Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Откраднаха ограда на селско гробище

Полицейска кола
Снимка: архив

Сигнал за кражба в гробището на село Алтимир е получен в полицията в Бяла Слатина, съобщават от областната дирекция на МВР. Установено е, че са откраднати около 25 метра оградна мрежа от гробищния парк край селото. 

При последвалите бързи оперативно-следствени действия е установено, че извършители на деянието са двама жители на селото.

Образувано  е бързо полицейско производство.Вижте още

В община Кула отново замърсяват почистените територии

Въпреки призива, който Община Кула отправи към всички жители на общината да почистят дворовете си, имотите и прилежащите площи около тях, малко граждани се отзоваха. Все още има нелицеприятни гледки на струпани боклуци из града и населените места на общината. Все още има и неприбрани плакати и други елементи от предизборната агитация, макар, че..

публикувано на 21.04.21 в 08:57

93 са новите случаи на коронавирус в Северозапада

2096 са новите случаи на коронавирус в страната, при направени 13 800 теста. Положителни са малко над 15% от пробите. Това показват данните в Единния информационен портал. От трите области в Северозапада най-много са случаите във Враца- 40 за денонощието. 30 са в Монтана, 23 във Видин. Най-много са и поставените ваксини до сега във Враца 13..

публикувано на 21.04.21 в 07:50

Убийство на млада жена във Враца

Жена на 31 години е открита мъртва в жилище в блок "Химик" 10 във Враца. С нея е бил и невръстния ѝ син, който е имал слаби жизнени показатели. Детето е било транспортирано в клиниката по спешна медицина "Пирогов" в София, като преди това е била закарано и във врачанската болница. Информацията за трагичния инцидент бе потвърдена от властите във Враца...

публикувано на 20.04.21 в 20:20

Снимката на 20 април 2021 година

След две десетилетия отсъствие Братя Аргирови се завърнаха на музикалната сцена  с концерт във Видин. В него те представиха своите златни хитове, като за първи път в кариерата си бяха солисти на симфоничен оркестър.  Броят на общопрактикуващите лекари в област Монтана за последните шест години от 98 е намалял до 80. По различни причини 18 лични..

публикувано на 20.04.21 в 19:10

С още една косачка ще разполага фирмата по чистотата във Видин

Индустриална косачка ще помага за приветливия вид на Видин, съобщават от общинската администрация. От днес тя започна работа в тревните площи покрай пътя в посока от Колодрума към изхода на град Видин. Идеята е с косачката да се обработва тази зелена ивица, както и по-обширни междублокови пространства, тъй като машината разполага с голям капацитет..

публикувано на 20.04.21 в 17:31
Кирил Маринов с баскетболистки пред паметника във Винище 2012

На 94 години почина Кирил Маринов

Почина най-големият дарител на Монтана Кирил Маринов. Емигрантът от село Винище, който на 2 март навърши 94 години е починал н а 14 април във Франкфурт, Германия. “Това беше един изключителен родолюбец, съизмерим с великите личности от Възраждането ни, спомоществуватели, дарили огромни парични средства за различен вид дейности. Аз смятам, че..

публикувано на 20.04.21 в 15:25

Искат увеличаване на щата в БКС Враца

Директорът на общинското предприятие "БКС" във Враца Борислав Димитров е подал докладна към градската управа, с която е заявил необходимостта от назначаването на още 30 работници в предприятието, за да се подобри работата му.  Желанието на Димитров ще бъде разгледано на предстоящата сесия  на общинския съвет, като докладната е внесена от кмета Калин..

публикувано на 20.04.21 в 13:25