Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Четвъртокласници се явяват на олимпиада по математика

Снимка: Радио Видин

Общинският кръг на олимпиадата по математика във Видин ще се състои в събота, 9 януари. Заради противоепидемичните мерки в нея ще участват само ученици от 4 клас, каза за Радио Видин Камелия Иванова, председател на Съюза на математиците във Видин:

"Мерките вероятно ще са такива, каквито са си в обикновените учебни дни, но това е мое предположение. Ръководствата на училищата могат да конкретизират какви мерки точно ще вземат за безопасността на децата и учителите по време на олимпиадата." 

Учениците, които получат минимум 16 от общо 21 точки, се допускат до следващия кръг на олимпиадата, който е областен.

За останалите класове вероятно ще бъде търсена друга дата за провеждане на олимпиадата, каза още Камелия Иванова.
Вижте още

Автентични хора от село Липен стават част от "Живи човешки съкровища"

Танцуването на автентични хора от село Липен е включено в националната листа "Живи човешки съкровища" - България 2021. При кандидатстването за Националния регистър на нематериалното културно наследство са представени характерните за селото хора, обясни председателят на народно читалище "Пробуда" Веселка Василева: "Нашите хора, те са от незапомнени..

публикувано на 30.07.21 в 12:17

Компостери за зелени отпадъци поставят в община Криводол

Над 100 компостиращи инсталации ще бъдат разположени в различни населени места от община Криводол, съобщават от общинската администрация. Около 110 домакинства са заявили желание поставят в дома си компостер. Полученият материал ще се използва за наторяване. Инициативата се финансира по проект на  министерството на околната среда и водите, а общата..

публикувано на 30.07.21 в 12:09
Видин от високо

Промени в Плана за възстановяване и устойчивост поиска Община Видин

Планът за възстановяване и устойчивост  не кореспондира с приоритетите за развитие на Северозападна България и на Община Видин и в него не са посочени конкретни мерки, съобщават от общинската администрация. Местната власт предлага да се увеличат средствата за улично осветление, като се въведе приоритет за финансиране на региони, които имат 30% по-нисък..

публикувано на 30.07.21 в 12:07

Оросяват улиците във Видин

Водоноска оросява от сутринта улици във Видин, заради обявения "оранжев" код за горещини, съобщават от общината. Специализиран автомобил обхожда основните пътни артерии в града - бул. "Панония", ул. "Цар Симеон Велики", ул. "Екзарх Йосиф I", ул. "Цар Иван Асен II", ул. "Широка", ул. "Цар Александър II", ул. "Христо Ботев" и др. Дейностите по разхлаждане..

публикувано на 30.07.21 в 11:35

ТИР се преобърна на изхода на Враца

Влекач с прикачено полуремарке е катастрофирал снощи около 21 часа на изхода на град Враца, съобщават от полицията. Шофьорът - 54- годишен турски гражданин с 45 години стаж е самокатастрофирал в предпазна мантинела, след което се е преобърнал на пътното платно. При инцидента няма пострадали. Водачът е транспортиран до МБАЛ-Враца където е прегледан и..

публикувано на 30.07.21 в 10:00

Над 7500 души кандидатстват за енергийна помощ във Видинско

Над 7 500 души са подали заявление за отпускане на целева помощ за отопление в дирекциите "Социално подпомагане" в област Видин. Заявленията се обработват до 20 дни от тяхното подаване, а в 7-дневен срок се издава заповед за отпускане или отказ на помощта, обясни директорът на Регионална дирекция "Социално подпомагане" Видин Венцислав Боянов:..

публикувано на 30.07.21 в 08:47

Оранжев код за горещо време в почти цялата страна

Оранжев код за опасно горещо време е в сила за почти цялата страна. Ще бъде горещо с максимални температури между 38 и 41° , прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология.  В българския Северозапад максималните стойности се очаква да са около 39°.  Днес ще бъде слънчево и отново горещо. След обяд ще се развие купеста..

публикувано на 30.07.21 в 08:20