Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Влизането в Румъния без PCR тест

Снимка: Радио Видин

България отпадна от списъка на страните с висок епидемиологичен риск за Румъния. Националният комитет за извънредни ситуации в Румъния актуализира списъка на страните с висок епидемиологичен риск, чиито граждани ще бъдат поставени под 14-дневна карантина при пристигане в страната, каза за радио Видин Гергана Илиева, служител на Българо-румънската търговско-промишлена палата:

"Това, което се случва, е че всяка седмица в Румъния се обновява този списък. България вече излезе от жълтата зона. Това означава, че хората, които влизат от България в Румъния, не подлежат на карантина и не се изисква от тях PCR тест, което е добра новина за началото на годината." 

Новият списък влиза в сила от тази вечер в 18:00 часа и включва 43 страни, от които пристигащите подлежат на 14 дневна карантина, допълни още Илиева.

Вижте още

Ирена Димова води листата на ГЕРБ-СДС в Монтана

Ирена Димова ще води листата в Монтана на коалиция ГЕРБ-СДС за предстоящите парламентарни избори на 4 април. Днес коалицията внесе документи за регистрацията си в РИК Монтана.  "Листата съдържа едни достойни, амбициозни, доказали се хора в своята сфера. Нашата листа е добра, борим се за успех". Харесвам Монтана още от времето, когато бях..

публикувано на 01.03.21 в 12:58

Читалището в село Остров ще зарадва първо най- малките за Баба Марта

Резултат от дейността на "Мартенска работилничка" - 2021 при НЧ " Развитие - 1903" село Остров, община Оряхово, са красиво изработени мартеници, всяка от тях отделно опакована и с пожелание към нея. Всички изработени мартеници ще бъдат раздадени днес, на 1 март. "Тази година само ние, от екипа на читалището, ги изработихме, защото знаем..

публикувано на 01.03.21 в 11:41

Кандидатите си за парламентарния вот регистрираха ГЕРБ-Видин и СДС

Петима представители от гражданската квота в осемместната листа на ГЕРБ-Видин и коалиционният им партньор СДС бяха регистрирани днес като кандидати за народни представители, съобщават от партията. Водач на квотата е Росица Кирова.  В листата за народни представители са още художник-дизайнерът Александър Матеев, който наскоро бе избран за..

публикувано на 01.03.21 в 11:00

Осем нови случаи на COVID-19 в област Видин

8 са регистрираните с положителни за COVID-19 лица в област Видин за последните три дни - 6 жени и 2 мъже, съобщават от РЗИ. При едно лице заразата е установена с бърз антигенен  тест, а 7 души са диагностицирани след PSR изследване. Разпределението им по общини е както следва: Видин – 7; Ружинци – 1.  Още 6 лица, положителни за коронавирус,..

публикувано на 01.03.21 в 10:48
Снимката е илюстративна

Видински шофьор е заловен за употреба на наркотици

Полицията е задържала 25-годишен видинчанин, който е шофирал лекия си автомобил след употреба на наркотици, съобщават от ОДМВР в града. На 26 февруари след 20 часа на улица "Йоан Екзарх" в областния град при проверка пробата на водача  реагирала положително на марихуана. Мъжът дал и проби за медицинско изследване в ЦСМП.  По случая е образувано..

публикувано на 01.03.21 в 09:50

Баба Марта посети Ново село

Рано тази сутрин Баба Марта с кошничка мартеници и пролетни цветя тръгна да кичи и благославя новоселяни. С оригинални кукли на своя образ, изработени от кратуни, тя украси местното читалище.  В ролята на усмихнатата баба се превъплъти  Христинка Цветкова – работничка в НЧ „Земеделец-1874“, а куклите са дарени от самодейката Мими Марикова...

публикувано на 01.03.21 в 09:42

АЕЦ "Козлодуй" организира летни стажове

Прием за кандидатстване по Програмата за платени летни стажове обявява АЕЦ "Козлодуй". За включване в програмата могат да кандидатстват студенти по приложими в атомната централа специалности, които отговарят на следните изисквания – записан ІІІ курс по специалност от обявените, минимален успех много добър 4.50 от завършен зимен семестър на..

публикувано на 01.03.21 в 09:20