Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хванаха мъж, ползвал електроенергия незаконно

Служители на група за противодействие на общата престъпност при РУ- Лом са извършили проверка в частен дом в село Ковачица. В имота живеел 29-годишен жител на селото, съобщават от пресцентъра на ОД МВР - Монтана.

При проверката е установено, че младежът е успял да се включи незаконно към електрическата мрежа, собственост на електроразпределителна компания.

За прикачването са използвани два кабела, закачени директно към ел. проводници, преминаващи по улицата пред дома му.

По случая е извършен оглед и образувано досъдебно производство по чл. 234 в, ал. 1 от НК.

Проверката е извършена след получен сигнал на телефон 112



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Ремонт ще прекъсне временно тока в населени места в област Видин

На 12 август за периода от 07:00 ч. до 11:00 ч. ще бъде преустановено електрозахранването заради ремонт в населени места на територията на община Белоградчик - град Белоградчик, селата Боровица, Граничак, Дъбравка, Извос, Крачимир, Праужда, Пролазница, Салаш, Пешина махала, Куцарова махала, Стакевци и Чифлик, както и в махала Фалковец на село Яньовец..

публикувано на 08.08.24 в 14:48

Комисия заседава във Видин заради риска от чума по дребните преживни животни

Дезинфекция за автомобили е въведена на трите гранични пункта в област Видин , стана ясно по време на заседание на Областната епизоотична комисия за обсъждане на мерки срещу разпространението на чума по дребните преживни животни . Всички ветеринарни структури са приведени в готовност за реакция. Директорът на Областната ветеринарна служба д-р Адриян..

публикувано на 08.08.24 в 14:35

Започна подготовката за панаира във Видин

Видинският панаир ще започне на 23 август и ще продължи до 31 август. Подготовката за традиционното изложение вече е в ход, съобщават от Община Видин. Концертната програма включва популярни български и сръбски изпълнители. Тя е подсигурена от дарители  както и при предишните издания,  посочват от местната управа.   Посетителите ще имат възможност..

публикувано на 08.08.24 в 14:04

Изпълнителка от село Старопатица стана втора на национален певчески конкурс

Корнелия Иванова от видинското село Старопатица  се класира на второ място в националния певчески конкурс „Старите песни на нов глас“ . Изпълнителката се отличи в категория "Трета възрастова група над 25 години". Конкурсът е част от Международния фестивал “Фолклорен извор“, който се проведе в свищовското село Царевец. Корнелия Иванова е с..

публикувано на 08.08.24 в 13:55

Рампа помага на хора с увреждания в областната управа във Враца

Административната сграда на областната администрация във Враца , която се намира в центъра на града, отново разполага с рампа с работещ електрически механизъм, предназначен за хора с увреждания. Инициативата за пускането е изцяло на областния управител Николай Николов, който за кратко време осигури монтажа на платформата и така подходът към..

публикувано на 08.08.24 в 13:00

Пожарникари потушиха пожар в сечище край село Арчар

Два екипа на видинската противопожарна служба са гасили тази нощ пожар в сечище край село Арчар, община Димово, област Видин. Огънят унищожил около 200 кубика дървени трупи, гората е спасена. Причината за пожара е в процес на установяване.  През изминалото денонощие огнеборците са реагирали и на пет сигнала за пожари без материални щети...

публикувано на 08.08.24 в 11:57

Моторист пострада при катастрофа в Берковица

Моторист пострада при пътно-транспортно произшествие с лек автомобил в Берковица . Инцидентът е станал вчера, 7 август, около 12:45 часа на кръстовището на ул. "Александровска" с ул. "Цар Асен", срещу строителен магазин. 44-годишна жена шофьор от същия град, при управление на лек автомобил, движейки се към центъра на Берковица, предприема ляв завой..

публикувано на 08.08.24 в 11:08