Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Километрична опашка преди Дунав мост 2 на влизане в България

Снимка: Радио Видин



Опашката на влизане в България, преди Дунав мост 2, е над 13 км. За това сигнализира Антон Асенов, слушател на Радио Видин, който е в колоната от товарни автомобили.   
"Опашката, която е там- в селата преди Калафат, там, освен тази опашка има едно спиране, което е на около 28-30 километра, преди Калафат - преди границата. За да не се струпа опашката на едно място, те правят едни буферни истории и се образуват едни колони, огромни, които са още преди Калафат. Защо трябва да се споменава само за това, което е там на самата граница. Там е осем и тук са пет километра сега, това е буферното, което ви споменавам, полицията, която спира камионите, преди да стигнат границата - това са 13 километра. Ние сме спрени буквално на пътя", каза Антон Асенов.

Причината според него е, че само един от кантарите за товарни автомобили работи. 
Допълнителни документи се изискват за товарните автомобили с турска регистрация, което забавя преминаването, обясняват шофьори.
"Причината е наскоро направени едни кантари, от румънска страна. Единия кантар е спрял да работи. То ставаше бавно с двата кантара, а сега, с един, е ад. Не мога да ви опиша колко време отнемат едни документи, които ги искат само от турците, не от хората, които сме в Европейския съюз, от турците".






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нов случай на коклюш в Монтана

Момче на 10 години от Монтана е болно от коклюш . Днес ще стане ясно дали неговият брат – близнак, който има симптоми на заболяването, също е положителен. Съучениците им са поставени под карантина. 10-годишното момче е било с оплаквания от 2 май. Направеният тест вчера е доказал заболяване от коклюш, съобщи Елена Тодорова, главен инспектор..

публикувано на 09.05.24 в 15:10

Започна строителството на нов парк във Враца

Със символична първа копка бе поставено началото на строителството на парк в ж.к. „Сениче“ във Враца . Кметът Калин Каменов заяви, че с осигурените средства от местната администрация живущите в един от големите квартали на Враца ще имат място, където да прекарват свободното си време със семействата си. В рамките на проекта ще бъдат обновени и..

публикувано на 09.05.24 в 14:56

Ученици отбелязаха Деня на Европа с дискусия във Видин

Ученици от Видин и Крайова, Румъния, участваха в събитие на тема "Младежите в демократичния живот" в крайдунавския град. То бе организирано от информационните центрове Европа Директно Видин и Южна Олтения, Румъния, по повод Деня на Европа - 9 май . Целта бе да се провокира интересът на участниците към европейските политики и ролята на младите хора в..

публикувано на 09.05.24 в 14:22

Приземни етажи на около 10 къщи са наводнени в село Делейна

Река Делейнска в село Делейна в община Брегово покачи нивото си заради обилните дъждове и наводни приземните етажи на къщи в ниската част на селото. Няма пострадали хора. Реката вече е спаднала до нормалното си ниво. Продължава работата на екипите по отводняване на мазета и дворове. На място са служители на Социално подпомагане от общинския..

публикувано на 09.05.24 в 14:12

Ученичка от Моравица се отличи във фотоконкурс

Седмокласничката Кристиана Тодорова от ОУ “Васил Кънчов” във врачанското село Моравица бе отличена с награда от XV Областен фотоконкурс - изложба на детски фотографии “Птиците около нас”. Момичето се отличи в първа възрастова категория - "Природа".  Кристиана Тодорова, която е член на клуб "Природата и ние", с ръководител Милена Петкова, се включи в..

публикувано на 09.05.24 в 14:04

Здравната инспекция във Видин извършва безплатна имунизация на бременните срещу коклюш

Имунизационен кабинет, в който бременните жени могат да се ваксинират безплатно срещу коклюш , функционира от днес в Регионалната здравна инспекция във Видин . Ваксинацията е препоръчителна и е една от временните мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването във връзка с епидемичното разпространение на заболяването. Това каза..

публикувано на 09.05.24 в 14:02

Над 60 са проявите за Ботеви дни 2024 във Враца

Готова е програмата за Ботеви дни 2024 - над 60 събития, концерти на открито, десетки изложби, конкурси и инициативи. По традиция в края на месец май Враца се превръща в родолюбивата столица на България, отбелязвайки подвига на Христо Ботев и неговата чета. Официалното откриване на Ботеви дни е на 27 май, когато на централния площад..

публикувано на 09.05.24 в 12:00