Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Белоградчик стартира данъчната кампания

Снимка: Община Белоградчик

Община Белоградчик стартира кампанията по плащане на местните данъци и такси за 2021 г. Срокът за подаване на декларациите за патентен данък за 2021 г. е 31 януари 2021г., а изчисленият данък се заплаща на четири вноски: до 31 януари, до 30 април, до 31 юли и до 31 октомври. Няма промяна в размера на патентния данък за 2021 г., в  сравнение с предходната година. 

Превозвачите могат да подават Декларацията за облагане с данък върху таксиметров превоз на пътници по образец в Центъра за услуги и информация на община Белоградчик. Данъкът върху таксиметров превоз на пътници се внася преди получаване на издаденото разрешение по чл.24, ал.1 от Закона за автомобилните превози. За календарна година той  е в размер на 350 лв. Срокът за подаване на декларациите по чл.61 р за облагане с туристически данък за 2020 г. на лицата предлагащи нощувки, е 31 януари 2021 г. Образците на декларациите и други документи по Закона за местните данъци и такси /ЗМДТ/ са публикувани и могат да се изтеглят от рубриката Услуги/МДТ на официалния сайт на община Белоградчик: https://belogradchik.bg/?cat=60

Община Белоградчик стартира кампанията за плащане на данъка върху превозните средства за 2021г., като размерът му остава непроменен. Общинското ръководство напомня, че лицата, заплатили цялата дължима сума до 30 април, ползват 5% отстъпка. В съобщението са посочени и всички начини, по които гражданите могат да заплатят своите данъчни задължения. Проверка на задълженията за местни данъци и такси може да се направи с ПИК, издаден от сектор "Местни данъци и такси", следвайки линка на официалния сайт на община Белоградчик: https://77.85.194.186/OnlineReportWSClient/obligations


Гражданите трябва да знаят, че блогът за 2021г. на Данък недвижими имоти и Такса битови отпадъци все още не е осъществен от „Информационно обслужаване“ АД. Очаква се това да се случи до края на м. януари 2021г.


Вижте още

Премиерът поиска справка за нерегламентираните сметища в страната

Премиерът Бойко Борисов разпореди на министъра на околната среда и водите Емил Димитров да изготви справка за всички нерегламентирани сметища в страната . "Да заделим средства, да пратим да ги изчистят един път завинаги и после вече контролът да бъде жесток“, изиска министър-председателят при посещението си в Националния координационен център в..

публикувано на 24.01.21 в 13:08

Почетоха паметта на загиналите при бомбандировки врачани

Във Враца почетоха паметта на загиналите преди 77 години при бомбардировки над града Вероломната атака е извършена от английски и американски самолети. В знак на признателност пред Мемориала на загиналите цветя поднесоха: кметът Калин Каменов, евродепутатът Андрей Новаков, министър Петя Аврамова, областният управител Малина..

публикувано на 24.01.21 в 12:58

Шест нови случая с коронавирус във Врачанско

Шест са новите случаи на коронавирусна инфекция в област Враца за 23 януари, според данните в Единния информационен портал. Всички новозаразени лица са на домашно лечение, съобщават от Областна администрация Враца. В общините Бяла Слатина, Враца и Мездра са установени по един нов случай - 90 г. жена от с. Соколаре, 73 г. мъж от гр. Враца и 54 г. мъж от..

публикувано на 24.01.21 в 10:30
Снимка: Община Мездра

Стартира "Крета Рън"

Петото планинско бягане "Крета Рън" ще стартира днес от 11:00 часа. Около 100 души са заявили желание да участват, което е повече от миналогодишния рекорд - 86 участници. И тази година жителите на селото активно участват в събирането на атрактивните награди, които се връчват по традиция под надслов: "Сладка, туршии и всякакви вкусотии за..

публикувано на 24.01.21 в 09:30
Акад. Богдан Петрунов

Академик Петрунов: Няма никакво съмнение, че английската мутация на вируса циркулира в България

Според имунолога и алерголог, бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести /НЦЗПБ/ акад. д-р Богдан Петрунов , такава е логиката на разпространение на пандемията и изследването на новата мутация тепърва предстои: " Няма никакво съмнение, че той е тук и не защото сега сме го открили или сме го доказали, а защото контактите,..

публикувано на 24.01.21 в 09:15

8 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада

266 са новите случаи на коронавирусна инфекция у нас при направени 4 479 теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Процентът на положителните проби остава нисък - близо 6 на сто от всички изследвани. В болница се лекуват 2 857 пациенти, в интензивни отделения са 281 от тях. Починали през последното денонощие са 12 пациенти с..

публикувано на 24.01.21 в 07:40

Силен вятър причини щети във Враца

Силният вятър, който вилня в събота над Враца, нанесе щети в града. Стихията бутна изолацията на покрив на трафопост. Само по щастлива случайност тя не е причинила проблеми на пешеходци или преминаващи автомобили. Разкъсаното хидропокритие по-късно през деня беше събрано от спасителните екипи, за да не създаде допълнителна опасност за хората, които..

публикувано на 24.01.21 в 07:35