Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нормален учебен процес в началното училище в Белоградчик

Снимка: Иванка Петрова

Всички ученици от начално училище "Васил Левски" в Белоградчик учат присъствено. 190 ученици- една подготвителна група и 8 паралелки от първи до четвърти клас, отново влязоха в клас.  Няма ученици, които да са останали да учат в електронна среда. 

В училището тече нормален учебен процес, съгласно утвърдения учебен план, дневното и седмичното разписание. За да се спазят изискванията за безопасна среда, коридорите в училището са разделени и учениците се движат в потоци. 

Спазват се и всички противоепидемични мерки и предписания. По време на междучасията и децата, и учителите са с маски. Спазва се дистанция. Осигурена е топла вода и дезинфектанти за почистване на помещенията и коридорите. 

Не се провеждат заниманията по интереси със смесени паралелки. За момента е малък процентът на отсъстващите ученици. 

По време на обучението в електронна среда в училището бяха боядисани коридорите и беше извършена пълна дезинфекция на училището. По думите на директора Илиянка Панайотова учители, родители и ученици застават зад идеята, че няма по-добро от присъственото обучение. При електронното обучение се усеща липсата на живия контакт и липсата на нормална комуникация между учениците и учителите. Това е и причината да няма деца, които да са останали да учат онлайн.

До момента няма учители от НУ, които да са изявили желание да се ваксинират.


Вижте още

Снимката на 15 януари 2021 година

315 лекари, медицински сестри и персонал в лечебните заведения в област Монтана са получили първия прием на ваксината срещу коронавирус . Имунизацията започна в последните дни на миналата година.  От регионалното управление на образованието /РУО/ във Враца са разпратили до директорите на училищата в града и областта писма, че започват да се..

публикувано на 15.01.21 в 18:00

Километрична опашка преди Дунав мост 2 на влизане в България

Опашката на влизане в България, преди Дунав мост 2, е над 13 км . За това сигнализира Антон Асенов , слушател на Радио Видин, който е в колоната от товарни автомобили.    "Опашката, която е там- в селата преди Калафат, там, освен тази опашка има едно спиране, което е на около 28-30 километра, преди Калафат - преди границата. За да не се..

публикувано на 15.01.21 в 17:27

Ледени дни през януари

Застудяване на времето в област Монтана през почивните дни прогнозират синоптиците. Неделя и понеделник и дневните температури ще са отрицателни, тогава е възможно да превали и сняг.  Към четвъртък се очаква леко повишение на дневните температури,  съобщи Леночка Ангелова, началник на ХМО Монтана: "На 16-ти, събота, променлива облачност до..

публикувано на 15.01.21 в 17:07

315 медици в Монтанско са имунизирани срещу COVID-19

315 лекари, медицински сестри и персонал в лечебните заведения в област Монтана са получили първия прием на ваксината срещу коронавирус. Имунизацията започна в последните дни на миналата година.  Само за периода от 7 до 14 януари ваксина са си поставили 215 лица, уточняват от Регионалната здравна инспекция в Монтана. Имунизациите са..

публикувано на 15.01.21 в 16:14

Красотата на замръзнали водопади привлича туристи

Разходката в планината има своето очарование дори в студените зимни дни. Снегът привлича любителите на ските и шейните, а заради минусовите температури много от водопадите може да ги видите замръзнали . Не забравяйте обаче основните правила при планинските преходи през зимата, напомни Оля Генова - експерт в Дирекцията на Природен парк "Врачански..

публикувано на 15.01.21 в 16:05

Бивш ученик дари лаптопи на ГПЧЕ "Йордан Радичков" във Видин

34 лаптопа получи като дарение  ГПЧЕ "Йордан Радичков" във Видин. Дарението е от голяма фирма за компютри и софтуер, а устройствата са раздадени по определени критерии, каза директорът на гимназията Любомир Георгиев . "Фирмата дарява 34 лаптопа на гимназията, които са раздадени по определени критерии, които сме приели...

публикувано на 15.01.21 в 15:21

Другата седмица започва реимунизацията на първите ваксинирани във Видин

Идната седмица ще започне реимунизацията на първите ваксинирани срещу COVID -19 в област Видин. 175 души са обхванати до момента, каза директорът РЗИ д-р Венцислав Владински: "Флаконите, които са ни разпределени, досега всичко е оползотворено, и от другата седмица започва реимунизацията  на първите, които се имунизираха колеги... Поетапно мисля,..

публикувано на 15.01.21 в 15:06