Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кампанията подарява усмивки на хора в нужда

Снимка: Народно читалище "Светлина -1928" Неговановци
Дрехи и играчки получиха деца от видинското село Неговановци. Дарението, осигурено със съдействието на сдружение "Фабрика за идеи" и "Видински фонд читалища", е изпратено от жена от София, обясни секретарят на читалище "Светлина -1928" Неговановци Мариана Димитрова:

"След като ги получихме, ние, читалището и кметството, решихме да ги разпределим за дечица в нужда, които не биха могли да си купят толкова огромни, красиви играчки, и да разпределим на няколко домакинства. Заедно с кметството обходихме няколко домакинства и зарадвахме дечица с дрешки и играчки, но те бяха малко. Затова решихме кампанията да продължи под мотото "Подари усмивка". Нека да се помогне на хора в неравностойно положение от Неговановци."

Кампанията ще събира дрехи и обувки, ученически пособия, одеяла, битови уреди втора употреба. Всеки дарител ще получи благодарствено писмо от читалището и кметството на Неговановци.

Вижте още

Снимката на 17 септември 2021 година

ВиК Видин иска ревизиране на решението за бизнес плана . Очаква се КЕВР да разгледат решението, след което да бъде внесено отново за гласуване.  Над 23 милиона ще струва подмяната на  водопровода  във Видин.  По компонент "Канализация" ще се изпълни реконструкция на част от Главен Колектор II. Пациентите с леки и средно тежки симптоми..

публикувано на 17.09.21 в 17:55

Близо 9500 души във Видинско са се преброили електронно до днес

Малко над 10% от жителите на Видинска област са се преброили електронно до тази сутрин. Това са около 9441 души от  населението на областта, което наброява около 80 000 души.  Това каза началникът на отдел "Статистически изследвания - Видин" Цветан Цветков и добави: "Срокът на електронното преброяване беше удължен вчера с постановление на..

публикувано на 17.09.21 в 16:05

ВиК Видин иска ревизиране на решението за бизнес плана

Бизнес планът  на "Водоснабдяване и канализация" - Видин, който предвижда повишаване на цената на водата до 5 лева през следващите три години, не е приет заради Общинския съвет, коментира инж. Георги Владов, директор на ВиК-Видин. "От тук нататък какво следва - това е много интересен въпрос, и главният инициатор, за да не са гласува бизнес..

публикувано на 17.09.21 в 15:30
Иво Атанасов (вдясно), който до сега временно изпълняваше длъжността, представи новия областен координатор

"Има такъв народ" с нов областен координатор във Видин

Милен Милечв е избран за областен координатор на партия "Има такъв народ" в област Видин. Той има богата спортна кариера като състезател по самбо. Професионалният му път е преминал през Община Видин  като финансов директор.  Бил е два мандата общински съветник. Бил е и член на ГЕРБ, но е напуснал, заради несъгласие с тогавашния областен координатор,..

публикувано на 17.09.21 в 14:59

Повече сватби в Монтана през тази година

142 сватбени тържества са извършени от Обредни дейности – Монтана от началото на годината до 7 септември.  „През миналата, когато имаше ограничения заради коронавируса, са станали 86 радостни тържества”, отчете кметът Златко Живков.  През 2019 година сватбите в Монтана са били 129. "Голям ръст има. Даже сключените бракове са повече от..

публикувано на 17.09.21 в 13:26

Почти 7000 човека от Монтанско получават социални помощи

9895 са подадените заявления – декларации за еднократна помощ за отопление, съобщават от Регионална дирекция „Социално подпомагане” Монтана.  Заповеди за отпускане са издадени за 6924 от тях. Отказ е направен на 1589 молби, а в процес на обработка са 1382 заявления.  Най-голям е броя на подадените заявления-декларации за „твърдо гориво-пари“ –..

публикувано на 17.09.21 в 13:00

Над 23 милиона ще струва подмяната на водопровода във Видин

Подобряването качеството на живот на населението чрез осигуряване на здравословна и благоприятна среда, както и устойчиво развитие, опазване и подобряване състоянието на водните ресурси в обособената територия на "ВиК" - Видин, е заложено в проекта за изграждане на ВиК инфраструктура. "Основната цел на проекта по компонент "Водоснабдяване" е..

публикувано на 17.09.21 в 12:46