Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 31 декември 2020 година

Снимка: Радио Видин

В полунощ жителите и гостите на Видин ще наблюдават ефектно пиротехническо шоу. Зарята на площад "Бдинци" ще продължи 4 минути. Началото ще поставят огнени фонтани. Пиробатерии ще изстрелват заряди. Кулминацията ще са добре познатите и ефектни "звездни бомби".

18 бебета са родени във видинската болница от началото на декември, когато Акушеро-гинекологичното отделение възобнови своята дейност след близо 10-месечно прекъсване заради липса на достатъчно персонал.

Ремонтираха пътя Лютиброд - Ребърково след намесата на прокуратурата.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова издаде Разрешение за строеж на 30 километра от новия магистрален път - от Видин до пътен възел Макреш. Разрешението е обнародвано в днешния извънреден брой на Държавен вестник.

1917 блока са обновени по Националната програма за енергийна ефективност. 105 остават за довършване. В област Враца вече са изпълнени всички мерки- обновени са 36 сгради, в Монтана -18. Във Видин продължава санирането на три блока.

Всички детски ясли и градини във Враца са готови да приемат децата от 4 януари, съобщиха от Общината. Създадена е организация, като вече са направени заявки за зареждане с консумативи и хранителни продукти. Няма да се изисква медицинска бележка. 

120 са новите случаи на COVID-19 в Северозападна България.

Под 50 са новите случаи на COVID-19 във Врачанско.

118 са активните случаи на коронавирус в област Видин.

Близо 320 млн. от ЕС са инвестирани в област Враца тази година.

По-нисък данък за придобито имущество в Белоградчик.

Родителите в община Димово няма да плащат такси за детски ясли и градини.

Такса битови отпадъци в община Ружинци остава непроменена, реши Общинският съвет. Приети са и решения за продължаване на проекта "Топъл обяд" и за изграждане на нов водопровод. Одобрено е предложението за отдаване под наем на терени общинска собственост за бази за изграждането на магистралата от Видин до Ботевград.

Маски и витамини ще получат диабетиците във Видин.

Момчил Тошков получи лично приза "Полицай на годината 2020".

На нова къща се радва проф. Галилей Симеонов. 

Симфониета Враца ще изпълни празничен новогодишен концерт, който ще се излъчи онлайн в YouTube канала на културната институция на 2 януари, събота, от 18:00 часа. В програмата са включени произведения от Йохан Щраус и Виторио Монти. Диригент е Христо Павлов, солист- сръбският цигулар Йован Богосавлиевич. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 15 юли 2024 година

От днес започва вторият етап на класирането за прием в гимназии след 7 клас .  Учениците, класирани по първо желание след първия етап на класирането, от днес могат да се записват в училището, в което са приети. Срокът за записване е от днес до 17 юли, сряда.  Поискаха от Агенция "Пътна инфраструктура" да отдели средства за спешни ремонти на пътища..

публикувано на 15.07.24 в 18:00
Даниела Маринова, РУО-Монтана

В Монтана отчитат недостиг на ученици за две паралелки след 7-и клас

Отпадат две паралелки в приема след 7-и клас в област Монтана . 17 ученици не са приети никъде след първия етап на класиране. Общо 46 паралелки бяха заявени в държавния план-прием след 7-и клас в област Монтана. След първо класиране са реализирани 12 профилирани и 32 професионални, съобщи Даниела Маринова , председател на комисията по прием..

публикувано на 15.07.24 в 17:23

Фестивал събира почитатели на рибата в село Остров

Фестивал на рибата и рибаря ще се състои на 27 юли в с. Остров . Десетото юбилейна издание на форума ще събере отново почитатели на риболова и вкусната храна в оряховското село. Тази година празникът е посветен на сома, обясни секретарят на местното читалище Анелия Бенкина : "Фестивалът на рибата и рибарят тази година е посветен на рибата сом,..

публикувано на 15.07.24 в 15:32
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил ще посети Видин

Първото посещение на новоизбрания патриарх Даниил в епархиите от страната започва от Видин , съобщиха от Видинската света митрополия. Посещението е предвидено за 18 юли, четвъртък, от 18:00 часа. Негово светейшество Даниил ще бъде посрещнат с литийно шествие  по ул. „Цар Александър II“ от кръстовището с ул. „Княз Александър Батенберг“ в посока пл...

публикувано на 15.07.24 в 14:58

Инфраструктурни ремонти се извършват във Вършец

Община Вършец успешно приключи реконструкция на улична мрежа на ул. "Христо Ботев" . Строежът е въведен в експлоатация. Обхватът на проекта е от кръстовището с ул. "Харалампи Генчев" до кръстовището с алея "12 септември", с обща дължина 240 линейни метра. Извършена е цялостна реконструкция на улицата, положени са нови бордюри, отделящи тротоарите от..

публикувано на 15.07.24 в 14:00

Културни прояви очакват врачани през лятото

Община Враца е подготвила богата културна програма за летните месеци.  През юли ще бъде посветен на българския фолклор и филми.  Подновяват се тематичните вечери в парка зад паметника на Христо Ботев. На 19 юли водното огледало ще се превърне в сцена на българския фолклор. От 21:00 часа ще се проведе открит урок по народни танци с..

публикувано на 15.07.24 в 13:00

Продължава облагородяването в община Ружинци

Нови пейки са поставени в Ружинци . Съоръженията за отдих ще бъдат монтирани и по селата в общината. Почистването на улиците и поливането на растенията е основна дейност в тези горещини, каза кметът на община Ружинци Александър Александров : "Първото, което започнахме - монтирането на пейки пред пазара в Ружинци и подобни неща ще бъдат направени..

публикувано на 15.07.24 в 12:30