Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денислав Георгиев: Пред "Ботев" Враца стои една цел- да печелим точки с игра, която се харесва на хората

Снимка: Радио ВИДИН

Изпълнителният директор на Ботев /Враца/ Денислав Георгиев обясни какво предстои пред елитния клуб:

До края на март трябва да са готови трибуните и да се постави таблото, за да започне ремонта на лекоатлетическата писта.
Имаме проблеми с тревната настилка - сега решаваме какво е най-добре да се направи: да се смени или да се възстановява настилката. Говорим с фирми, които се занимават с това. Моето лично мнение е, че не е наред дренажната система.

В момента правим подготовка за монтиране на ВАР-система. На стадиона ще бъде монтирана преносима система, която най-вероятно ще влезе в действие през пролетния полусезон. Дали са ни от футболния съюз инструкции, които в момента изпълняваме.

Не сме спрели да търсим подобряване на материалната база. Опитваме се да имаме поне още един терен, който да ни помогне при заниманията с малките футболисти от детско-юношеската школа.

В какво финансово здраве се намира Ботев?

В нормално, като се има предвид нашите стардарти. Всичките ни партньори, рекламодатели и спонсори си запазиха отношенията с нас, което ни дава спокойствието, че няма да сме в по-лошо състояние. Поради пандемията по-малка е подкрепата на местния бизнес, но това е нормално с оглед на ситуацията в цяла България. Очакваме след възстановяването на икономиката, отново да ни подадат ръка.

Имаме нова схема за покриване на дълговете, която е доста по-щадяща за нас в сравнение с онова, което беше преди години. Засега изпълняваме задълженията си стриктно. Миналата година изчистихме около 500 000 лева - повече от половината дългове, което беше основната ни задача. Направихме нещо немислимо за България - върнахме дългове и запазихме отбора си, а обикновено едното е за сметка на другото.

Какво става с дублиракщия отбор?

Отборът започва подготовка в събота. Там очакваме доста млади момчета с желание за реализация в мъжкия футбол.

А с първия отбор?

Представителният ни отбор заминава на лагер в Балчик, където има договорени 3-4 контроли. След това ще изиграем контрола с ЦСКА в началото на февруари - най-вероятно на 2.02. След това ще играем и с Литекс. Заради състоянието на тревното покритие на стадиона, не ми се иска тези спаринги да са тук. Може би ще изиграем само една контрола във Враца - като представяне преди пролетния полусезон. Хората научиха имената на футболистите ни, защото прекъснахме практиката на всеки 6 месеца да си тръгвагт едни, а да идват други. Треньорите имат картбланш да правят селекция. Търсим поне още двама-трима футболисти.

А защо си тръгна Мартин Костадинов?

Имахме такава договорка с клуба му - Арда, че ако през зимата им трябва, ще си го вземат. В понеделник разтрогна договора си с нас и си тръгна, което е жалко, но... Търсим футболист за поста му. Търсим още един нападател. Ако дойде нещо добро, а треньорите го одобрят, ще го привлечем.

ТОП 6 ли е мястото, което преследва Ботев в юбилейния си сезон?

Никога не сме си поставяли ниски цели. Отец Аспарух ни пожела шесто място и се съгласихме. Пред нас стои една цел - да печелим точки и да се класираме колкото се може по-напред, като го правим с добра игра, която се харесва на хората.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Публиката се връща на стадион „Огоста“

Близо 1000 души изгледаха победата на "Монтана" над дубъла на "ЦСКА 1948" с 2:0. Добрите игри на момчетата на треньора Танчо Калпаков върнаха феновете по трибуните . От началото на кампанията от три мача "Монтана" у дома има равен 0:0 с "Марек" (Дупница) и победа с 2:0 над дубъла на "ЦСКА 1948", и категоричен успех с 3:0 при гостуването на..

публикувано на 08.08.24 в 12:30

Димитър Димитров свири на "Ботев" във Варна

Димитър Димитров получи наряд да ръководи следващия мач на врачанския "Ботев" . В понеделник, на 12 август, възпитаниците на Тодор Янчев гостуват на вицешампиона "Черно море". Мачът във Варна е от 21:15 часа на стадион „Тича“. На главния съдия Димитров ще му помагат Георги Минев и Тодор Вуков. Наряд за четвърти съдия получи Геро Писков, за ВАР..

публикувано на 08.08.24 в 12:00

"Монтана" победи дубъла на "ЦСКА 1948"

"Монтана" победи с 2:0 у дома дубъла на "ЦСКА 1948" в среща от 3-ия кръг на Втора лига. И двата гола вкара Филип Ежике. В 4-та минута нигерийският нападател на монтанци блокира опита на вратаря на гостите Нтумба да центрира и прати топката в мрежата му за 1:0. Стивън Кирилов получи травма в коляното и в 25-та минута домакините направиха..

публикувано на 07.08.24 в 15:45

Йоана Георгиева е на полуфинал в Париж!

Йоана Георгиева заслужи място на полуфиналите на 500 метра едноместен каяк на при дебюта си на Олимпийски игри. В първата четвъртфинална серия видинчанката завърши на трето място с време 1:51.74 м. До средата на дистанцията Йоана се движеше пета, но след това увеличи скоростта и се пребори за третата позиция в гонката. Това бе напълно достатъчно за..

публикувано на 07.08.24 в 14:54

In Memoriam: Напусна ни Кирчо Цветков

На 70-годишна възраст внезапно от този свят си отиде един от най-добрите и уважавани видински треньори по баскетбол - Кирчо Цветков, съобщиха от БК "Видабаскет". Той е роден на 14.01.1954 г. в Гара Орешец, област Видин. Състезател на „Химик“ Видин, с богата треньорска кариера: ▪︎1985-1991г. – треньор по баскетбол в ДФС „Химик” Видин; ▪︎1991-1994 г. –..

публикувано на 07.08.24 в 09:51

Видинчанка на Олимпиадата в Париж

Видинчанка ще дебютира на Олимпийските игри днес. В 10:30 часа Йоана Георгиева стартира на едноместен каяк 500 метра. Възпитаничката на треньора Цветан Иванов ще бъде в четвърти коридор на гребния канал в Париж в първата от общо шест серии в дисциплината. Първите две от всяка серия се класират директно на полуфинал в събота. Най-бързите състезателки..

публикувано на 07.08.24 в 09:38

"Монтана" се подсили със защитник

Левият бек Галин Минков подписа договор с футболния "Монтана" до края на сезона. 26-годишният бранител идва от "Дунав" (Русе) като свободен агент. Минков се очаква да бъде картотекиран до края на седмицата и няма да бъде на разположение на треньора Танчо Калпаков за домакинската среща тази вечер с дубъла на "ЦСКА -1948". Мачът е, от 20:00 часа, на..

публикувано на 06.08.24 в 12:00