах се с тяхната история от новините на БНР в град Видин, където бяха отразени техните спортни успехи  на национално и европейско ниво. Това, с което ме спечелиха, е техният огромен труд, постоянство и дисциплина, които проявяват всеки ден в продължение на години, за да успеят в света на спорта. Също с усмихнатите им лица и позитивния начин на мислене, с ентусиазма да постигат успехи, с уважението, което показват към техния треньор, и вярата, която имат в себе си."


С помощта на Едуард Тодоров 12-класничката Йоанна Георгиева успява да смени греблото си с ново, което е по-подходящо за нейния ръст и физическа подготовка.


"Това дарение беше изненадващо. Много се зарадвахме, че някой следи нашите успехи и по някакъв начин, че се интересува от нас. Аз избрах гребло, защото моето е от 2016 година и вече ми трябваше ново, защото все пак съм пораснала оттогава и съм израснала физически много. От това се нуждаех най-много и го получих, благодарение на него. Вчера взехме греблото, трябва да се направи по мой размер. От 4 януари тръгваме на лагер в Кърджали и оттогава ще започна да греба с него."

16-годишната Ванеса Димитрова получава възможност да отиде на подготвителен лагер:

"Това е лагер, на който бяхме от 30 ноември до 20 декември. Той беше за националния отбор за мъже, младежи и девойки до 23 години и Федерацията не ни покриваше, тъй като ние сме юноши и девойки. А нямаше как да останем във Видин, тъй като нашият треньор е и треньор на националния отбор на жените. Ако бяхме останали тук, цялата подготовка ни пропада. Но пък трябваше да си платим лагера и благодарение на Едуард, който ни помогна с паричната сума, ние отидохме. На днешно време рядко може да се намери такъв човек, който нито те познава, нито нищо и да иска да ти помогне. Страшно сме му благодарни за това, което направи за нас."

С подкрепата на видинчанина в лагера се включва и Николай Николов:


"Беше ми от голяма полза, тъй като аз миналия месец бях болен и изпуснах доста от тренировки. Благодарих му и се зарадвах, че все още има такива добри хора, които оценяват това, което правим и ни помагат по някакъв начин."

Въпреки пандемията и ограничителните мерки, през тази година младите видински гребци успяха да се подготвят и да се представят добре както на състезанията в България, така и в чужбина. С подкрепата, която получават, те са амбицирани да продължат да надграждат постигнатото и през новата 2021 година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Четвърто ново попълнение за баскетболния ''Монтана 2003''

Киана Джонсън е четвъртото ново попълнение за сезон 2024/25 за състава на ''Монтана 2003''.  Миналата година Киана, която играе на позиция гард, бе част от състава на '' Минск '' (Беларус), където става шампион на Беларус и записва средно по 14.8 точки, 4.6 борби и 8.0 асистенции за 32 мача. През годините тя е била част от отбори в Еквадор,..

публикувано на 24.07.24 в 09:24

"Локомотив" Мездра гостува на "Балкан 1929" Ботевград

"Локомотив" Мездра гостува днес на "Балкан 1929" Ботевград в контролна среща. Проверката на мездренчани срещу осмия в крайното класиране през сезон 2023/24 в Югозападната Трета лига започва от 18:00 часа. В предишните си две контроли локомотивци завършиха наравно у дома - 1:1, с третия отбор на ЦСКА София и загубиха с 0:2 като гости от дубъла на..

публикувано на 23.07.24 в 15:51

Ботев (Враца) стартира първенството със загуба

Тежка загуба беляза дебюта на Тодор Янчев като наставник на Ботев. Отборът от Враца беше разгромен с 1:3 пред собствена публика от съименника от Пловдив пред собствена публика. Мартин Секулич (54‘ 57‘) реализира два гола за "канарчетата", а един добави Янис Карабельов (77‘). За домакините точен бе Даниел Генов в 60-ата минута. Резултатът можеше да е още..

публикувано на 22.07.24 в 07:00

Локомотив (Мездра) загуби от втория отбор на Левски (София)

Във втората си контрола от лятната подготовка за участие в първенството на Северозападната трета лига  ОФК „Локомотив” Мездра бе победен от вторият отбор на Левски (София)  с 2:0 в приятелска среща.  Заслужен успех за младия тим на „сините“ с оглед събитията на терена.  Стивън Стоянчов откри резултата за гостите в края на първата част. В нея..

публикувано на 21.07.24 в 14:46

Йоана Георгиева с трето място на Световното първенство

Видинската олимпийка Йоана Георгиева завърши на трето място във Финал Б на Световното първенство по кану-каяк за девойки до 23 години.  На гребния канал в Пловдив в дисциплината 500 метра каяк Йоана завърши за 1 минута 58 стотни.  Победител в гонката е Лукреция Зирони от Италия.  Видинчанката нямаше възможност да се подготви за Световното..

публикувано на 21.07.24 в 14:35

Монтана и Марек не си отбелязаха, но демонстрираха класа

Два от фаворитите за промоция в българския футболен елит - отборите на Монтана и Марек завършиха 0:0 на стадион Огоста в среща от първия кръг на новия сезон на Втора лига. Най-чистата възможност за гол през първото полувреме бе създадена от гостите. В 31-ата минута близо до гола беше Николай Ганчев, но уцели гредата. След почивката в 56-ата..

публикувано на 21.07.24 в 14:30

Баскетболистката Янина Тодорова остава в Монтана

Женският баскетболен тим на Монтана направи още един страхотен трансфер. Янина Тодорова остава и този сезон. Гардът поднови договора си с монтанския отбор . През изминалата кампания Янина се превърна в любимка на публиката, като записа средно по 16 точки, 5.6 борби и 3.1 асистенции за 21 мача.

публикувано на 20.07.24 в 08:26