Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бюджетът на Видин е увеличен с 9 000 000 лева

Общинският съвет гласува актуализацията

Снимка: Община Видин

С близо 9 000 000 лева е увеличен бюджетът на община Видин за годината, заради което се наложи да бъде актуализиран. Предложението е гласувано на извънредно заседание на Общинския съвет, заедно с промени в списъка за капиталови разходи. Бюджетът на общината е в размер на 51 316 704 лева, съобщи заместник- кметът по финансово-стопанска дейност Цветомира Илиева:

"Може би една трета от увеличението се дължи на отпуснатите капиталови разходи, които са по постановление на Министерски съвет от декември 2020 година, с които актуализирахме бюджета, тъй като сумата постъпи по сметката на община Видин. Останалите приходи, които получи Община Видин, са по различни програми и най-вече механизъм „Лична помощ“. Влезли са над 3 милиона лева, с които Общината е подпомогната и вече е раздала. Дофинансирането на общинските приходи от 311 000 се е увеличило на 358 000. Имаме дупка в бюджета, но посрещнахме всички задължения- и предвидени, и непредвидени. Цитирам изпълнителните листа, които трябваше да изплатим, за да не блокират сметките на Община Видин."

В списъка за капиталови разходи е включен нов обект- основен ремонт на паркинги и улици във Видин. Причината е отпусната в края на тази година с постановление на Министерски съвет субсидия от 2 750 000 лева. Средствата ще бъдат прехвърлени в бюджета за следващата година.


Вижте още

В Мездренско честват Трети март

В Мездра в 9.30 часа на националния празник кметът на Мездра Иван Аспарухов ще издигне знамето на България и ще произнесе слово. Следва „Приказка за България”, изпълнена от група „Приказен свят”, песни и „Тържествен марш”, изпълнени от Мажоретен състав при Центъра за подкрепа за личностно развитие. След това ще започне шествие до паметника на загиналите..

публикувано на 02.03.21 в 08:44

122 са новите случаи с COVID-19 в Северозапада

2 588 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 16 179 теста. Това показват данните в единния информационен портал към полунощ. Според тях новозаразените в област Враца са 71, в Монтана 42 и във Видин 9. 4 777 са пациентите в болница в страната, от тях 414 са в интензивни отделения. 117 са починалите с коронавирусна инфекция, като..

публикувано на 02.03.21 в 08:27

Снимката на 1 март 2021

Точно в 12 часа преди 12 години  беше прерязана  лентата  на технологичния и студиен комплекс на Радио ВИДИН. За тези 12 години, седмата регионална радиостанция на Българското национално радио, която стартира с 6-часова самостоятелна програма, вече има своя 24- часова програма.   Заведенията  за хранене и развлечения от днес възобновяват..

публикувано на 01.03.21 в 18:00

Деца изработиха мартеници за изложба

Изложба на ръчно изработени мартеници подредиха в Етнографския музей в град Берковица. Червено-белите мартенски символи са изработени от деца в Културен център "Йордан Радичков". Под ръководството на Валентин Пешков те са сътворили амулети за здраве, като са спазили традициите в изработката им, каза за Радио ВИДИН Станислава Витанова, временно..

публикувано на 01.03.21 в 17:28

Пролетното почистване на Монтана стартира от Слънчевата градина

Започна почистването на хълма в един от най-старите паркове на Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Изрязани са храсти, прикриващи локални сметища, засети са зелени площи и е направена профилактика на осветлението. В този район се намира  обединения детски комплекс, в който се обучават 800 деца. Покрай двора  му преминава и най-натоварения..

публикувано на 01.03.21 в 16:46

Баба Марта посети Радио ВИДИН

Баба Марта посети екипа на Радио ВИДИН на рождения ден на радиото и направи наричания за здраве по стар обичай:    "Честита Баба Марта, Радио ВИДИН,  да сте здрави, успехи да имат! Цяла година съм плела бял и червен конец - така съм го усукала, както момите се усукват около момците и съм наричала,  колкото са бели конците, толкова да са..

публикувано на 01.03.21 в 16:11

Баба Марта гостува на децата в Долна Кремена

Днес превъплатилата се в Баба Марта Милка Милева, библиотекар в НЧ „Просвета 1897-Долна Кремена”, традиционно гостува на децата в Детската градина. С пролетна песен и стихове децата посрещнаха Баба Марта, а тя ги закичи с мартеничка, разказа им за посланието,което носи мартеницата, значението на червената и бяла нишка,за това кога трябва да я..

публикувано на 01.03.21 в 15:52