Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Кампанията подарява усмивки на хора в нужда

Снимка: Народно читалище "Светлина -1928" Неговановци
Дрехи и играчки получиха деца от видинското село Неговановци. Дарението, осигурено със съдействието на сдружение "Фабрика за идеи" и "Видински фонд читалища", е изпратено от жена от София, обясни секретарят на читалище "Светлина -1928" Неговановци Мариана Димитрова:

"След като ги получихме, ние, читалището и кметството, решихме да ги разпределим за дечица в нужда, които не биха могли да си купят толкова огромни, красиви играчки, и да разпределим на няколко домакинства. Заедно с кметството обходихме няколко домакинства и зарадвахме дечица с дрешки и играчки, но те бяха малко. Затова решихме кампанията да продължи под мотото "Подари усмивка". Нека да се помогне на хора в неравностойно положение от Неговановци."

Кампанията ще събира дрехи и обувки, ученически пособия, одеяла, битови уреди втора употреба. Всеки дарител ще получи благодарствено писмо от читалището и кметството на Неговановци.

Вижте още

Стефан Стефанов вижда решението на кризата в обединението на политическото пространство

"Днес гласувах за бъдещето и развитието на България, за просперитета на Северозапада, за невъвличането на България във войната, за овладяването на кризите и за обединение на политическото пространство. След изборите да има редовно правителство, което да се справи с кризите, да свърши работата, за която е избрано". С тези думи Стефан Стефанов от..

публикувано на 02.04.23 в 15:47

Създадена е организация в Монтана за приемане на бюлетините

В Монтана е създадена необходимата организация за приемане на бюлетините от секциите в региона.  „Имаме изработен оперативен план", каза говорителят на РИК Петко Петков. "Всички секции, едновременно, независимо дали са от Монтана или останалите общини, за да са равнопоставени и да няма недоволство за предимство, по реда на постъпването в Монтана,..

публикувано на 02.04.23 в 15:39

Редица жалби за нарушение на изборния процес

Четири жалби за нарушения в изборния ден са разгледали от Районната избирателна комисия във Видин към 15 часа.  Една от жалбите е свързана с агитация в две секционни избирателни комисии за гласуване за определена партия, в друга се твърди, че от магазин в град Грамада се изнасяли торби с продукти, които се предавали в две секционни комисии...

публикувано на 02.04.23 в 15:31

Валери Сираков: Гласувам за победа на разума

"За победа на разума. Днес българите трябва да изберат свободата. Нашите основни задачи са да спасим българския лев, енергетиката, образованието и здравеопазването. Още по-важно е да спасим държавата и народа от въвличане в чужда война. Няма да разрешим български деца да отиват да загиват по чуждите фронтове. На предишните избори удвоихме резултата..

публикувано на 02.04.23 в 15:18

Филип Попов: Да запазим българщината

Гласувах за добруването на народа, за интелигентните и мъдри решения, за развитието на Видин и областта- това каза кандидатът за депутат Филип Повов.  Той гласува в 35-та секция във видинския квартал „Вида“:  "За мир, за доходи, за защита на българските деца, българското семейство, на разбирането за род, за родина, за майка, за баща, гласувах за..

публикувано на 02.04.23 в 15:06

Росица Кирова: Избирам онези, които могат да върнат държавата към нормалност и стабилност

Кандидатът за народен представител от коалицията ГЕРБ-СДС Росица Кирова днес гласува в родния си Видин. "Аз гласувах, направете го и вие. Само онзи, който гласува, има правото да определя как ще се развива държавата и след това да е недоволен и да контролира управляващите. Гласувах, защото съм отговорен гражданин. Смятам, че няма нищо по-важно от това..

публикувано на 02.04.23 в 14:42

Гласът на Любен Иванов е за реформаторско мнозинство

На машина гласува днес Любен Иванов, водач на кандидат-депутатската листа на коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България" в 5-и Многомандатен изборен район Видин. "Надявам се, че след края на изборния ден ще имаме едно ново реформаторско мнозинство, което ще поведе България към европейски начин на живот". Бившият областен управител..

публикувано на 02.04.23 в 14:17