Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Няма наплив за планови операции в Ломската болница

Снимка: Радио Видин

Ломската болница "Св. Николай Чудотворец" има готовност да възвърне ритъма си на работа. Това каза д-р Георги Савков, във връзка с връщането на планови операции. Припомняме, че от 16 януари със заповед на здравния министър Костадин Ангелов  бяха възобновени плановият прием и плановите операции в болниците, както и провеждането на курсовете по оказване на първа долекарска помощ.

"Посъвзели сме се от шока и ужаса, където изкарахме през ноември и декември. Колегите все още не са се възстановили от COVID инфекцията. Има още доста болни, но болницата има възможност да си възвърне ритъма на работа.", каза д-р Савков и допълни, че за момента няма наплив от желаещи да се оперират.

Вижте още

Засилени проверки на шофьори до 3 март

Специализирана полицейска операция по пътна безопасност с акцент контрол на водачи, шофиращи след употреба на алкохол или наркотични вещества и техните аналози стартира от днес, съобщават от полицията във Видин. Акцията ще продължи  до 3 март, а контролните действия на Пътна полиция ще се извършват предимно в сутрешните и вечерни часове. Служителите на..

публикувано на 26.02.21 в 15:02

Лекари в Монтана бяха запознати с лечението на COVID-19 с кръвна плазма

Информация за лечението на пациенти с COVID-19 с реконвалесцентна плазма бе представена пред лекари от областната болницата в Монтана. Презентацията направи д-р Чавдар Ботев, от Сдружение създадено в страната за именно този начин на лечение на коронавирус: "Нашата цел е бавно и постепенно да влезе тази терапия там, където има нужда и..

публикувано на 26.02.21 в 14:45

БЧК Видин организира курс за водни спасители

Областния съвет на Български червен кръст - Видин организира провеждането на курс за водни спасители на плувни басейни и водни паркове. Това съобщи за Радио Видин Галина Йорданова, главен специалист към Секретариата на БЧК - Видин. "Курсът е с продължителност 1 месец. Задължително курсистите трябва да имат навършени 17 години. Записването е до..

публикувано на 26.02.21 в 14:36

Във Враца отбелязват Деня на редките болести

С молебен и водосвет Враца ще отбележи международния ден на хората с редки болести. Инициативата ще се проведе в неделя под мотото "Ние сме много, ние сме силни, ние сме обединени". Тя се организира съвместно с Национален алианс на хора с редки болести и студенти от филиала на Медицински университет - София. Главната цел на кампанията е да..

публикувано на 26.02.21 в 14:30

69 нови с коронавирус в област Враца

По-голямата част от новозаразените с COVID-19 в област Враца са от града под Околчица. По данни на Eдинния информационен портал в четвъртък са установени 69 положителни теста в региона, 40 от тях са от община Враца, като от тях само двама са настанени в болници.  В община Мездра са регистрирани 6 лица.  Пет от новозаболелите  са  от община..

публикувано на 26.02.21 в 13:19

Работник на АПИ загина на Е-79

Микробус блъсна 3-ма работници на Агенция "Пътна инфраструктура" на международния път Е-79 край Враца. Единият от тях, на 60 години, е загинал на място, другите двама са с наранявания. Инцидентът е станал при ремонтни дейности на пътя в района на железният мост в посока Монтана. Микробусът е със софийска регистрация, а шофьорът е с отрицателни тестове..

публикувано на 26.02.21 в 12:12

143 години от Освобождението на Белоградчик

143 години от Освобождението на Белоградчик отбеляза от Историческия музей в града, съобщават от местната администрация. Членове на Клуб "Млади възрожденци", с ръководител Соня Петрова, към Средно училище "Христо Ботев" - Белоградчик бяха гости на проявата. Учениците и посетители на музея бяха запознати с историческите събития, свързани с освобождението..

публикувано на 26.02.21 в 11:53