Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ново спортно оборудване за училища в Северозапада

Снимка: МРРБ

Ново спортно оборудване и обзавеждане, включително тренировъчни фитнес системи за открито ще получат училища в Северозапада. 2,5 млн.лв са осигурени за спортно оборудване в 91 професионални гимназии в страната, съобщават от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/. 

Средствата са по проект "Доставка и монтаж на спортно оборудване за насърчаване на физическата активност и подкрепа за здравословен начин на живот сред учениците от държавните професионални училища в Република България" на Оперативна програма "Региони в растеж". Целта на проекта е да се подобри качеството на образователната среда и да се обнови спортната материална база в учебните заведения. 

Сред образователните институции, които ще получат спортни съоръжения, са Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин, Професионална гимназия по ядрена енергетика "Игор Курчатов" в Козлодуй, Професионална техническа гимназия  "Никола Йонков Вапцаров" във Враца и Професионална гимназия по техника и електротехника "Христо Ботев" в Монтана.


С реализирането на проекта ще бъдат създадени условия за пълноценно упражняване на физическо възпитание и спорт от учениците. Съоръженията и оборудването ще бъдат използвани за нуждите на учениците, но инфраструктурата ще може да се ползва и за извънкласни занимания, както и от външни за училището лица в останалото време, допълват от МРРБ.


Вижте още

Снимката на 22 март 2023 година

Общо 16 300 са  регистрираните безработни  в областите Монтана, Видин и Враца през февруари. Спрямо януари се отчита намаление от 2,1%. Равнището на регистрирана безработица през февруари е 12% при 5.5% средно за страната. България ще внесе части и материали от Русия, за да осигури  безопасната работа на АЕЦ „Козлодуй“ .  На днешното си..

публикувано на 22.03.23 в 17:50

Правителството одобри дерогация за закупуване на части и материали за АЕЦ "Козлодуй" от Русия

България ще внесе части и материали от Русия, за да осигури безопасната работа на АЕЦ „Козлодуй“ . На днешното си заседание правителството одобри дерогация от санкциите на Европейския съюз, които забраняват внос на определени части и материали от Русия заради войната в Украйна. Това съобщи енергийният министър Росен Христов : "Това е от..

публикувано на 22.03.23 в 16:34

Видин ще посрещне близо 300 кораба с туристи тази година

Близо 300 круизни кораба ще акостират на Пристанище – Видин през тази година. Това стана ясно на работна среща на областния управител Огнян Асенов с членове на Областната комисия за обществен ред и сигурност. Необходимо е да бъдат обсъдени и предприети необходимите мерки, за да бъде обезпечена сигурността на туристическия сезон,..

публикувано на 22.03.23 в 16:19
Петя Долапчиева, заместник-кмет на община Враца

Разследват твърдение за блудство в детска градина във Враца

Районната прокуратура във Враца разследва съмнение за блудство с 4-годишно момиче. Досъдебното производство е образувано след сигнал на майката на детето, че то е получило травма в интимната област в детската градина, която посещава. В учебното заведение тече вътрешна проверка от Община Враца.  Нараняването в интимната област на детето е..

обновено на 22.03.23 в 15:30

12% безработица в Северозапада през февруари при 5,5% за страната

Общо 16 300 са регистрираните безработни в областите Монтана , Видин и Враца през февруари. Спрямо януари се отчита намаление от 2,1%. Равнището на регистрирана безработица през февруари е 12% при 5.5% средно за страната. Плавно увеличение на броя започнали работа през февруари отчитат от Регионалната служба по заетостта в..

публикувано на 22.03.23 в 14:45

Отбелязваме Световния ден на водата

На 22 март отбелязваме Световния ден на водата , който цели да привлече вниманието върху значението на водните ресурси и необходимостта от опазването им. „Сладката, питейната вода е изключително ограничен ресурс на планетата и чистият въздух, т.е. пречистването на въздуха от въглероден двуокис, изцяло зависят от зелените растения на Земята. Така че,..

обновено на 22.03.23 в 14:34

Ломска художничка представя изложба в Благоевград

Ломската художничка Андриана Андреева подреди изложба в благоевградската галерия „ЕМЕ”. Експозицията носи заглавието„От душа за душа” и съдържа 24 живописни платна, рисувани с акварел, акрил, кафе и въглен. Ценителите на изобразителното изкуство от Благоевград добре познават творчеството на Андриана, която за втори път показва свои картини в..

публикувано на 22.03.23 в 12:13